Ulla 01/14

Neulo upeita reunuksia, punoksia, pitsejä ja hapsunauhoja

Nimi jo kertoo tärkeimmän kirjan sisällöstä. Tiiviiseen pakettiin on saatu kattava kokoelma yksinkertaisia neulottuja reunapitsejä ja koristeita. Kirjan alussa käydään läpi käytettävät tekniikat kuvien kera. Seuraavassa osiossa esitellään kaikki mallit kuvina ja kolmannessa osiossa on työohjeet malleihin. Viimeiseksi kirjassa on muutama mallityö, jossa pitsejä ja nauhoja on käytetty. Ohjeet on jaoteltu seitsemään ryhmään: alkuverryttelyt, punoksia, röyhelöitä ja rimpsuja, pitsireunuksia, hapsu- ja lenkkinauhoja, välinauhoja sekä koristeita.

Pidän kirjan perusrakenteesta. Kuvista näkee millainen koriste on kyseessä ja ohjeet ovat selkeitä. Pidän erityisesti siitä, että ohjeissa on mainittu, onko ensimmäinen kerros oikea vai nurja puoli. Mallineuleet on tehty erilaisista langoista, joten lukija pääsee näkemään langan vaikutuksen lopputulokseen. Mallit ovat yksinkertaisia ja ohjeet lyhyitä. Kunkin ohjeen kohdalla on mainittu taitotaso (helppo – keskitaso – haastava). Ohjeet ovat vain kirjoitetussa muodossa.

Olisin kaivannut hieman haastavampia ja näyttävämpiä reunapitsejä. Varsinaisten reunapitsien osuus oli myös aika vähäinen. Haastavimmissa malleissa kaaviokuva olisi ollut kirjoitettua ohjetta selkeämpi. Mallityöt olivat yksinkertaisia, eivätkä ne innostaneet minua.

Kirja on kuitenkin mukava selailukirja ja inspiraation lähde. Mallikuvasivut ovat kauniita ja harmonisia. Kirjassa on mukavasti myös väriä.

Lesley Stanfield: 150 neulottua reunapitsiä ja muuta koristetta
Kustannusosakeyhtiö Moreeni, 2013
ISBN 978-952-254-164-2