Ulla 03/11

Valoa kohti

Suvi Heikkilä
Ullan päätoimittaja
paatoimittaja @ ullaneule . net

Yhdeksäs Ulla-vuosi lähtee käyntiin näin hiihtolomaviikkojen aikaan. Päivät ovat jo pidentyneet ja pimeä talvi taittumassa kirkastuvaan kevääseen. Ajankohtaan sopivasti valitsimmekin syksyllä toimituksen, eli oikolukijoiden ja html-sivuja tekevien, kesken kokoontuessamme syksyllä vuoden ensimmäisen numeron teemaksi Valon.

Valo on neuleharrastajalle liki välttämätöntä, sillä pimeässä on kovin hankala neuloa. Tämän joutuivat varmasti monet Ullankin lukijat toteamaan vuodenvaihteen tienoilla. Ensin Tapaninpäivän myrskyn poikkeuksellisen kovat tuulet kaatoivat puita ympäri maan ja satoja tuhansia talouksia oli ilman sähköä, huono-onnisimmat jopa viikon elleivät pidempäänkin. Tammikuun puolella runsaat lumisateet aiheuttivat lisäpiinaa paikallisemmin. Pidemmän sähkökatkon aikaan neulominen ei ehkä ole ongelmista päällimmäinen, mutta joitakin vinkkejä voit lukea Eeva Savirannan artikkelista Neulominen oudossa valossa.

Myös ohjepuolelta löytyy teemasta inspiraationsa saaneita neuleita. KristaK:n Karelin-pipo sai värityksensä valon sävyistä, valkoisesta ja harmaasta, ja esimerkiksi Mia Heikkisen Icey-myssyssä kimaltavat helmet kuin hanget kevätauringossa. Loputkin ohjeet löydät koottuna Ohjeet-sivulle. Hanna-Kaisa Hämäläinen jatkaa tänäkin vuonna Ullan neulojaesittelyjä, ensimmäisenä vuorossa onkin juuri Iceyn suunnitellut Mia!

Kansikuvaäänestyksen voitti Emma Karvosen Neidonkyynel-lapaset. Emma pääseekin palkinnoksi voitostaan lankaostoksille Villavyyhtiin, joka palkitsee tämän kertaisen voittajan. Lisätietoja äänestystuloksista löydät totuttuun tapaan Ullan taustalla pyörivän yhdistyksen Suomen verkkoneuleyhdistys ry:n jäsensivuilta. Mikäli et jäsensivuille pääse, saattaa se olla merkki tammikuussa erääntyneen jäsenmaksun unohtamisesta. Voit yhä maksaa maksun tammikuussa saamillasi tili- ja viitetiedoilla. Tarvittaessa kysy lisätietoja jäsenvastaavaltamme osoitteesta jasenet @ ullaneule . net!

Vaikka mitään suurempia mullistuksia emme ole tälle vuodelle suunnitelleet, ovat pienet uudistukset aina hyväksi. Jatkossa lanka-arviot kootaan yhteen lankatyypeittäin aiemmin käytössä olleen lahjoittajalähtöisen jaottelun sijaan. Tästäkin numerosta voit vaikka saman tien lukea arviomme yhteensä 15 eri langasta, jotka ovat pääasiassa uutuuksia. Lue ihmeessä arviomme läpi ja löydät ehkä uusia suosikkilankoja!

Kesän runsaus ja loppuvuoden kaamos

Kesänumeromme teemaksi asetimme Runsauden. Vuoden toisen numeron materiaalieräpäivä on äitienpäivänä eli sunnuntaina 13.5. Tälläkin kertaa pohdimme tulevaa teemaa lyhyesti Seuraavassa numerossa-sivulla. Vuoden kolmannen numeron teemana on Kaamos. Toivottavasti teemat saavat aivonystyrät liikkeelle ja neuleideat lentoon! Muistathan kuitenkin, että kaikenlaiset ohjeet ja artikkelit ovat Ullaan aina tervetulleita.

Kirkkaita päiviä toivotellen,