Ulla 03/11

Lise Nymark: Hauskat nukenvaatteet

Hauskat nukenvaatteet on nukenvaatekirja, jossa on neulottuja ja virkattuja nukenvaatteita. Kirjan kansi lupaa kaikenlaista hauskaa: kansikuvana on pupuhaalariin puettu tyttönukke ja kirjan nimenäkin on Hauskat nukenvaatteet. Kirja lunastaakin kannen tekemän lupauksen hyvin, sillä kirjan neuleet on suunniteltu huolella ja nuket on stailattu kauniissa kuvissa hauskasti.

Kirjassa on vaatteita muutamalle eri kokoiselle nukelle ja niin tyttö- kuin poikanukeillekin. Nukkien koot ovat pieni, keskikokoinen ja suuri, ja vaihtelevat 30-45 cm välillä, joten useimmille nukeille löytyy kirjasta sopivia vaatteita. Vaatteet ovat mielikuvituksellisia ja hauskoja, osa jopa niin tyylikkäitä, että kirjaa lukiessa tekee mieli neuloa samanlainen itselle suuremmassa koossa.

Vaatteiden yksityiskohdat ovat kauniita ja viimeistellyn oloisia. Vaatteita on monenlaisiin leikkeihin, niin prinsessalle kuin prinssille pihajuhliin kuin reippaalle ulkoilijalle sieniretkelle. Monesta asukokonaisuudesta voi yhdistellä osia toisen kanssa ja näin nukelle kertyy kiva vaatevarasto.

Miinusta kirjalle voisi oikeastaan antaa lähinnä langan tietojen esittelystä, itse ohjeessa on vain langan nimi, kirjan takana on vielä valmistajan nimi ja langan kuitusisältö, mutta esimerkiksi keräkokoa tai kerän metrimäärää ei kerrota. Neuloja joutuukin suorittamaan hieman salapoliisityötä, jos tahtoo tietää soveliaan korvikelangan. Myöskään neuletiheyttä tai mittoja vaatteille ei anneta, joten voi vaatia muutaman kokeilukerran, jotta lopputulos on sopiva juuri sille suosikkinukelle. Lisäksi kirjan neulekieli ja ilmaisut ovat hieman vieraita ja töksähteleviä: "Virkkuukoukku nro 3", "poimi pääntiestä 44 s", mutta eivät niin etteikö ohjeista osaisi neuloa.

Kirja on kaiken kaikkiaan erittäin positiivinen kokemus ja ohjeita selaillessa tekee mieli kaivella lapsuuden nukke esille ja testata sopisiko sille uudenlainen villapaita taikka essumekko. Kaikkien nukenvaatteita neulovien kannattaakin tutustua kirjaan vähintäänkin selailemalla, sillä kirja on kattava ja hauska kokoelma erilaisia nukenvaatteita.

Tiedot

Lise Nymark: Hauskat nukenvaatteet
Suomennos Susanna Paarma
Karisto Oy, 2012
ISBN: 978-951-23-5523-5

Teksti

Eeva Saviranta

Lisää Eevasta

Kuvat

Karisto Oy

Ulla 01/12 - Artikkelit

Eri kirjoittajia:
Lanka-arviossa alpakkasekoitelangat

Eri kirjoittajia:
Lanka-arviossa bambu- ja puuvillasekoitelangat

Eri kirjoittajia:
Lanka-arviossa paljettilangat

Eri kirjoittajia:
Lanka-arviossa villa- ja villasekoitelangat

Niina Hakkarainen:
Kaikki lähti lapasesta -arvostelu

Niina Hakkarainen:
Neulo. Virkkaa. Kirjo. Eko-langasta! -arvostelu

Niina Hakkarainen:
Pääsiäiskoristeet -arvostelu

Niina Hakkarainen:
Stitch'n bitch Sankarineulojan käsikirja -arvostelu

Niina Hakkarainen:
Tikusta asiaa - eli artikkeli sukkapuikoista

Niina Hakkarainen:
Virkkaa kukkia, perhosia ja korentoja -arvostelu

Suvi Heikkilä:
Valoa kohti

Hanna-Kaisa Hämäläinen:
Ullan neulojaesittelyt: Mia Heikkinen

Eeva Saviranta:
Hauskat nukenvaatteet -arvostelu

Eeva Saviranta:
Neulominen oudossa valossa

Aineiston © sen tuottajalla

Kaupallinen käyttö ehdottomasti kielletty.