Ulla 01/14

Tekijät

Ullan tekijöihin saat yhteyden heidän sähköpostinsa, bloginsa tai Ullan kautta. Jos olet rekisteröitynyt Ravelryyn, voit ottaa yhteyttä myös Ulla Knits -ryhmän kautta.

Lähetä ohjeisiin liittyvät kysymykset osoitteeseen ohjeet @ ullaneule . net

Heidi Alander

Heidi oppi neulomaan jo ekaluokkalaisena ja neuloi satunnaisesti syksyisin lapasia, kunnes tammikuussa 2010 tapahtui jotain. Piileskelleet käsityögeenit hyppäsivät esille ja Heidi innostui neulomisesta ihan täysillä. Neulominen on oikeastaan jo enemmän elämäntapa kuin harrastus, ja se näkyy Heidin elämässä monella tavalla.

Heidin blogi löytyy osoitteesta sadelman.blogspot.com ja Ravelryssä Heidi liikuskelee nimimerkillä Sadelma.

Burn »

Ota yhteyttä Heidiin: sadelmaknits @ gmail . com

Iida Glumoff

Iida opiskelee teologiaa Helsingissä ja pitää itsensä luennoilla hereillä neulomalla. Hänen valmiit työnsä tuntuvat aina päätyvän lahjoiksi jollekulle, joten omassa käytössä on enimmäkseen mummolta ja vaihtopareilta saatuja neuleita. Neuleistaan Iida kirjoittaa blogissa Hilpeä villapaita.

Juuri »

Neulo hauskat eläinmyssyt »

Tarttuva tyynytauti »

Uusia, vanhoja ja lainattuja kirjoneuleita »

Testilangoissa blingiä ja pörröä »

Luonnonkuituiset testilangat »

Testissä sekoitelankoja ja tekokuitua »

Niina Hakkarainen

Niina innostui neulomisesta lukiossa ja onkin siitä lähtien neulonut enemmän ja vähemmän säännöllisesti. Parin vuoden tauon jälkeen neulonta tuntuu taas uudelta ja uusi on myöskin innostus erilaisten ns. parempien lankojen hankkimiseen. Kuvassa hän on toisen harrastuksensa, hyvän ruoan parissa.

Neulomisharrastuksestaan Niina kertoo Knitter's Block -blogissaan.

Testissä sekoitelankoja ja tekokuitua »

Testilangoissa blingiä ja pörröä »

Ota yhteyttä Niinaan: niina @ iki . fi

Suvi Heikkilä

Suvi oppi neulomaan jo ennen kouluun menoa ja on neulonut joululahjasukkia ala-asteelta lähtien. Useamman vuoden neuleita ja lankakeriä on kerääntynyt kotiin enenevässä määrin. Parhaiten Suvin puikoilla viihtyvät erilaiset sukkalangat.

Simone»

Tintti Hohti

Tintti oppi virkkaamaan kahdeksanvuotiaana ja on siitä asti virkannut ahkerasti. Häntä kutsuttiin jo ala-asteella mummoksi, kun hän virkkasi Barbien mekkoja välitunneilla koulussa. Neulomaan Tintti oppi 12-vuotiaana. Vaikka hän neulookin paljon, on virkkaaminen pysynyt aina "ykköslajina". Virkkaamalla hän irrottelee ja luo uutta. Tintti rakastaa kirkkaita värejä ja kukkia. Tintin käsityötouhuja voi seurata Tintin luomukset -blogissa.

Luonnonkuituiset testilangat »

Testissä sekoitelankoja ja tekokuitua »

Neulo upeita reunuksia, punoksia, pitsejä ja hapsunauhoja »

Falco »

Hanna-Kaisa Hämäläinen

Hanna oppi neulomaan jo pienenä mummonsa avustuksella, mutta hurahti neulomiseen peruskoulun lopussa. Nyt hän opiskelee ja purkaa stressiä neulomisen avulla. Välillä lanka ja puikot tuntuvat häiritsevän jo itse opiskeluakin.

Lisää Hannan neuleharrastuksesta voi lukea hänen neuleblogistaan Hanna menee lankaan.

Luonnonkuituiset testilangat »

Palmikoita Rowanin tapaan »

Sukkia tasona, monella tasolla »

Villaa talon täydeltä »

Pääkirjoitus »

Ota yhteyttä Hannaan paatoimittaja at ullaneule.net

Emma Karvonen

Emma on 26-vuotias elämäntapaneuloja, joka haluaa isona käsityönopettajaksi, lankakauppiaaksi ja neulesuunnittelijaksi. Hän valmistui viime vuoden lopulla Kuopion Muotoiluakatemiasta tekstiilimuotoilijaksi ja lähenee tulevaisuuden tavoitteitaan pienin askelin.

Emman bloggaa osoitteessa http://www.villaviidakko.blogspot.fi (Villaviidakko).

Roosa Ruusu »

Ota yhteyttä Emmaan: villaviidakko at gmail.com

Johanna Koski

Johanna on oppinut neulomaan ennen kuin on oppinut lukemaan. Harrastustoimintaa haittaa kaappien rajallinen koko. Johanna blogaa satunnaisesti Langankuluttaja-blogissaan. Johanna on myös tehnyt Kristel Nybergin kanssa kirjat Punokset puikoille sekä Pitsit puikoille.

