Ulla 01/13

Ulla 01/13 - Tekijät

Ullan tekijöihin saat yhteyden heidän sähköpostinsa, bloginsa tai Ullan kautta. Jos olet rekisteröitynyt Ravelryyn, voit ottaa yhteyttä myös Ulla Knits -ryhmän kautta.

Lähetä ohjeisiin liittyvät kysymykset osoitteeseen ohjeet @ ullaneule . net

Taina Anttila

Taina on neulova diplomi-insinööri Oulun seudulta. Neulomaan hän oppi reilusti alle kymmenvuotiaana eikä ole sen jälkeen puikkoja käsistään laskenut. Myös muut käsillä tekemisen muodot, kuten esimerkiksi kehrääminen, kuuluvat Tainan vapaa-aikaan.

Loitsu »

Tainan tuotoksiin voi tutustua hänen Käsillään-blogissaan.

Taija Elo

Taija Elo on neuloja kolmannessa polvessa, oppinsa ja innostuksensa hän on saanut isoäidiltään jo ennen kouluikää. Neulomisessa oli kuitenkin välillä pitkä tauko, kunnes muutama vuosi sitten iski uudelleen kaipuu tehdä käsillään kauniita neuleita. Aina neuleet eivät valmistu ihan ongelmitta, sillä Taija on erikoistunut lukemaan ohjetta vain pintapuolisesti niin, että lopputuloksena on runsaasti purkamista ja ärräpäitä.

Puikkojen heiluttamisesta syntyviä tuloksia hän esittelee Tuin Kutomo -blogissaan.

Kapeet »

Mitensattuu »

Villaiset uutuuslangat »

Tuin turinat »

Ota yhteyttä Taijaan: taijaelo @ yahoo.com tai blogin kautta.

Iida Glumoff

Iida on lukiossa opiskeleva neuloja. Neulomista hän on harrastanut aktiivisesti keväästä 2005, eikä harrastukselle näy loppua. Käsitöiden suhteen Iida on melkoisen kaikkiruokainen, mutta neulominen on ehdottomasti lähimpänä sydäntä. Aikaa vain ei ole läheskään niin paljon kuin ideoiden toteuttamiseen tarvitsisi. Neuleistaan Iida kirjoittaa blogissaan Hilpeä villapaita.

Knit with Love -arvio »

Neulologiaa »

Villaiset uutuuslangat »

Puuvillaiset uutuuslangat »

Suvi Heikkilä

Suvi oppi neulomaan jo ennen kouluun menoa ja on neulonut joululahjasukkia ala-asteelta lähtien. Useamman vuoden neuleita ja lankakeriä on kerääntynyt kotiin enenevässä määrin. Parhaiten Suvin puikoilla viihtyvät erilaiset sukkalangat.

Tekla »

Tintti Hohti

Tintti oppi virkkaamaan kahdeksanvuotiaana ja on siitä asti virkannut ahkerasti. Häntä kutsuttiin jo ala-asteella mummoksi, kun hän virkkasi Barbien mekkoja välitunneilla koulussa. Neulomaan Tintti oppi 12-vuotiaana. Vaikka hän neulookin paljon, on virkkaaminen pysynyt aina "ykköslajina". Virkkaamalla hän irrottelee ja luo uutta. Tintti rakastaa kirkkaita värejä ja kukkia. Tintin käsityötouhuja voi seurata Tintin luomukset -blogissa.

Omia polkuja »

Ruusa »

Hanna-Kaisa Hämäläinen

Hanna oppi neulomaan jo pienenä mummonsa avustuksella, mutta hurahti neulomiseen peruskoulun lopussa. Nyt hän opiskelee ja purkaa stressiä neulomisen avulla. Välillä lanka ja puikot tuntuvat häiritsevän jo itse opiskeluakin.

Lisää Hannan neuleharrastuksesta voi lukea hänen neuleblogistaan Hanna menee lankaan.

