Ulla 01/11

Kirkkaita päiviä

Suvi Heikkilä
Ullan päätoimittaja
paatoimittaja @ ullaneule . net

Ullan kahdeksas vuosi on pyörähtänyt käyntiin. Numeroa julkaistessa laskiaissunnuntaina talvi on kauneimmillaan. Päivät ovat jo pidentyneet ja aurinko jaksaa taas paistaa pimeän talven jälkeen. Historiallisen kovat pakkaset ovat - toivottavasti - tältä erää jo takana päin ja kevään tulo alkaa olla ilmeistä.

Vuoden ensimmäinen

Tämän kertaisen Ullan teemana on Elokuvat ja TV. Saimmekin julkaistavaksi useita hienoja teemasta innoituksensa saaneita neuleita. Myös artikkelipuolella on tällä kertaa teema vahvasti esillä. Ullan vanhat tutut Taija Elon Tuin turinat sekä Jussi Katajalan Laama-TV käsittelevät tällä kertaa tv-aihetta. Kannattaa ehdottomasti lukea myös Ullan sivupohjan takaa löytyvä rikostarina Viimeinen langanpää!

Teemaan sopivasti kansikuvaäänestyksen voitti tällä kertaa romanttisista elokuvista innoituksensa saanut Rakkaudella sinun -pipo. Jos olet Suomen verkkoneuleyhdistyksen jäsen, voit lukea lisää äänestystuloksista jäsensivuilta.

Kuten aina, myös teeman ulkopuoliset ohjeet ja artikkelit ovat olleet tervetulleita. Muiden muassa viime numerossa aloitettu Ullan neulojaesittelyt -sarja jatkuu esitellen tällä kertaa Ullan vanhan tutun Kristel Nybergin.

Väriä elämään

Vuoden toisen numeron teemana on Värit. Tuttuun tapaan teemaa on avattu Seuraavassa numerossa -sivulla. Itseäni näin kevään saapuessa ja valon lisääntyessä alkaa aina värit kiinnostaa enemmän. Väriteemasta mieleeni tuli esimerkiksi lankalaatikossani oleva ihanan räikeä vihreä sukkalanka. Saa nähdä, josko innostuisin suunnittelemaan sukat tuosta langasta seuraavaan numeroon. Siitä parista ei ainakaan väriä puuttuisi! Muistathan toimittaa ohjeesi ja artikkelisi viimeistään sunnuntaina 15. toukokuuta.

Toivottavasti koet tämänkin vuoden teemamme inspiroiviksi! Vuoden teemat ja materiaalieräpäivät on jo aiemmin julkaistu Ullablogissa sekä Ravelryssä Ulla knits -ryhmän tiedotusketjussa. Jos ryhmä on sinulle vielä vieras, mutta Ravelrya käytät, kannattaa käydä vilkaisemassa.

Yhdistys taustalla

Tuttuun tapaan loppuvuodesta kokoonnuimme Suomen verkkoneuleyhdistys ry:n vuosikokouksen merkeissä ja juhlimme samalla pikkujoulua. Kokouksessa valittiin jälleen yhdistykselle uusi hallitus, jossa tänäkin vuonna nähdään muutama hallituspuolelle uusi tuttavuus.

Kevään aikana tullaan järjestämään vielä ylimääräinen vuosikokous. Jos olet jäsen, tarkkaile siis sähköpostiasi sekä Ullablogia!

Aurinkoista kevättä toivotellen,

Ulla 02/10 - Artikkelit

Taija Elo:
Tuin turinat

Eri kirjoittajia:
Menitan omat langat

Eri kirjoittajia:
Novitan uutuudet

Eri kirjoittajia:
Vihreän Vyyhdin uutuudet

Niina Hakkarainen:
Ekotekoja neuloen ja virkaten -arvostelu

Niina Hakkarainen:
Tyyliä puikoilla -arvostelu

Suvi Heikkilä:
Pääkirjoitus

Hanna-Kaisa Hämäläinen:
Ullan neulojaesittelyt: Kristel Nyberg

Hanna-Kaisa Hämäläinen,
Eeva Saviranta:
Viimeinen langanpää

Hanna-Kaisa Hämäläinen:
Vuosikymmenen parhaat -kyselyn tulokset

Jussi Katajala:
Laama-TV

Kaisa Viitala:
Yhden miehen harrastus auttaa lankakirjanpidossa

Kristiina Viitanen:
Makramee: Josefina-solmu

Aineiston © sen tuottajalla

Kaupallinen käyttö ehdottomasti kielletty.