Ulla 01/11

Ulla 01/11 - Tekijät

Ullan tekijöihin saat yhteyden heidän sähköpostinsa, bloginsa tai Ullan kautta. Jos olet rekisteröitynyt Ravelryyn, voit ottaa yhteyttä myös Ulla Knits -ryhmän kautta.

Lähetä ohjeisiin liittyvät kysymykset osoitteeseen ohjeet @ ullaneule . net

Velma Aho

Vielä pari vuotta sitten Velma uskoi vakaasti, ettei koskaan voisi oppia neulomaan, sen verran onnettomia olivat harvat kokeilut joskus lapsuudessa olleet. Loppuvuodesta 2009 kuitenkin löytyi riittävän kärsivällinen opettaja, ja sen myötä uusi harrastus, joka on sopiva vastapaino vähemmän rauhallisille kiipeily- ja luolapuuhille.

Nykyään Velma neuloo sujuvasti kaikenlaista, ja viime aikoina on innostunut myös suunnittelemaan. Ravelrysta hänet löytää nimimerkillä Welmu.

Gallifrey »

Taija Elo

Taija Elo on neuloja kolmannessa polvessa, oppinsa ja innostuksensa hän on saanut isoäidiltään jo ennen kouluikää. Neulomisessa oli kuitenkin välillä pitkä tauko, kunnes muutama vuosi sitten iski uudelleen kaipuu tehdä käsillään kauniita neuleita. Aina neuleet eivät valmistu ihan ongelmitta, sillä Taija on erikoistunut lukemaan ohjetta vain pintapuolisesti niin, että lopputuloksena on runsaasti purkamista ja ärräpäitä.

Puikkojen heiluttamisesta syntyviä tuloksia hän esittelee Tuin Kutomo -blogissaan.

Sheldonin sukat »

Menitan omat langat »

Novitan uutuudet »

Tuin turinat »

Ota yhteyttä Taijaan: taijaelo @ yahoo.com tai blogin kautta.

Iida Glumoff

Iida on lukiossa opiskeleva neuloja. Neulomista hän on harrastanut aktiivisesti keväästä 2005, eikä harrastukselle näy loppua. Käsitöiden suhteen Iida on melkoisen kaikkiruokainen, mutta neulominen on ehdottomasti lähimpänä sydäntä. Aikaa vain ei ole läheskään niin paljon kuin ideoiden toteuttamiseen tarvitsisi. Neuleistaan Iida kirjoittaa blogissaan Hilpeä villapaita.

Ruoho »

Niina Hakkarainen

Niina innostui neulomisesta lukiossa ja onkin siitä lähtien neulonut enemmän ja vähemmän säännöllisesti. Parin vuoden tauon jälkeen neulonta tuntuu taas uudelta ja uusi on myöskin innostus erilaisten ns. parempien lankojen hankkimiseen. Kuvassa hän on toisen harrastuksensa, hyvän ruoan parissa.

Neulomisharrastuksestaan Niina kertoo Knitter's Block -blogissaan.

Ekotekoja neuloen ja virkaten -arvostelu »

Tyyliä puikoilla -arvostelu »

Ota yhteyttä Niinaan: niina @ iki.fi

Suvi Heikkilä

Suvi oppi neulomaan jo ennen kouluun menoa ja on neulonut joululahjasukkia ala-asteelta lähtien. Useamman vuoden neuleita ja lankakeriä on kerääntynyt kotiin enenevässä määrin. Parhaiten Suvin puikoilla viihtyvät erilaiset sukkalangat.

Käsinneulomisen lisäksi hän harrastaa käsillä tekemistä myös koneneuloen sekä helmitöitä tehden. Suvi kertoo neuleistaan blogissaan veranon kutimet.

Ma »

Pessi »

Pääkirjoitus »

Ota yhteyttä Suviin: paatoimittaja @ ullaneule.net

Hanna-Kaisa Hämäläinen

Hanna oppi neulomaan jo pienenä mummonsa avustuksella, mutta hurahti neulomiseen peruskoulun lopussa. Nyt hän opiskelee ja purkaa stressiä neulomisen avulla. Välillä lanka ja puikot tuntuvat häiritsevän jo itse opiskeluakin.

Lisää Hannan neuleharrastuksesta voi lukea hänen neuleblogistaan Hanna menee lankaan.

Johanna »

Kirsikkatie »

Ullan neulojaesittelyt: Kristel Nyberg »

Vihreän Vyyhdin uutuudet »

Viimeinen langanpää »

Vuosikymmenen parhaat -kyselyn tulokset »

Jussi Katajala

Jussi on neulojan aviomies, tietoliikenneinsinööri ja tietotekniikan DI, joka kuvitteli juttunsa ”Elämä, maailmankaikkeus - ja lanka” olleen neulomista postmodernissa maailmassa käsittelevän juttusarjan ensimmäinen ja viimeinen osa, mutta hänelle kerrottiin että hän oli väärässä.

Jussin harrastuksiin voi perehtyä Jussin sivuilla.

