Ulla 01/13

Mitensattuu

Mitensattuu on palmikkopipo isolla tupsulla. Inspiraationsa se on saanut kaupoissa ja kaduilla nähtävistä hienoista palmikkopipoista. Ison tupsun lisäksi pipon jujuna on kavennuksia edeltävät lyhennetyt kerrokset, jotka kallistavat pipoa aavistuksen haluamaasi suuntaan. Piposta on helppo tehdä myös perinteinen pipo jättämällä lyhennetyt kerrokset pois.

Jos haluat tehdä lyhennetyt kerrokset, perustuntemus tekniikasta on tarpeen.

Lanka ja langan menekki

Louhittaren Luola Ahti (100 % BFL-lampaan villaa; 100 g / 201 m), 100 g värissä Kammari

Neuletiheys

22 s ja 24 krs sileää neuletta suljettuna neuleena = 10 cm

Puikot

Pyöröpuikot, 3 mm tai käsialan mukaan
Tarvittaessa sukkapuikot kavennuksia varten.

Muut tarvikkeet

Silmukkamerkkejä
Kerrosmerkki
Tupsuntekovälineet

Koko

Nainen

Ohje

Luo 108 s, yhdistä suljetuksi neuleeksi ja aloita 2 o, 2 n -joustinneule. Neulo joustinta 5 cm tai haluamasi mitan verran. Aloita sitten palmikko seuraavasti: neulo 8 s o, neulo 18 s palmikkokaavion mukaan aloittaen kerrokselta 1, neulo oikein kerroksen loppuun asti. Neulo näin, kunnes myssy on joko 18 cm, tai kunnes olet saavuttanut haluamasi pituuden.

Mikäli et halua tehdä lyhennettyjä kerroksia, aloita nyt kavennukset. Muussa tapauksessa neulo lyhennetyt kerrokset seuraavasti: aseta kerrosmerkki puikolle 36 silmukan päähän kerroksen alusta. Neulo sitten 8 silmukan päähän tästä merkistä, kiedo & käännä, neulo kunnes olet jälleen 8 silmukan päässä kerrosmerkistä, k&k.

Jatkossa neulo kunnes olet 8 silmukan päässä edellisestä k&k:sta ja tee uusi k&k (väliin jää 7 ehjää silmukkaa). Toista, kunnes sinulla on 4 ehjää silmukkaa ennen palmikkoa ja 5 ehjää silmukkaa palmikon toisella puolella. Neulo sitten kerroksen loppuun ja neulo kiedotut langat silmukoiden kanssa yhteen. Neulo vielä yksi kokonainen kerros ja aloita sitten päälaen kavennukset.

Neulo 11 s, tee kahden silmukan kavennus nostaen kumpikin silmukka kuin neuloisit ne ja neulo ne sitten nurin yhteen, neulo 10 s, toista kavennus, neulo jälleen 10 s ja toista kavennus neuloen silmukat yhteen, neulo kunnes jäljellä on 2 s ja neulo ne oikein yhteen. Neulo yksi kerros oikein. Toista sitten kavennuskerros. Kavennuskerros ja oikein neulottu kerros neulotaan kumpikin neljä kertaa. Tee sitten kavennuskerros joka kerros, kunnes jäljellä on 8 s. Katkaise lanka ja vedä se silmukoiden läpi.

Viimeistely

Ohjeen versiossa koko myssystä jäänyt loppulanka käytettiin tupsuun, joka ommeltiin myssyn laelle. Voit halutessasi tehdä myös pienemmän tupsun tai jättää sen pois kokonaan. Päättele langanpäät ja ompele tupsu kiinni pipoon.

Kaaviot

Teksti ja kuvat

Taija Elo

Lisää Taijasta

Ulla 01/13 - Ohjeet

Taina Anttila:
Loitsu

Taija Elo:
Kapeet-kauluri

Taija Elo:
Mitensattuu

Suvi Heikkilä:
Tekla

Tintti Hohti:
Omia polkuja

Tintti Hohti:
Ruusa

Emma Karvonen:
Kuusenkäpy

Reeta Korhonen:
Ruutupipo

Meri Markus:
Mossukka

Mari Morko:
Tuohisydän

Kristel Nyberg:
Muhkean pohkeen polvisukat

Hanna Piipari:
Jätkän takki

Salma Pohjola:
Nuppu

Mari Skyttä-Koskinen:
Prahan lehdet

Seija Puusaari:
Raitapolvarit

Eeva Saviranta:
Rusetti

Eeva Saviranta:
Raika

TiiQ:
Xeranthemum

Inka Vilén:
Keinulauta

Aineiston © sen tuottajalla

Kaupallinen käyttö ehdottomasti kielletty.