Ulla 03/11

Ulla 01/12 - Tekijät

Ullan tekijöihin saat yhteyden heidän sähköpostinsa, bloginsa tai Ullan kautta. Jos olet rekisteröitynyt Ravelryyn, voit ottaa yhteyttä myös Ulla Knits -ryhmän kautta.

Lähetä ohjeisiin liittyvät kysymykset osoitteeseen ohjeet @ ullaneule . net

Niina Hakkarainen

Niina innostui neulomisesta lukiossa ja onkin siitä lähtien neulonut enemmän ja vähemmän säännöllisesti. Parin vuoden tauon jälkeen neulonta tuntuu taas uudelta ja uusi on myöskin innostus erilaisten ns. parempien lankojen hankkimiseen. Kuvassa hän on toisen harrastuksensa, hyvän ruoan parissa.

Neulomisharrastuksestaan Niina kertoo Knitter's Block -blogissaan.

Kaikki lähti lapasesta -arvostelu »

Lanka-arviossa paljettilangat »

Neulo. Virkkaa. Kirjo. Eko-langasta! -arvostelu »

Pääsiäiskoristeet -arvostelu »

Stitch'n bitch Sankarineulojan käsikirja -arvostelu »

Tikusta asiaa - eli artikkeli sukkapuikoista »

Virkkaa kukkia, perhosia ja korentoja -arvostelu »

Ota yhteyttä Niinaan: niina @ iki.fi

Suvi Heikkilä

Suvi oppi neulomaan jo ennen kouluun menoa ja on neulonut joululahjasukkia ala-asteelta lähtien. Useamman vuoden neuleita ja lankakeriä on kerääntynyt kotiin enenevässä määrin. Parhaiten Suvin puikoilla viihtyvät erilaiset sukkalangat.

Käsinneulomisen lisäksi hän harrastaa käsillä tekemistä myös koneneuloen sekä helmitöitä tehden.

Lanka-arviossa bambu- ja puuvillasekoitelangat »

Pääkirjoitus »

Ota yhteyttä Suviin: paatoimittaja @ ullaneule.net

Mia Heikkinen

Mia on neulonut lähes koko ikänsä. Ensimmäiset silmukat tuli neulottua jo ennen lukemaan oppimista. Nykyään valmiita neuleita syntyy tasaiseen tahtiin, puikoilla on aina kesken useampi työ. Mian neulemalleissa näkyy kummankin ammatin vaikutus: artesaanin luovuus sekä diplomi-insinöörin teknisyys. Mia rakastaa silmukkamäärien laskemista ja mallien sovittamista. Usein uusi ohje on täysin valmis paperilla ennenkuin ensimmäistäkään mallia on edes neulottu. Mian blogin löydät osoitteesta http://www.ausifer.vuodatus.net/.

Icey »

Ota yhteyttä Miaan: hopeakera @ gmail .com

Hanna-Kaisa Hämäläinen

Hanna oppi neulomaan jo pienenä mummonsa avustuksella, mutta hurahti neulomiseen peruskoulun lopussa. Nyt hän opiskelee ja purkaa stressiä neulomisen avulla. Välillä lanka ja puikot tuntuvat häiritsevän jo itse opiskeluakin.

Lisää Hannan neuleharrastuksesta voi lukea hänen neuleblogistaan Hanna menee lankaan.

Kiira »

Lanka-arviossa villa- ja villasekoitelangat »

Lanka-arviossa alpakkasekoitelangat »

Ullan neulojaesittelyt: Mia Heikkinen »

Emma Karvonen

Emma on 24-vuotias tekstiilimuotoilun opiskelija, jonka perheeseen kuuluu aviomies ja kolme vuotta täyttänyt tytär. Hän on neulonut enemmän tai vähemmän siitä asti kun oppi ala-asteella miten silmukat syntyvät. Neuleblogit ja Ravelryn ihmemaan Emma löysi kolmisen vuotta sitten. Siitä alkoi jokapäiväsen neulomisen kierre, jolle ei näy loppua. Koulussa hän saa opiskella kaikkea mielenkiintoista kutomisesta valokuvaukseen.

Emman blogi on nimeltään Villaviidakko. Siellä on nähty hänen itsensä suunnittelemia neuleita jo kolmen vuoden ajan, ja viime syksynä hän julkaisi ensimmäiset omat neuleohjeensa.

Neidonkyynel »

Ota yhteyttä Emmaan: emma.a.karvonen @ edu . savonia . fi

Johanna Koski

Johanna Koski on neulonut kuusivuotiaasta saakka. Neulonta on kulkenut mukana läpi elämän. Hän on myös tehnyt Kristel Nybergin kanssa neulekirjan Punokset puikoille. Inspiraatioita hän saa sekä ympäristöstä että langoista.

Johannan kertoo neuleistaan Langankuluttaja- blogissaan.

Antti »

Ota yhteyttä Johannaan: langankuluttaja @ gmail.com.

KristaK

Kristak innostui neulomisesta kunnolla vasta kolmikymppisenä. Sen jälkeen harrastus onkin täyttänyt kaiken vapaajana ja komerot. Kristak kirjoittaa tekemisistään osoitteessa http://woolledfinn.blogspot.com/.