Iki-ihanat käsityöaarteet -arvostelu »

Lankakirja -arvostelu »

Luonnonkauniit neuleet -arvostelu »

Villaiset uutuuslangat »

Pääkirjoitus »

Ota yhteyttä Hannaan paatoimittaja at ullaneule.net

Kalakukot

Kalakukot »

Emma Karvonen

Emma on 25-vuotias tekstiilimuotoilun opiskelija, joka neuloo kaiket päivät ja haluaa isona käsityönopettajaksi, lankakauppiaaksi ja neulesuunnittelijaksi. Hän on neulonut enemmän tai vähemmän siitä asti, kun oppi ala-asteella miten silmukat syntyvät. Nykyisessä opinahjossaan hän saa opiskella kaikkea mielenkiintoista kutomisesta valokuvaukseen. Emman perheeseen kuuluu aviomies ja neljävuotias tytär.

Emman bloggaa osoitteessa http://www.villaviidakko.blogspot.fi (Villaviidakko).

Kuusenkäpy »

Ota yhteyttä Emmaan: villaviidakko at gmail.com

Reeta Korhonen

Reeta harrasti innokkaasti käsitöitä kouluiässä, mutta innostui erityisesti neulomisesta vasta hieman myöhemmin käsityöblogien ja neulojien verkkoyhteisön innoittamana. Nyt langat näyttävät pesiytyneen elämään pysyvästi ja Reeta etsii jatkuvasti uusia haasteita neulonnan saralla. Oman blogin perustamista Reeta harkitsee, jos sopiva, ei-allergisoiva blogikissa joskus kotiutuu.

Ruutupipo »

KristaK

Kristak innostui neulomisesta kunnolla vasta kolmikymppisenä. Sen jälkeen harrastus onkin täyttänyt kaiken vapaa-ajan ja komerot. Kristak kirjoittaa tekemisistään osoitteessa http://woolledfinn.blogspot.com/.

Villaiset uutuuslangat »

Meri Markus

Meri on neulonut pari vuotta. Alkuun häneltä ei sujunut edes nurja silmukka, päättelystä puhumattakaan. Nykyään ei enää monikaan ohje pelota, taitoa alkaa karttua ja ylpeys omasta osaamisesta kasvaa. Niin siinä kävi, että kun puikoille antoi pikkusormen, niin veivät mokomat koko käden.

Neulomisen lomassa Meri pyörittää kolmelapsista perhettään ja lukee niin paljon kuin suinkin ehtii. Televisiokin on nykyisin usein päällä, koska sitä katsellessa neuleita syntyy kuin itsestään. Merin tekeleitä voi käydä katselemassa Koipallon puikkotreenit -blogissa.

Mossukka »

Ota yhteyttä Meriin: meritys @ gmail.com

Mari Morko

Mari oppi neulomaan ja virkkaamaan alle kouluikäisenä ja muunkinlaiset käsityöt ovat sujuneet. Vakavampi neuloosi iski vuonna 2009 eikä osoita laantumisen merkkejä. Ravelrystä hänet löytää nimellä mmmorko.

Tuohisydan »

Kristel Nyberg

Kristel Nyberg aloitti käsityöuransa toteamalla ala-asteella, että tämä rättikässä ei ole laisinkaan hänen juttunsa. Onneksi hän myöhemmin havaitsi olleensa väärässä ja ryhtyi isona neulesuunnittelijaksi.

Kristelin Elämänlankaa-blogi löytyy osoitteesta http://elamanlankaa.blogspot.com ja hänet löytää myös Ravelrystä tunnuksella Kristel.

Muhkean pohkeen polvisukat »

Hanna Piipari

Hanna on neulonut ala-asteelta lähtien välillä aktiivisemmin ja välillä vähemmän aktiivisesti. Viimeiset kolme vuotta puikot kovat kulkeneet tiiviisti matkassa joka paikkaan.

Hannan lempitekniikoita ovat palmikot sekä erilaiset pitsineuleet ja hänen epäsäännöllisen säännöllisesti päivittyvä bloginsa on Taluttimen tuotoksia.

