Ullan 02/08 tekijät

Ullan tekijöihin saat yhteyden heidän sähköpostinsa, bloginsa tai Ullan kautta.

Taina Anttila

Taina on kolkyt ja risat neulova diplomi-insinööri Oulun seudulta. Neulomaan hän oppi reilusti alle kymmenvuotiaana eikä ole sen jälkeen puikkoja käsistään laskenut. Myös muut käsillä tekemisen muodot, kuten esimerkiksi ompelu, kuuluvat Tainan vapaa-aikaan.

Taina tuotoksiin voi tutustua hänen Käsillään-blogissaan.

Ne on vaan sukat »

Ystävälle-takki »

 

Distant Knitter

Distant Knitter on neuloja, jonka harrastus on saanut uutta tuulta virtuaalisten kohtalotovereiden löydyttyä. Kohtuus on ajoittain kaukana, kun hän käyttää kaiken liikenevän ajan neulomiseen, ja nyttemmin myös neuleiden suunnitteluun! Distant Knitterin neulomisesta ja neulomiseen liittyvästä elämästä voit lukea hänen Distant Knitter -blogistaan.

Käänteinen-pipo »

 

Taija Elo

Taija Elo on neuloja kolmannessa polvessa, oppinsa ja innostuksensa hän on saanut isoäidiltään jo ennen kouluikää. Neulomisessa oli kuitenkin välillä pitkä tauko, kunnes muutama vuosi sitten iski uudelleen kaipuu tehdä käsillään kauniita neuleita. Aina neuleet eivät valmistu ihan ongelmitta, sillä Taija on erikoistunut lukemaan ohjetta vain pintapuolisesti niin, että lopputuloksena on runsaasti purkamista ja ärräpäitä.

Puikkojen heiluttamisesta syntyviä tuloksia hän esittelee Tuin Kutomo -blogissaan.

Maia-toppi »

Ota yhteyttä Taijaan: taijaelo at yahoo . com tai blogin kautta

 

Outi Ernvall

Tämä liki kolmekymppinen vähän erilainen nainen pistää työkseen rautaa rullalle. Outi on neulonut omasta mielestään lähes aina. Puikot ja virkkuukoukut tulivat tutuiksi jo ennen kouluikää.
Nykyään hän neuloo enimmäkseen talvet, virkkaa kesät ja koittaa siinä välissä joskus ommellakin jotain. Outin neulomat saapassukat lämmittävät suvun miesten jalkoja niin maalla kuin merelläkin. Suku on saanut/joutunut oppimaan, että lahjapaketti on pehmeä, yleensä jonkin verran pörröinen, mutta aina on varmaa, että ei kuitenkaan kutittava.

Ulla testaa: luksussukkalangat »

Ota yhteyttä Outiin: outi.ernvall @ gmail.com

Anne H

Anne H on neulonut jo 80-luvulta, ajoittain ahkerammin, ajoittain vähemmän. "Virtuaalisen marttapiirin" kautta hän on jälleen innostunut neulomisesta. Mieluiten hän tekee pieniä, nopeasti valmistuvia, haastavia neuleita. Isokokoiset, yksitoikkoiset työt jäävät helposti puolitiehen. Useimmiten valmiit ohjeet ovat vain inspiraatiota varten, lopputulos on enemmän tai vähemmän sovellettu. Pitsineuleet ovat uusin aluevaltaus, joten ne vaativat vielä ohjeen seuraamista, mutta mikä on tulevaisuus...

Anne H:n töitä voi käydä vilkuilemassa myös Omin käsin-blogissa.

Pöllön sulat -sukat »

 

Niina Hakkarainen

Niina innostui neulomisesta lukiossa ja onkin siitä lähtien neulonut enemmän ja vähemmän säännöllisesti. Parin vuoden tauon jälkeen neulonta tuntuu taas uudelta ja uusi on myöskin innostus erilaisten ns. parempien lankojen hankkimiseen. Kuvassa hän on toisen harrastuksensa, hyvän ruoan parissa.

Neulomisharrastuksestaan Niina kertoo Knitter's Block -blogissaan.

