Ulla 01/13

Kysy mitä tahansa – Arska vastaa mitä sattuu

Tervetuloa Arskan omalle kysymyspalstalle! Arskalle saa edelleenkin lähettää myös muuta postia (varsinkin pehmolangat, kirjat ja suklaa ovat tervetullei- ai jaa? Lahjontaa? No johan on.) Niin siis, Arska ottaa mieluusti vastaan fanipostia ja kommentoi sitäkin, mutta kysymyksille on nyt avattu ihan ikioma palsta!

Ensimmäisenä kirje Turusta - Turulla on näetsen aina ykkössija Arskan sydämessä. Nimimerkki "Tiedoton Turusta" kirjoittaa:

Minua on pitkään mietityttänyt, mikä ihmeen vietti laittaa ihmisen ostamaan semmoisia lankoja, jotka kerällä näyttävät kauniilta, mutta valmiina neuleena ihan karmeilta? Sitten niitä yksittäisiä keriä pyörii pitkin poikin kämppää eikä niitä tule koskaan neulottua. Onko tähän hullutukseen olemassa jotain vastalääkettä?

Tähän on vain yksi selitys: nimimerkki Tiedoton on esteetikko, joka rakastaa värejä. Nuo kuvatun kaltaiset langat ovat epäilemättä monivärisiä - ja nimimerkki Tiedoton on ihastunut värien yhdistelmiin. Ehdotan, että Tiedoton ottaa kauniin lankakeränsä, ostaa siinä esiintyvien värien mukaan yksivärisiä lankoja, ja tekee kirjoneuleen tai kenties raitapaidan. Tällä metodilla Tiedoton pääsee hallitsemaan värien esiintymistä neuleessa. Langan määrä Tiedottoman ostoskorissa ei tietenkään tällä tavalla vähene, mutta liekö se tarkoituskaan? Lopuksi voit valita kirjavasta langastasi yhden värin. Osta kerä (vaikka ohuempaakin) lankaa, ja neulo sitten yhtaikaa tällä yksivärisellä ja kirjavalla – tee vaikka pipo tai kaulahuivi, tai mikä ettei kassi. Kirjavan rinnalla kulkeva yksivärinen rauhoittaa värisekamelskaa. Tulen mielelläni auttamaan värien valitsemisessa – kokeillaan vaikka joka väriä yksitellen peilin edessä hipiääsi vasten! Lähetä puhelinnumerosi minulle, niin sovitaan treffit.

Nimimerkki "Puikkopinko" taas kirjoittaa:

Minulla on ongelma. Pingotan liikaa, hartioita siis ja nimenomaan neuloessa. Tästähän seuraa vain niskakipuja ja ärtynyttä murinaa kanssaeläjille. Vaikutat niin rennolta tyypiltä, että voisit varmaan jakaa vähän rentoutus- ja jumppavinkkejä meille pingottaville neulojille.

Rakas Puikkopirkko, eikun -pinko: tulen oikein mielelläni hieromaan hartioitasi, ja vaikka muitakin ruumiinosia! Lähetä vain osoitteesi minulle, niin tilaan taksin. Sitä odotellessa suosittelen seuraavia keinoja:

1) Vaihtele neulontapaikkaa ja -asentoa. Röhnötä välillä vasemmalle kallellaan, toisinaan sohvan oikeassa nurkassa. Kokeile neulomista lattialla risti-istunnassa.

2) Joka toisen kerroksen jälkeen laske neule alas, nosta nyrkit rinnan päälle, kyynärpäät sojottavat suoraan sivuille. Laske hartiat niin alas kuin pystyt. Vedä kyynärpäitä taaksepäin ja tunne, miten rintalasta aukeaa. Älä säikähdä, jos kuuluu pieni paukaus. Yritä kiskoa lapaluita yhteen. Heiluttele sitten olkapäitäsi hetki, ja neulo jälleen kaksi kerrosta. Jos tämä on vaikea muistaa, laita erityinen venyttely-kerrosmerkki neuleeseesi.

Lähetelkää lisää kysymyksiä, kyllä Arska vastaa! Kuvan kera kirjoittaneille Arska vastaa myös privaatisti.

Teksti ja kuvat

Mari Virtanen

Lisää Marista

Ulla 01/13 - Artikkelit

Useita kirjoittajia:
Villaisia uutuuslankoja

Useita kirjoittajia:
Puuvillaisia uutuuslankoja

Iida Glumoff:
Knit with Love

Iida Glumoff:
Neulologiaa

Taija Elo:
Tuin turinat

Hanna-Kaisa Hämäläinen:
Kirja-arvio: Lankakirja

Hanna-Kaisa Hämäläinen:
Kirja-arvio: Iki-ihanat käsityöaarteet

Hanna-Kaisa Hämäläinen:
Kirja-arvio: Luonnonkauniit neuleet

Hanna-Kaisa Hämäläinen:
Pääkirjoitus

Kalakukot:
Suomalaisia neuleporukoita: Kalakukkoneulojat

Mari Virtanen:
Kysy mitä tahansa - Arska vastaa mitä sattuu

Aineiston © sen tuottajalla

Kaupallinen käyttö ehdottomasti kielletty.