Laama-TV »

Pyydä Jussi oluelle: jussi @ katajala.net

Johanna Koski

Johanna Koski on neulonut kuusivuotiaasta saakka. Neulonta on kulkenut mukana läpi elämän. Hän on myös tehnyt Kristel Nybergin kanssa neulekirjan Punokset puikoille. Inspiraatioita hän saa sekä ympäristöstä että langoista.

Johannan kertoo neuleistaan Langankuluttaja- blogissaan.

Menitan omat langat »

Ota yhteyttä Johannaan: langankuluttaja @ gmail.com.

Sanna Kovanen

Sanna Kovanen on harrastanut käsitöitä lapsesta asti, parinkymmenen vuoden ajan. Sanna tekee enimmäkseen lankatöitä, neuleita tai virkkuita. Välillä hän kaivaa esiin ompelukoneen ja saumurin, silloin saattaa syntyä vaikka tilkkutöitä. Silloin tällöin Sanna tavaa ohjeita, enimmäkseen neuleet syntyvät kuitenkin omasta päästä. Käsityöt ovat tärkeä vastapaino lapsiperheen arjen, työssäkäynnin ja opiskelun lomassa. Viisivuotiasta tytärtään lainaten Sanna sanookin: �Kyllä käsityöihmisenä on mukavampi olla kuin tavallisen ihmisenä.�

Sannan käsitöitä � ja muutakin elämää � voi seurata Ilosilmukan blogissa.

Hissukka »

Mussukka »

Kristak

Kristak innostui neulomisesta kunnolla vasta kolmikymppisenä. Sen jälkeen harrastus onkin täyttänyt kaiken vapaajana ja komerot. Kristak kirjoittaa tekemisistään osoitteessa http://woolledfinn.blogspot.com/.

Menitan omat langat »

Satu Lehti

Satu Lehti on neulonut aktiivisesti vasta muutaman vuoden. Alkeet Satu opetteli jo vuosia sitten, mutta oli pitkään sitä mieltä, että neulominen on pitkästyttävää ja vaikeaa. Neulomisen uudelleen aloittamisen syy oli se yleisin, tarve: tytär tarvitsi sukat ja poika tumput. Satu alkoi etsiä ohjeita nykyaikaisesti netistä ja tutustui neuleblogeihin. Ohjeet löytyivät ja siinä sivussa Satu jäi koukkuun sekä neulomiseen että blogeihin. Niiden pakollisten sukkien jälkeen Sadun puikoilta alkoi syntyä pitsihuiveja toinen toisensa jälkeen.

Satu kertoo neuleistaan ja perheestään enemmän blogissaan Villaa ja villakoiria nimellä Villasatu.

Vihreän Vyyhdin uutuudet »

Satu Metsola

Satu Metsola innostui neulomisesta uudelleen aloitellessaan yliopisto-opintojaan eikä into näytä laantuvan ollenkaan. Satu on neuloja ainakin kolmannessa polvessa ja neulomisen hän on oppinut ennen lukemista siinä koulun alkamisen tienoolla. Enää Satu ei lähde mihinkään ilman neuletta. Sadun lempineuleita ovat pitsihuivit ja sukat.

Villalankasarvikuono-blogi on neljättä vuotta osoitteessa http://villalankasarvikuono.blogspot.com/.

Herrasmiehen harmaat »

Kristel Nyberg

Kristel Nyberg aloitti käsityöuransa toteamalla ala-asteella, että tämä rättikässä ei ole laisinkaan hänen juttunsa. Onneksi hän myöhemmin havaitsi olleensa väärässä ja ryhtyi isona neulesuunnittelijaksi.

Kristelin Elämänlankaa-blogi löytyy osoitteesta http://elamanlankaa.blogspot.com ja hänet löytää myös Ravelrystä tunnuksella Kristel.

Nietos »

Rasavillin raitapaita »

Riikka R.

Riikka R. neuloo koneella ja käsin, ohjeen mukaan ja omasta päästä. Joskus kun oman pään tuotos on yllättävän onnistunut siitä muokataan ihan oikea ohje, mutta suurin osa luomuksista jää uniikkikappaleiksi. Riikka toivoo, että netistä löytyisi enemmän suomenkielisiä koneneulontaohjeita, ja yrittää omalta pieneltä osaltaan parantaa tilannetta.

Antin arkipaita »

Raiku Räsänen

Raiku Räsänen on aina pitänyt neulomisesta, mutta innostui toden teolla puikkojen ja langan kanssa puuhailusta löydettyään netin laajan neuleohjevalikoiman. Hänelle neulominen on ennen kaikkea terapeuttista - joskus ihanan mekaanista ja ajatuksetonta, toisinaan luovaa pähkäilyä. Kuitenkin parasta neulomisessa on Raikun mielestä se, miten paljon uutta opittavaa on vielä jäljellä.

Lisää Raikun neuleista voi lukea blogista Outo lintu linnassa.

