Ulla 03/11

Charlotta ensimmäinen

Tästä kaikki lähti. Ullan edellisessä numerossa julkaistut Charlotta toinen -sukat muotoutuivat kuvion ympärille, jonka alun perin suunnittelin neulovani pipoon. Kun suunnitelmani pipon suhteen eivät toimineetkaan ja kun sukat halusivat hypätä puikoille, jäi pipo vähäksi aikaa syrjään ja ajatus siitä hautumaan. Tauko tekikin pipolle hyvää, sillä palattuani asiaan Charlotta toinen -sukkien jälkeen, muotoutui Charotta ensimmäinen -myssy melkein itsestään.

Charlotta ensimmäinen on rento myssy päähän, jossa pipolla ei ole tapana kiristää, mutta jossa yksityiskohdat ovat arvossaan.

Lanka ja langan menekki

Handu BFL-villalanka (100 % villaa; 100 g / 224 m), 100 g värissä Totinen vaski

Neuletiheys

30 s ja 37 krs mallineuletta = 10 cm

Puikot

Pyöröpuikot 40 cm tai sukkapuikot, 3,25 mm tai käsialan mukaan

Muut tarvikkeet

Palmikkopuikko

Koko

Päänympärys n. 52-58 cm

Joustinneuleen ansiosta myssy sopii monenkokoiseen päähän. Jos haluat joustinneuleesta napakamman tai löysemmän, voit kavennusvaiheessa laskea kavennukset uusiksi, jotta saat itseäsi paremmin miellyttävän silmukkamäärän.

Ohje

Luo puikoille 8 silmukkaa Judy's Magic Cast On -tekniikalla ja neulo silmukat kerran. Seuraavalla kerroksella neulo jokainen silmukka etu- ja takareunastaan oikein. Puikoilla on nyt 16 silmukkaa.

Aloita neulominen kaavion A mukaan. Yhden kerroksen aikana kaavio toistuu neljä kertaa. Kun olet neulonut kaavion A loppuun, aloita kaavion B neulominen.

Kun olet neulonut kaavion B loppuun, aloita 2 o, 2 n -joustinneule. Jos haluat joustinneuleosuudesta tiukemman, voit vaihtaa puikkokoon pienempään tai kaventaa kavennuskerroksen jälkeen vielä lisää silmukoita. Muista kaventaa niin, että lopullinen silmukkaluku on jaollinen neljällä.

Neulo, kunnes joustinneuleosuus on 16 cm korkea (taitettuna 8 cm) tai haluamasi mittainen. Myssyä kannattaa sovittaa päähän keskeneräisenä, sillä joustinneule levenee ja lyhenee päässä melko reilusti.

Päättele silmukat löysästi tai käyttäen joustavaa päättelytekniikkaa.

Kaaviot

Kaavio A

Kaavio B

Vinkkejä

Jos haluat myssystä löysemmän, voit neuloa kuvio-osuuden pidemmäksi seuraavalla tavalla:
Kun olet neulonut kaavion kerroksen 70, jatka kuvion neulomista kerroksen 18 mukaan. Luonnollisesti lisäykset jätetään nyt huomiotta ja kuvioiden väliin jäävät silmukat neulotaan nurjana. Kun olet valmis siirtymään joustinneuleeseen, neulo kaavion viimeinen kerros ja aloita sen jälkeen 2 o, 2 n -joustinneule.

Teksti ja kuvat

Raiku Räsänen

Lisää Raikusta

Langan tarjosi

Ulla 01/12 - Ohjeet

Mia Heikkinen:
Icey

Hanna-Kaisa Hämäläinen:
Kiira

Emma Karvonen:
Neidonkyynel

Johanna Koski:
Antti

KristaK:
Karelin

Peltopeikko:
Rauha

Salla Remes:
Kevät

Salla Remes:
Pallo

Raiku Räsänen:
Charlotta ensimmäinen

Mira Saarentaus:
Nöpö

Eeva Saviranta:
A. Aalto

Eeva Saviranta:
Aaltoset

Eeva Saviranta:
Lissu

Eeva Saviranta:
Viluvarpaan nukitetut tossut

Tiina T.:
Jääprinsessa

Laura Uusitalo:
R/V Aranda

Aineiston © sen tuottajalla

Kaupallinen käyttö ehdottomasti kielletty.