Ulla testaa: luksussukkalangat »

Ota yhteyttä Niinaan: niina @ iki.fi

 

Hanna Hovi

Hanna oppi neulomaan pienenä koululaisena ja neuloi harrastuksekseen neulepaidan itselleen silloin tällöin. Vuosien varrella into hiipui, kunnes vuonna 2006 hän löysi neuleblogit ja nettilankakaupat. Nykyisin puikoilta valmistuu lähinnä sukkia. Hannan neuleista ja arjesta voit lukea lisää hänen Puikottelua-blogistaan.

Ulla testaa: luksussukkalangat »

 

Elina Huhtanen

Elina on itseoppinut neulefriikki, joka ei ole istunut tuntiakaan koulun käsityötunnilla (hän oli niihin aikoihin sitä mieltä, että hänhän ei neitien nyherryksiin rupea). Sitten hän aikuistui ja käsityökärpänen puraisi yhtäkkiä pahemman kerran. Äiti näytti silmukoiden luomisen ja perussilmukat, lopuista on otettu selvää omin päin. Joitakin viimeisimpiä tekeleitä on näytillä Nukkapallo-blogissa.

Neulomiseen ei liikene hurjasti aikaa. Niin rakas terapeuttinen harrastus se silti on, että sille otetaan aika vaikka yöunista, jos ei muuten tunnu ajoissa järjestyvän!

Hellevarpaat »

Ulla testaa: luksussukkalangat »

 

Jussi Katajala

Jussi on neulojan aviomies, tietoliikenneinsinööri ja tietotekniikan DI, joka kuvitteli juttunsa ”Elämä, maailmankaikkeus - ja lanka” olleen neulomista postmodernissa maailmassa käsittelevän juttusarjan ensimmäinen ja viimeinen osa, mutta hänelle kerrottiin että hän oli väärässä.

Jussin harrastuksiin voi perehtyä Jussin sivuilla.

Laivakissa »

Pyydä Jussi oluelle: jussi @ katajala.net

 

Marjut Katajala

Marjut on neulonut enemmän ja vähemmän innokkaasti viimeiset kymmenkunta vuotta. Hän keräilee lankaa ja harrastaa aviomiehensä kiduttamista pehmeillä neuleilla. Marjut esittelee neuleitaan ja joka paikkaan tunkevia lankaa jäystäviä kissojaan Marjutin neuleet -sivuillaan.

Pääkirjoitus »

Ulla testaa: luksussukkalangat »

London Calling -sukat »

Leenan fiinimmät sukat »

Ota yhteyttä Marjutiin: marjut @ katajala.net

 

Katja Kvintus

Katja Kvintus on neulonut melkein koko ikänsä. Äitiyslomalla hän tutustui neuleblogeihin ja koki herätyksen. Oman blogin kuvitukseksi puikoilta putoilee tasaiseen tahtiin kaikkea pientä ja kivaa, enimmäkseen huiveja ja lasten lapasia (joilla on mystinen taipumus karkailla ja kadota iäksi). Katjan neuleista voit lukea lisää hänen Vikatikkejä-blogistaan.

Sikuriina-takki »

 

Susanna Lahnamäki-Kivelä

Susannaa neulekärpänen puraisi jo lapsuudessa, kun mummo ja äiti viihtyivät puikot kädessä. Mummoltaan Susanna oppikin silmukoiden luomisen kokeiltuaan muutaman kerran hyvin epämääräisiä tapoja saada silmukoita puikoille. Koulussa neulonta jatkui ja yläasteen aikana ensimmäinen paita sai laajat muotonsa, lanka oli nimittäin hivenen paksumpaa ohjelankaan verrattuna.

Sittemmin neulonta on häirinnyt opintoja niin, ettei uusia töitä ole voinut aloittaa ennen tärkeiden opintoprojektien päättymistä. Opintojen päätyttyä ja työelämän loputtua lyhyeen ummikkona ulkomaille muuton myötä langat ja puikot ovat aktiivisesti mukana menossa. Tätä nykyä Susanna neuloo Sveitsissä tyttären kanssa touhuamisen ja saksan opiskelun välissä.