Kirahvintäplähuivi »

Pörrö Sahlberg

Pörrö Sahlberg on helsinkiläinen taiteilija ja freelance-yrittäjä. Omien ja lastenvaatteiden lisäksi syntyy myös seinätekstiileitä ja taideteoksia monenlaisilla lankatekniikoilla. Pörrön viimeaikaiset neulomukset ovat keskittyneet lankavaraston eliminointiin, mutta onpa työlistalle mahtunut muutama hääkimppukin yhdessä askartelumassojen kanssa.

Pörrö pyörittää Ihan Itse -kädentaitofoorumia ja blogaa osoitteessa http://blogit.claymountain.com/ike/.

Novitan uutuudet »

Eeva Saviranta

Eeva Saviranta oppi neulomaan jo pienenä. Neulojana hän useimmiten ensiksi varastoi langan talteen kotiinsa ja vasta sitten suunnittelee käyttötarkoituksen. Kuten monen muunkin neulojan luona, hänenkin kotonansa lankavarastoa vahtii miehen lisäksi kissa. Eeva dokumentoi neuleharrastustaan /dev/yarnstash/ -blogissaan.

Viimeinen langanpää »

Heli Suhonen

Heli Suhonen alias Villasukka on tehnyt käsitöitä koko ikänsä. Mamma opetti virkkaamaan 5-vuotiaana ja siitä se lähti. Välillä opiskelun huumassa oli hiljaisempi kausi, mutta nyt menee taas lujaa. Neulominen on se rakkain käsityö, jolta tosin kehräysvillitys yrittää viedä kaiken ajan. Myös virkkaus, nypläys, kutominen, ristipistot ja ompeleminen onnistuvat ainakin jotenkuten.

Harrastusta haittaavat pahasti kaksi kolliriiviötä ja työ eli kielten paukutus oppilaiden päähän, toisaalta harrastus ja työ tasapainottavat hyvin toisiaan. Kieltenopetuksessa ei ihan joka päivä näe konkreettisia tuloksia samalla tavalla kuin käsitöissä - ja kokeita valvoessa voi ihan hyvin neuloa!

Simplicitas »

Ota yhteyttä Heliin: villasukkis @ gmail.com.

TiiQ

TiiQ oppi neulomaan pyöröneuletta sukkapuikoilla jo ennen kouluikää ja yläasteikäisestä lähtien hän neuloi paitsi itselleen ja perheelleen, myös tilauksesta ystävilleen. Käsityöharrastus hiipui parikymppisenä elpyäkseen uudelleen esikoisen syntymän jälkeen. Sukkiensuunnittelukärpänen pääsi puremaan kuitenkin toden teolla vasta kesällä 2009.

Rakkaudella sinun »

Tulenkantaja »

Ota yhteyttä TiiQ:uun: kiertorata @ gmail.com.

Pia

Pia Tuononen

Pia on koulutukseltaan kansatieteilijä, joka saa innoitusta neuleisiinsa historiasta, arkeologiasta, eri maiden kuvallisesta perinteestä ja luonnosta. Pia on harrastanut neulomista jossain määrin ainakin 15 vuotta ja nykyisin neulomisharrastuksen lisäksi hän maalaa myös akvarelleja. Pia kertoo neuleistaan Villapallo-blogissaan.

Ida ja Emil »

Kaisa Viitala

Kaisa Viitala (o.s. Ikola) oli se käsityötuntien hitain ja huonoin oppilas. Vasta talouskoulussa käsityöt alkoivat innostaa, mutta jälki oli edelleen ennemmin innokasta kuin taidokasta. Syksyllä 2006 Kaisa tutustui neuleblogeihin, ja silloin neulominen kolahti kuin 20 mm puikko.

Kaisa esittelee seikkailujaan käsitöiden ihmemaassa blogissaan Kerällä, Ravelryssä hänen nimimerkkinsä on pikkuK. Kaisa kuvaa itseään "postimyyntikuvastoneulojaksi": neulelehtiä selatessa hän poimii sieltä vaatteet, jotka haluaa itselleen, ja tekee ne. Lyhytkasvuisen ja akryylia karsastavan on näin mahdollista saada itselleen sellaisia neuleita, joista oikeasti pitää. Onneksi aviomies on huumorintajuista ja lankaasietävää sorttia.

Yhden miehen harrastus auttaa lankakirjanpidossa »

Kristiina Viitanen

Kristiina on harrastanut erilaisten käsitöiden tekemistä koko pienen ikänsä. Käsitöistä neulominen ja virkkaaminen sekä näiden tekniikoiden yhdistely ovat hänelle tutuimpia. Innostuneisuus käsitöihin ajoi hänet myös aikoinaan kouluttautumaan alalle.

Kristiinan luomuksiin voi tutustua tarkemmin hänen omassa käsityöblogissaan Nuppineulasiili.

Josefina »

Makramee: Josefina-solmu »

Oikolukijat

  • Hanna-Kaisa Hämäläinen
  • kristak
  • Satu Lehti
  • Laura Lehtinen
  • Midori
  • villasukka

Latojat

  • Suvi Heikkilä
  • Anni Laine
  • Piia R

Sivupohja

Eeva Saviranta