Jätkän takki »

Ota yhteyttä Hannaan: talutin @ gmail. com

Salma Pohjola

Salma on neulonut lapsuudesta asti. Hän oppi koulussa ala-asteella neulomaan, ja inhosi sitä aluksi. Yläasteella ja lukiossa hän neuloi muutaman pipon ja yhden kaulaliinan, mutta vasta 20-vuotiaana hän uskalsi neuloa ensimmäiset sukat ala-asteen jälkeen. Salma on IT-alalla ohjelmoijana ja neulonta on hänelle rakas tapa rentoutua muiden käsitöiden ja kuvataiteiden ohella. Salman lankakerät -käsityöblogi on osoitteessa http://lankakeria.blogspot.com/.

Nuppu »

Seija Puusaari

Seija on neulova diakonissa Kanta-Hämeestä. Neulominen ja seijap ovat kuuluneet yhteen yläasteikäisestä lähtien, eli noin 26 vuotta. Seijan käden tuotoksia ja lapsiperheen elämää voi käydä kurkistelemassa Hetkiä Heimolassa -blogissa.

Raitapolvarit »

Ota yhteyttä Seijaan blogin kautta.

Eeva Saviranta

Eeva Saviranta oppi neulomaan jo pienenä. Neulojana hän useimmiten ensiksi varastoi langan talteen kotiinsa ja vasta sitten suunnittelee käyttötarkoituksen. Kuten monen muunkin neulojan luona, hänenkin kotonansa lankavarastoa vahtii miehen lisäksi kissa. Eeva dokumentoi neuleharrastustaan /dev/yarnstash/ -blogissaan.

Raika »

Rusetti »

Puuvillaiset uutuudet »

Mari Skyttä-Koskinen

Neulominen on Marille hermolepoa. Se on niin kivaa ja rentouttavaa, että neulonta-annos on saatava joka päivä! Hänen neuleistaan ja muista käsitöistään voi lukea lisää osoitteessa www.kudinmukana.blogspot.fi.

Prahan lehdet »

Ota yhteyttä Mariin: marisk @ welho.com

TiiQ

TiiQ oppi neulomaan pyöröneuletta sukkapuikoilla jo ennen kouluikää ja yläasteikäisestä lähtien hän neuloi paitsi itselleen ja perheelleen, myös tilauksesta ystävilleen. Käsityöharrastus hiipui parikymppisenä elpyäkseen uudelleen esikoisen syntymän jälkeen. Sukkiensuunnittelukärpänen pääsi puremaan kuitenkin toden teolla vasta kesällä 2009.

Xeranthemum »

Ota yhteyttä TiiQ:uun: kiertorata @ gmail . com

Inka Vilén

Inka on kutonut ja virkannut hamasta lapsuudesta asti. Lankatöiden lisäksi Inka ompelee ja tekee koruja. Mottona on: "Glitteriä ei voi olla liikaa - paitsi olohuoneen lattialla."

Keskeneräisiä töitä hänellä pitää olla monta, jotta niistä voi työstää kulloinkin tilanteeseen sopivaa. Inka inhoaa lankojen päättelyä ja neuleiden viimeistelyä. Tästäkin huolimatta aina sillon tällöin joku neuletyö julistetaan valmiiksi - ja joskus niistä jopa saadaan valokuvat ja raportti Cranberries and Cattleyas -blogiin.

Cranberries and Cattleyas -blogi: crafted.inkavilen.net
Ravelryssa nimellä Karpalo

Keinulauta »

Ota yhteyttä Inkaan : alias.cattleya @ gmail.com

Mari Virtanen

Mari Virtanen on sairastunut startiittiin jo teini-iässä. Neuleita valmistuu harvakseen, ja toisinaan lapsi on odotellessa ehtinyt kasvaa, joten Mari on erikoistunut säätämään neuleen kokoa työn edistyessä.

Kysy mitä tahansa - Arska vastaa mitä sattuu »

Violet

Violet on käyttänyt samaa nimimerkkiä niin kauan, että vastaa siihen jo kadullakin. Hän bloggaa neuleista ja kasvisruoasta englanniksi osoitteessa vi0let.posterous.com.

Villaiset uutuudet »

Oikolukijat

  • Iida Glumoff
  • Hanna-Kaisa Hämäläinen
  • Niina Saviranta

Latojat

  • Anni Laine
  • Piia R
  • Eeva Saviranta

Sivupohja

Eeva Saviranta