Luonnonkuituiset testilangat »

Testissä sekoitelankoja ja tekokuitua »

Satu Lehti

Satu Lehti on neulonut aktiivisesti vasta muutaman vuoden. Alkeet Satu opetteli jo vuosia sitten, mutta oli pitkään sitä mieltä, että neulominen on pitkästyttävää ja vaikeaa. Neulomisen uudelleen aloittamisen syy oli se yleisin, tarve: tytär tarvitsi sukat ja poika tumput. Satu alkoi etsiä ohjeita nykyaikaisesti netistä ja tutustui neuleblogeihin. Ohjeet löytyivät ja siinä sivussa Satu jäi koukkuun sekä neulomiseen että blogeihin. Niiden pakollisten sukkien jälkeen Sadun puikoilta alkoi syntyä pitsihuiveja toinen toisensa jälkeen.

Satu kertoo neuleistaan ja perheestään enemmän blogissaan Villaa ja villakoiria nimellä Villasatu.

Neuleita lapsille – ja vähän aikuisillekin»

Laura Lehtinen

Laura Lehtinen eli Puputsi suunnittelee silloin tällöin pieniä välipalaohjeita. Neulontaharrastusta on kuitenkin takana jo useita vuosia, vaikka nykyisin aika kuluu lähinnä perheen ja nappikaupan Puputsin puodin parissa. Sydäntä lähellä ovat myös virkkaaminen, kierrätysaskartelu ja askartelumassatyöt. Neulontaa ja muita puuhia voit seurata hiljalleen päivittyvässä Puputsin Puuhat -blogissa.

Nypy»

Apua neulojan kuiviin talvikäsiin»

Kristel Nyberg

Kristel Nyberg aloitti käsityöuransa toteamalla ala-asteella, että tämä rättikässä ei ole laisinkaan hänen juttunsa. Onneksi hän myöhemmin havaitsi olleensa väärässä ja ryhtyi isona neulesuunnittelijaksi.

Kristelin Elämänlankaa-blogi löytyy osoitteesta http://elamanlankaa.blogspot.com ja hänet löytää myös Ravelrystä tunnuksella Kristel.

Neulehistorian siipien havinaa»

Piia Pousi

Piia on neulonut reilut kymmenisen vuotta ja viime aikoina tahti on vain kiihtynyt. Piia tykkää neuloa asusteita, muttei vierasta isompiakaan töitä. Uudet tekniikat ja ohjeet pitävät mielenkiinnon yllä. Piia kirjoittaa neuleblogiaan osoitteessa: http://piitsukka.blogspot.fi/

Yhteydenotot: piparminttu.piia at gmail.com

BlingBling-lapaset»

PäiviH

PäiviH on neulonut ihan lapsuudesta saakka. Nuorempana valmistui kaikenlaisia puseroita parikymmentä vuodessa. Nykyisin neulomukset ovat useimmiten asusteita, sukkia valmistuu viitisenkymmentä paria vuosittain. PäiviH on pitänyt jo muutaman vuoden aika säännöllisesti päivittyvää neuleblogia osoitteessa http://tanssivatpuikot.blogspot.fi

Anemonidium»

Niina Risulainen

Tulevaisuudessa tekstiilimuotoilijaksi valmistuva 25-vuotias tekstiiliartesaani haaveilee neulesuunnittelijan urasta. Neulomista Niina on harrastanut välillä enemmän ja vähemmän ala-asteelta lähtien. Ensimmäiseen neuletapaamiseen Niinan houkutteli luokkakaveri Emma ja siitäkös harrastus sai tulta alleen. Nykyään Niina neuloo lähes päivittäin. Aktiivisesti Kuopion seudun neuletapaamisissa kulkeva 1,5-vuotiaan tyttären äiti on myös innostunut bloggaamisesta. Niinan blogi Minä teen sijaitsee osoitteessa http://ninzi-niina.blogspot.fi/.

Ravelrystä Niinan löytää nimimerkillä Ninzi. Niinaan voi ottaa yhteyttä sähköpostin kautta: niinarisulainen(ät)gmail.com

Ilona»

TiinaA

Tiina on neulonut koko ikänsä eli kauan. Koska nykyinen työ vaatii jokaviikkoista junamatkailua, isosta ja painavasta olkalaukusta löytyy aina kudin tai kaksi, dekkari ja läppäri. Villasukat ovat parasta maailmassa, eikä lankoja voi koskaan olla liikaa.

Quick-step»

TiiQ

TiiQ oppi neulomaan pyöröneuletta sukkapuikoilla jo ennen kouluikää ja yläasteikäisestä lähtien hän neuloi paitsi itselleen ja perheelleen, myös tilauksesta ystävilleen. Käsityöharrastus hiipui parikymppisenä elpyäkseen uudelleen esikoisen syntymän jälkeen. Sukkiensuunnittelukärpänen pääsi puremaan kuitenkin toden teolla vasta kesällä 2009.

Ota yhteyttä TiiQ:uun: kiertorata @ gmail . com

Hovineito »

Raitahullaannus »

Oikolukijat

 • Iida Glumoff
 • Tintti Hohti
 • Hanna-Kaisa Hämäläinen
 • Mervi Järvinen

Latojat

 • Iida Glumoff
 • Tintti Hohti
 • Hanna-Kaisa Hämäläinen
 • Mervi Järvinen
 • Johanna Koski
 • Piia R
 • Eeva Saviranta

Sivupohja

Katariina Köngäs

Aineiston © sen tuottajalla

Kaupallinen käyttö ehdottomasti kielletty.