Susannan tuotoksia voi tutkailla hänen Langanviemää-blogissaan.

Suklaata, juustoja ja lankaa eli Zürich »

Midori

Midori on aloitteleva, mutta sitäkin innokkaampi neuloja, joka on opetellut neulomaan lahjalangan ja Internetin neulontavideoiden avulla. Hänen edistymistään voi seurata Amimonogatari-blogissa.

Ulla testaa: luksussukkalangat »

 

Kristel Nyberg

Kristel Nyberg lukee mielellään Raamatun alkukielten ja antiikin tekstien vastapainoksi neuleohjeita, jotka eivät ole laisinkaan niin hepreaa. Väitöskirja on kotiäidillä tällä hetkellä jäähyllä, mutta neuleita syntyy tasaiseen tahtiin.

Kristelin neuletöihin voi tutustua tarkemmin Kristelin neulesivuilla.

Hulivilin hellemekko »

Meripoika-kesämyssy »

Sananjalka-sukat »

Ulla testaa: luksussukkalangat »

Ota yhteyttä Kristeliin: kristel @ iki . fi

 

Piritta

Piritta on aloittanut aktiivisen neulomisharrastuksensa noin viisi vuotta sitten. Sitä ennen hän neuloi ehkä kerran syksyssä yhden kaulaliinan tai parin sukkia. Tällä hetkellä neulominen kuluttaa lähes kaiken Piritan vapaa-ajan ja voihan niitä kutimia heilutella myös työpäivänkin aikana - ainakin lounastunnin ajan. Enimmäkseen Piritta neuloo huiveja tai ponchoja, mutta pipot ja sukatkin ovat osa tämän neulojan arkea.

Arjan poncho »

 

Päivi

Alle kouluikäisenä neulomaan oppineen Päivin aktiivinen neuleharrastus alkoi 13-14-vuotiaana reilut 30 vuotta sitten ja siitä lähtien on puikoilla aina ollut jotain. Mieluimmin Päivi neuloo pitsineuleisia puseroita, liinoja tai huiveja. Päivin neulomisiin voit tutustua lähemmin vierailemalla hänen Lankakomero-blogissaan. 

Panache-huivi »

Ota yhteyttä Päiviin: lankakomero @ netti.fi

 

Laura Pörsti

Laura Pörsti on mummoltaan neulomisen taidon oppinut tekstityöläinen, joka vietti vastikään vuoden Pariisissa. Siellä Lauralle  avautui neuleblogien maailma, ja vanha harrastus sai aivan uudet mittasuhteet...
Tuloksia on nähtävillä Ompeluseuran blogissa.

Lankahullu Pariisissa »

 

Mira Ranki

Mira on neulonut ala-asteelta asti eli pian 15 vuotta. Vuonna 2004 iski se suurin neulebuumi ja loppua ei toistaiseksi näy vielä. Lempitekniikoita ovat palmikot niin sukissa, paidoissa kun neuletakeissakin. Pitsihuivit vievät myös paljon neuleaikaa. Kotona vaikuttavat yksi koira sekä avomies. Mira esittelee tuotoksiaan myös blogissaan Mippe neuloo.

Jade-neuletakki »

Ota yhteyttä Miraan: mirzu @ lonien.net

 

Satu Ruokamo

Satu Ruokamo on kotiäiti-artenomi, joka on harrastanut neulontaa
pienestä pitäen. Tämän ykkösharrastuksen lisäksi hän tekee koruja ja ompelee sitä sun tätä. Ravelryssa voitte tavata hänet nimellä "mimu".

