Ulla 03/11

Kevät

Olen herkkänahkainen enkä voi käyttää villavaatteita ihoani vasten. Kun näin kaupassa hyvännäköistä puuvillalankaa, tarttui se heti mukaani. Tuleva kevät inspiroi minua kokeilemaan, miten lanka toimisi sukissa. Koska puuvillasta ei saa yhtä joustavaa neuletta kuin villalangasta, jätin sukkien varret mataliksi ja suunnittelin koon niin, että se istuu melko tarkasti. Sukat onnistuivat hyvin ja ovat ihanat jaloissa sekä keväällä että kesällä! Nyt kevät on taas pian täällä ja päivät pitenevät vauhdilla. Tässä ohjeessa sukkien koristeena on keväisen vihreään lankaan sopiva palmikkokuvio.

Lanka ja langan menekki

Novita Miami (50 % puuvillaa, 50 % akryylia; 50 g / 145 m), 50 g vaaleanvihreää

50 g:n lankakerä riittää juuri sopivasti tähän ohjeeseen. Jos teet sukista suuremmat, saatat tarvita toisenkin kerän.

Neuletiheys

20 s ja 30 krs sileää neuletta = 10 cm

Puikot

Sukkapuikot, 4 mm tai käsialan mukaan

Koko

Naisen, koko n. 38

Ohje

Varsi

Luo löysästi 40 silmukkaa ja jaa ne tasan neljälle puikolle. Neulo 1 o kiertäen, 1 n -joustinneuletta 7 krs.

Aloita mallineule. Neulo 1. ja 4. puikoilla sileää sekä 2. ja 3. puikoilla kaavion mukaan. Jatka näin 10 krs.

Kantapää

Aloita kantalappu: Neulo 1. puikon silmukat 4. puikolle. Jätä muut puikot odottamaan ja neulo näillä 20 silmukalla vielä nurjan puolen kerros normaalisti. Neulo sitten oikean puolen kerros niin että vuorotellen nostat 1 s ja neulot 1 s oikein. Neulo nurjan puolen kerros normaalisti kaikki nurin. Jatka näin, kunnes oikean puolen kerroksia on 12. Neulo vielä nurjan puolen kerros ja aloita sitten kantapään kavennukset:

Neulo oikean puolen kerrosta (nosta 1, neulo 1), kunnes jäljellä on 7 s. Tee ylivetokavennus ja käännä työ. Neulo nurin, kunnes jäljellä on 7 s. Neulo 2 n yhteen ja käännä työ.

Jatka kavennuksia tällä tavalla niin, että keskellä on koko ajan 8 s. Kun reunasilmukat loppuvat, neulo vielä oikean puolen kerros. Jaa silmukat kahdelle puikolle (4 + 4).

Jalkaterä

Poimi 1. puikolle 15 s kantalapun reunasta. Jatka 2. ja 3. puikoilla mallineuletta. Poimi 4. puikolle 15 s kantalapun toisesta reunasta. Jatka 1. ja 4. puikoilla sileää ja 2. sekä 3. puikoilla kaavion mukaan. Neulo joka toisella kerroksella 1. puikon lopussa 2 o yhteen ja tee 4. puikon alussa ylivetokavennus, kunnes jokaisella puikoilla on jäljellä 10 s.

Neulo sukka haluamasi mittaiseksi ja aloita sitten kärkikavennukset. Lopeta mallikuvion neulominen ja neulo kaikilla puikoilla sileää. Neulo 1. ja 3. puikon lopussa 2 o yhteen ja tee 2. sekä 4. puikon alussa ylivetokavennus. Kavenna joka kerroksella, kunnes jäljellä on 8 s.

Katkaise lanka ja vedä se silmukoiden läpi. Päättele langanpäät.

Kaaviot


Vinkkejä

Nämä sukat voi pestä pesukoneessa 40 asteessa. Materiaalinsa takia sukat löystyvät käytössä, mutta pesu palauttaa ne takaisin kuosiinsa.

Teksti ja kuvat

Salla Remes

Lisää Sallasta

Ulla 01/12 - Ohjeet

Mia Heikkinen:
Icey

Hanna-Kaisa Hämäläinen:
Kiira

Emma Karvonen:
Neidonkyynel

Johanna Koski:
Antti

KristaK:
Karelin

Peltopeikko:
Rauha

Salla Remes:
Kevät

Salla Remes:
Pallo

Raiku Räsänen:
Charlotta ensimmäinen

Mira Saarentaus:
Nöpö

Eeva Saviranta:
A. Aalto

Eeva Saviranta:
Aaltoset

Eeva Saviranta:
Lissu

Eeva Saviranta:
Viluvarpaan nukitetut tossut

Tiina T.:
Jääprinsessa

Laura Uusitalo:
R/V Aranda

Aineiston © sen tuottajalla

Kaupallinen käyttö ehdottomasti kielletty.