Karelin »

Satu Lehti

Satu Lehti on neulonut aktiivisesti vasta muutaman vuoden. Alkeet Satu opetteli jo vuosia sitten, mutta oli pitkään sitä mieltä, että neulominen on pitkästyttävää ja vaikeaa. Neulomisen uudelleen aloittamisen syy oli se yleisin, tarve: tytär tarvitsi sukat ja poika tumput. Satu alkoi etsiä ohjeita nykyaikaisesti netistä ja tutustui neuleblogeihin. Ohjeet löytyivät ja siinä sivussa Satu jäi koukkuun sekä neulomiseen että blogeihin. Niiden pakollisten sukkien jälkeen Sadun puikoilta alkoi syntyä pitsihuiveja toinen toisensa jälkeen.

Satu kertoo neuleistaan ja perheestään enemmän blogissaan Villaa ja villakoiria nimellä Villasatu.

Lanka-arviossa alpakkasekoitelangat »

Lanka-arviossa bambu- ja puuvillasekoitelangat »

Lanka-arviossa paljettilangat »

Peltopeikko

Peltopeikko innostui neulomisesta lukiossa. Täyteen hulluuteensa harrastus puhkesi yliopisto-opintojen myötä, kun raskas työ kaipasi raskaita hu(i)veja. Lankaa hänelle on kertynyt varastoihin runsaat 35 kiloa. Peltopeikon unelmana on lisensiaatin paperien saaminen niin pian, kuin mahdollista.

Rauha »

Salla Remes

Salla Remes on pääkaupunkiseudulta kotoisin oleva soitonopettaja, jonka neuleharrastus alkoi syksyllä 2010. Silloin puikot eksyivät käteen ensimmäistä kertaa kouluaikojen jälkeen, ja yllättäen homma sujuikin ihan hyvin. Tämän jälkeen on lankakeristä syntynyt tasaiseen tahtiin kaikenlaista: sukkia, pipoja, kaulahuiveja ja jopa parit itse päällystetyt korvaläpät. Kärsimättömänä neulojana Salla suosii pienempiä neuletöitä ja kokeilee mielellään usein jotakin uutta. Niinpä ohjeetkin muokkautuvat aina omannäköisiksi: enää voisi olla vaikea arvata, että Kevät-sukat ovat itse asiassa saaneet alkunsa Ullan Saltkråkan-ohjeesta!

Kevät »

Pallo »

Raiku Räsänen

Raiku Räsänen on aina pitänyt neulomisesta, mutta innostui toden teolla puikkojen ja langan kanssa puuhailusta löydettyään netin laajan neuleohjevalikoiman. Hänelle neulominen on ennen kaikkea terapeuttista - joskus ihanan mekaanista ja ajatuksetonta, toisinaan luovaa pähkäilyä. Kuitenkin parasta neulomisessa on Raikun mielestä se, miten paljon uutta opittavaa on vielä jäljellä.

Lisää Raikun neuleista voi lukea blogista Outo lintu linnassa.

Charlotta ensimmäinen »

Mira Saarentaus

Mira on neulonut ala-asteelta lähtien. Vuonna 2004 iski se suurin neulebuumi ja loppua ei toistaiseksi näy. Miran lempitekniikoita ovat palmikot niin sukissa, paidoissa kuin neuletakeissakin, mutta myös pitsihuivit vievät paljon neuleaikaa. Kotona vaikuttaa neuleiden lisäksi kaksi koiraa, rakas tytär sekä aviomies.

Mira esittelee tuotoksiaan myös Mippe neuloo -blogissaan.

Nöpö »

Eeva Saviranta

Eeva Saviranta oppi neulomaan jo pienenä. Neulojana hän useimmiten ensiksi varastoi langan talteen kotiinsa ja vasta sitten suunnittelee käyttötarkoituksen. Kuten monen muunkin neulojan luona, hänenkin kotonansa lankavarastoa vahtii miehen lisäksi kissa. Eeva dokumentoi neuleharrastustaan /dev/yarnstash/ -blogissaan.

A. Aalto »

Aaltoset »

Lissu »

Viluvarpaan nukitetut tossut »

Neulominen oudossa valossa »

Lanka-arviossa villa- ja villasekoitelangat »

Hauskat nukenvaatteet -arvostelu »

Tiina T.

Tiina T. on harrastanut neulomista lapsesta asti. Käsityöt olivat hänen lempiaineensa koulussa, ja kotonakin tuli tehtyä kaikenlaista yhdessä äidin ja siskon kanssa. Välillä Tiinan neulominen jäi vähiin, mutta viime vuosina se on saanut aivan uudenlaista nostetta heränneen luovuuden myötä. Enää ei tarvita välttämättä valmiita ohjeita, vaan Tiina on saanut rohkeutta toteuttaa myös omia ideoitaan. Joskus omat neulemallit onnistuvat yli odotusten, toisinaan taas eivät, mutta neulominen on silti hauskaa ja aina oppii uutta!

Tällä hetkellä Tiina on erityisen innostunut ekologisista materiaaleista ja esittelee aikaansaannoksiaan blogissaan Puhde.

Jääprinsessa »

Ota yhteyttä Tiinaan: kutimet @ gmail.com.

Laura Uusitalo

Laura on merentutkija ja käsityöharrastaja.

R/V Aranda »

Oikolukijat

  • Suvi Heikkilä
  • Hanna-Kaisa Hämäläinen
  • Villasukka
  • Niina Saviranta

Latojat

  • Suvi Heikkilä
  • Anni Laine
  • Piia R
  • Eeva Saviranta

Sivupohja

Eeva Saviranta