Kesäkeijun säärystimet »

 

Terhi Saksa

Onko muutakin kuin käsityö? Terhi opetteli käsitöiden tekoa jo ennen kouluikää. Käsitöihin liittyi koulutuskin, rakennusmies. Raksoilla työskennellyt Terhi löysi oman miehen kuitenkin maaseudun rauhasta. Kotitilalla on hoidettu kolme lasta, lypsetty lehmiä ja tehty pihapiiristä viihtyisä. Vapaa-ajan tilan töistä hän on hyödyntänyt opiskelemalla kansalaisopiston eri käsityöpiireissä. Nykyisestä työstään autonrengaspuolelta hän ollut pitkään sairauslomalla. Omaan Tiuhaan tahtiin-blogiinsa Terhi kirjoittelee usein kädentaidoistaan.

Marjakimara-jakku »

 

Eeva Saviranta

Eeva Saviranta oppi neulomaan jo pienenä. Neulojana hän useimmiten ensiksi varastoi langan talteen kotiinsa ja vasta sitten suunnittelee käyttötarkoituksen. Kuten monen muunkin neulojan luona, hänenkin kotonansa lankavarastoa vahtii miehen lisäksi kissa. Eeva dokumentoi neuleharrastustaan /dev/yarnstash/ -blogissaan.

Bambusukat »

Lauralle-sukat »

Lorelein heinikko -sukat »

Neljäkkäät-sukat »

Petäjä-sukat »

Rovásírás-sukat »

Ulla testaa: luksussukkalangat »

Heli Suhonen

Heli Suhonen alias Villasukka on tehnyt käsitöitä koko ikänsä. Mamma opetti virkkaamaan 5-vuotiaana ja siitä se lähti. Välillä opiskelun huumassa oli hiljaisempi kausi, mutta nyt menee taas lujaa. Neulominen on se rakkain käsityö, jolta tosin kehräysvillitys yrittää viedä kaiken ajan. Myös virkkaus, nypläys, kutominen, ristipistot ja ompeleminen onnistuvat ainakin jotenkuten.

Harrastusta haittaavat pahasti kaksi kolliriiviötä ja työ eli kielten paukutus oppilaiden päähän, toisaalta harrastus ja työ tasapainottavat hyvin toisiaan. Kieltenopetuksessa ei ihan joka päivä näe konkreettisia tuloksia samalla tavalla kuin käsitöissä - ja kokeita valvoessa voi ihan hyvin neuloa!

Vendela-sukat »

Ota yhteyttä Heliin: woollyvilla @ yahoo.co.uk

 

Pia

Pia Tuononen

Pia on koulutukseltaan kansatieteilijä, joka saa innoitusta neuleisiinsa historiasta, arkeologiasta, eri maiden kuvallisesta perinteestä ja luonnosta. Pia on harrastanut neulomista jossain määrin ainakin 15 vuotta ja nykyisin neulomisharrastuksen lisäksi hän maalaa myös akvarelleja. Pia kertoo neuleistaan Villapallo-blogissaan.

Koiranputkisukat »

Sepe-nalle »

Tulppaani-huivi »

Tulppaani-kolmiohuivi »

 

Laura Uusitalo

Laura elvytti neuleharrastuksensa jäätyään äitiyslomalle syyskuussa 2007. Lauran blogi Näin kulutan aikaa esittelee myös valmistuneita neuleita.

Aleena-mekko »

Hyrrä-setti »

Ota yhteyttä Lauraan: laura . uusitalo @ iki . fi

 

Marja Venäläinen

Marja Venäläinen on neuleaddikti. Käsityöt ovat hänen intohimonsa, varsinkin neulominen. Hän on harrastanut kaikenlaisia käsitöitä lapsesta lähtien. Ensimmäisen itse suunnitellun neuleen Marja aloitti lukiossa ja siitä lähtien ohjeita on syntynyt paljon. Käsitöiden edistymistä voi seurata Lankavarasto-blogissa.

Tähtitaivas-huivi »

Vilja-setti »

 

Mari Virtanen

Mari Virtanen on sairastunut startiittiin jo teini-iässä. Neuleita valmistuu harvakseen, ja toisinaan lapsi on odotellessa ehtinyt kasvaa, joten Mari on erikoistunut säätämään neuleen kokoa työn edistyessä.

Arska Akryylilammas tapaa saksalaisen sukkalankainsinöörin »

Uudistettu Harmony Guides - risuja ja ruusuja »