Bambusukat

Raikkaan vihreä lanka toi väriltään mieleeni välittömästi bambuikon varjoineen ja valoineen. Lanka läikittyy kevyesti neulottaessa ja muodostaa sukan pintaan varjoisia siimeksiä ja valoisia lämpäreitä.

Lanka ja langan menekki

ShibuiKnits Sock (100 % merinovillaa; 50 g / 175 m), 100 g vihreää (7495, Wasabi)

Neuletiheys

Noin 32 s sileää neuletta = 10 cm

Puikot

Sukkapuikot, 2 mm tai käsialan mukaan

Koko

Naisen noin 40. Sukan mallineule on ribbityyppinen ja venyvä.

Ohje

Varsi

Luo 64 s. Jaa silmukat tasan neljälle sukkapuikolle. Aloita neule kaavion mukaan heti ensimmäiseltä kerrokselta. Huomaa, että mallineuleet Bambu A ja Bambu C ovat lyhyempiä kuin mallineule Bambu B. Korkeussuuntaiset toistot on merkitty kaavioon vaaleanvihreällä.

Halutessasi yksilölliset bambusukat voit muodostaa uudenlaisia bambuja, joiden jaokkeiden väli vaihtelee tai vaikkapa järjestellä bambut uudestaan.

Neulo mallineuleen mukaan sukan vartta noin 12 senttimetriä tai 4,5 toistoa Bambu B:tä.

Kantapää

Huomaa, että tässä ohjeessa ei kuvata kantapään neulomista yksityiskohtaisesti, vaan oletetaan, että sukan peruskantapää on tuttu.

Järjestele 3. puikon kaksi viimeistä nurjaa silmukkaa 4. puikon alkuun. Nyt 1. ja 4. puikolla on yhteensä 34 silmukkaa, 2 nurjaa silmukkaa ensimmäisenä ja viimeisenä. Aloita kantalappu ja neulo reunimmaiset 2 silmukkaa aina oikein, muutoin seuraa mallineuletta. Neulo näin 32 kerrosta. Jaa silmukat kantapäätä varten ryhmiin: 11 s -12 s -11 s ja neulo tavallinen kantapää.

Neulo kantapään keskimmäisellä 12 silmukalla edestakaisin sileää neuletta. Neulo aina kerroksen viimeinen silmukka yhteen reunasilmukkaryhmän ensimmäisen silmukan kanssa. Jatka, kunnes kaikki reunasilmukat on kavennettu pois.

Poimi kantalapun reunasta 18 silmukkaa. Poimi lisäksi kantalapun ja 2. puikon alun liitoskohdasta 1 silmukka nurin ja siirrä se 2. puikon alkuun. Neulo 2. ja 3. puikon silmukoilla jatkossakin mallineuleen mukaan. Poimi 3. puikon loppuun sen silmukoiden ja kantalapun liitoskohdasta 1. silmukka nurin. Nyt jalkapöydän puikoilla on 32 silmukkaa.

Poimi kantalapun toisesta reunasta 4. puikolle 18 silmukkaa ja jaa kantapohjasta jääneet 12 silmukkaa tasan 4. ja 1. puikolle.

Kiilakavennukset

Aloita kiilakavennukset. Mallisukassa on 1. ja 4. puikolla yhteensä 24 silmukkaa, joten neulo 16 kiilakavennuskerrosta. Neulo 1. puikolla kaikki silmukat oikein ja neulo 2 viimeistä silmukkaa oikein yhteen. Neulo 2. ja 3. puikolla normaalisti. Tee 4. puikon alussa ylivetokavennus ja neulo loput silmukat oikein. Neulo seuraava kerros ilman kavennuksia. Jatka kavennuksia joka 2. kerroksella, kunnes 1. ja 4. puikolla on molemmilla jäljellä 16 silmukkaa.

Jatka sukan kärkeä, kunnes sen pituus on noin 15 senttimetriä tai noin 3 senttimetriä vähemmän kuin kohdejalka. Lopeta mallineuleen seuraaminen ja neulo jatkossa sileää.

Kärkikavennukset

Aloita kärkikavennukset. Neulo 1. puikon lopussa 2 oikein yhteen, 2. puikon alussa ylivetokavennus, 3. puikon lopussa 2 oikein yhteen ja 4. puikon alussa ylivetokavennus. Neulo seuraava kerros ilman kavennuksia. Vuorottele kavennuskerrosta ja sileää kerrosta vielä kaksi kertaa ja neulo sen jälkeen pelkästään kavennuskerroksia, kunnes silmukoita on jäljellä 8. Katkaise lanka, vedä se silmukoiden läpi ja kiristä.

Kaavio


Teksti ja kuvat

Eeva Saviranta

Lisää Eevasta

Ohjeen langan tarjoaa

Ulla 02/08 - Ohjeet

Laura Uusitalo:
Aleenan mekko

Piritta:
Arjan poncho

Eeva Saviranta:
Bambusukat

Elina Huhtanen:
Hellevarpaat

Kristel Nyberg:
Hulivilin hellemekko

Laura Uusitalo:
Hyrrä-setti

Mira Ranki:
Jade-takki

Satu Ruokamo:
Kesäkeijun säärystimet

Pia Tuononen:
Koiranputkisukat

Distant Knitter:
Käänteinen-pipo

Eeva Saviranta:
Lauralle-sukat

Marjut Katajala:
Leenan fiinimmät sukat

Marjut Katajala:
London Calling -sukat

Eeva Saviranta:
Lorelein heinikko -sukat

Taija Elo:
Maia-toppi

Terhi Saksa:
Marjakimara-jakku

Kristel Nyberg:
Meripoika-kesämyssy

Eeva Saviranta:
Neljäkkäät-sukat

Taina Anttila:
Ne on vaan sukat

Lankakomero:
Panache-huivi

Eeva Saviranta:
Petäjä-sukat

Anne H:
Pöllön sulat -sukat

Eeva Saviranta:
Rovásírás-sukat

Kristel Nyberg:
Sananjalka-sukat

Pia Tuononen:
Sepe-nalle

Katja Kvintus:
Sikuriina-takki

Marja Venäläinen:
Tähtitaivas-huivi

Pia Tuononen:
Tulppaani-kolmiohuivi

Pia Tuononen:
Tulppaani-suorakaidehuivi

Heli Suhonen:
Vendela-sukat

Marja Venäläinen:
Vilja-setti

Taina Anttila:
Ystävälle-takki

Aineiston © sen tuottajalla

Kaupallinen käyttö ehdottomasti kielletty.