Ulla 03/11

Aaltoset

aaltoset Aaltonen-lapaset syntyivät spontaanisti A. Aalto -pipon kavereiksi. Lanka on pehmeää ja joustavaa, joten lapaset on neulottu suositustiheyttä huomattavasti napakammin. Näin ollen lapaset kestävät kulutusta hyvin.

Lanka ja langan menekki

Cascade Greenland (100 % merinovillaa; 100 g / 125 m), 200 g violettia (011 purple).
Lankaa kuluu hieman yli yksi kerä, joten kahdesta kerästä voi neuloa lapasten lisäksi myös A. Aalto -pipon.

Neuletiheys

22 s sileää neuletta = noin 10 cm

Puikot

Sukkapuikot, 4,5 mm tai käsialan mukaan

Koko

M/L

Ohje

Vasen lapanen

Luo 40 silmukkaa. Neulo 2 o, 2 n -joustinta 15 krs. Jatka 1., 3. ja 4. puikoilla sileää neuletta ja neulo 2. puikolla mallineuleen mukaan. Neulo 2. puikolla kaksi mallikertaa ja vielä 6 krs kolmatta mallikertaa. Päätä kuvio 2. puikolla neulomalla kaavion 2 mukaan vielä muutama kerros.

Samaan aikaan, kun lapasen resori on valmis ja olet neulonut 2 krs, aloitetaan 1. puikon lopussa peukalokiila: 3 s ennen puikon loppua lisää 1, neulo 2 o, lisää 1, neulo 1 o. Toista lisäyksiä edellisten lisäysten ulkopuolella joka 3. krs vielä 4 kertaa. Kiilassa on nyt yhteensä 12 s. Neulo 2 krs oikein. Jätä 12 s odottamaan apulangalle ja luo niiden tilalle 2 uutta silmukkaa.

Kun lapanen on riittävän pitkä, aloita kärkikavennukset. Neulo 1. ja 3. puikon lopussa 2 o yhteen sekä 2. ja 4. puikon alussa ylivetokavennus joka 2. kerros kaksi kertaa. Jatka kaventamista jokaisella kerroksella. Kun työssä on jäljellä 8 s, katkaise lanka ja vedä se jäljellä olevien silmukoiden läpi.

Peukalo

Siirrä odottamaan jätetyt 12 s takaisin sukkapuikoille ja poimi vielä 3 s kohdasta, johon loit 2 uutta silmukkaa. Peukalossa on nyt yhteensä 15 s kolmelle puikolle jaettuna. Neulo oikein n. 5 cm tai kunnes peukalo on sopivan pituinen. Kavenna jokaisen puikon lopussa 2 o yhteen kolmen kerroksen ajan. Työssä on jäljellä 6 s. Katkaise lanka ja vedä se jäljellä olevien silmukoiden läpi.

Oikea lapanen

Neulo kuten vasen lapanen, mutta aloita joustin 2 nurjalla silmukalla. Neulo kuvio oikean lapasen kaavioiden mukaan 3. puikolla. Sijoita peukalokiila 4. puikon alkuun 1 silmukan päähän reunasta.

Viimeistely

Päättele langanpäät.

Kaavio

aaltonen_kaavio

Teksti ja kuvat

Eeva Saviranta

Lisää Eevasta

Ulla 01/12 - Ohjeet

Mia Heikkinen:
Icey

Hanna-Kaisa Hämäläinen:
Kiira

Emma Karvonen:
Neidonkyynel

Johanna Koski:
Antti

KristaK:
Karelin

Peltopeikko:
Rauha

Salla Remes:
Kevät

Salla Remes:
Pallo

Raiku Räsänen:
Charlotta ensimmäinen

Mira Saarentaus:
Nöpö

Eeva Saviranta:
A. Aalto

Eeva Saviranta:
Aaltoset

Eeva Saviranta:
Lissu

Eeva Saviranta:
Viluvarpaan nukitetut tossut

Tiina T.:
Jääprinsessa

Laura Uusitalo:
R/V Aranda

Aineiston © sen tuottajalla

Kaupallinen käyttö ehdottomasti kielletty.