Onnikkaat

Onnikkaat saivat alkunsa eräänä kylmänä aamuna bussipysäkillä. Bussikorttia on tympeä etsiä taskunpohjalta etenkin, jos käyttää jatkovaihtoyhteyttä. Niinpä mietin, millaiset käsineet olisivat bussikorttiystävälliset ja mieleeni tulivat Onnikkaat. Onnikkaissa on bussikorttitasku oikeassa kämmenselässä, koska siitä se on helpoin näyttää lukulaitteelle. Onnikkaat voi toki tehdä ilman taskuakin. Samalla mietin, että koska kämmekäsohjeitakin on jo paljon ja halusin tehdä näistä ihan perusmalliset, jotain jujua piti keksiä. Onnikkaitten toinen juju on se, että ne on tehty sormista ranteeseen.

Lanka
Freedom Spirit, 100 % villa (50 g / 120 m) 60 g, väri 503

Neuletiheys
20 s ja 32 krs = 10 cm

Puikot
sukkapuikot 4 mm tai käsialan mukaan

Lisätarvikkeet
Bussikortti, 9,5 x 6,7 cm
1-2 pientä nappia (kuvassa halkaisija 9 mm)

Ohje

Vasemman käden kämmekäs

Neulo peukalo. Luo 15 s ja neulo suljettuna 10 krs. Jätä silmukat odottamaan. Katkaise lanka niin, että voit silmukoida sillä peukalonhangan silmukat.

Luo 40 s. Neulo suljettuna neuleena 1 o, 1 n-joustinneuletta 5 krs. Neulo 20 krs sileää ja neulo ensimmäiseltä puikolta 2 s, ota peukalon silmukat mukaan; jätä sekä kämmekkäästä että peukalosta 3 silmukkaa hakaneulalle odottamaan. Jatka kaikilla silmukoilla sileää.

Tee peukalokiilakavennukset 1. puikolla joka 2. kerroksella neulomalla toinen ja kolmas silmukka kiertäen yhteen. Neulo, kunnes puikolla on 6 silmukkaa jäljellä, neulo 2 s yhteen. Jatka kavennuksia joka toisella kerroksella, kunnes puikolla on 10 s. Neulo 34 krs ja seuraavalla kerroksella kavenna jokaiselta puikolta 2 s tasavälein = 32 s. Aloita 1 o, 1 n -joustinneule ja neulo ranneke haluamasi mittaiseksi (kuvassa 12 cm). Päättele neulomalla joustinta.

Oikean käden kämmekäs

Neulo peukalo kuten yllä. Aloita kämmekäs, neulo 5 krs joustinta. Neulo 1. ja 2. puikoilla sileää ja neulo vielä 3. puikolta 2 s ja siirrä ne 2. puikolle. Neulo seuraavilla 16 silmukalla (3. ja 4. puikkojen 8 s / puikko) bussikorttitasku: neulo 10 cm sileää neuletta tasoneuleena. Neulo myös reunasilmukat. Jätä läpän silmukat odottamaan, neulo viimeinen kerros oikealta puolelta. Katkaise lanka, jätä kyllin pitkä häntä, jotta voit ommella taskun sivun.

Nosta läpän takaa 16 s ja jaa ne kahdelle puikolle. Siirrä aikaisemmin odottamaan siirretyt silmukat takaisin 3. ja 4. puikoille. Tarkista, että jokaisella puikolla on 10 s. Jatka neulomista kuten vasemmassa kämmekkäässä, huomaa että peukalo tulee 2 silmukan päähän 2. puikon lopusta.  Tee peukalokiila kuten vasemmassakin kämmekkäässä.

Kun sileän neuleen korkeus on 10 cm, neulo läppä paikalleen. Neulo 3. puikon alusta 2 s, neulo sitten läpän silmukka oikein yhteen kämmekkään silmukan kanssa. Neulo näin kunnes läppäsilmukat on neulottu pois. Jatka kuten vasemman käden kämmekäs.

Viimeistely

Ompele taskun sivu kiinni. Silmukoi peukalon avoimet silmukat yhteen kämmekkään avoimien silmukoiden kanssa. Päättele langanpäät.

Ompele halutessasi 1-2 pientä nappia läpän reunan alle, n. 3 cm päähän kummastakin päästä. Ohjeessa käytetyt napit ovat niin pieniä, ettei napinläpeä tarvitse tehdä erikseen.

Teksti

Johanna Koski

Lisää Johannasta

Kuvat

Antti Tuominen

Langan tarjosi

Ulla 03/08 - Ohjeet

Suvi Heikkilä:
Aalto

Suvi Heikkilä:
Aapeli

Teija Savolainen:
Amin pipo

Midori:
Ananas

Suvi Heikkilä:
Aninka

Distant Knitter:
Banaanipuusormikkaat

Niina Hakkarainen:
Birk

Tiiti Kellomäki:
Carino

Niina Hakkarainen:
Cirrocumulus

Laura Uusitalo:
Delta

Päivi:
Dragon Tail

Kristel Nyberg:
Edvin

Hanna-Kaisa Hämäläinen:
Fortunella

Distant Knitter:
Helmitipu

Minna Heimola:
Hienon naisen arkisukat

Taija Elo:
Hippa

Kristel Nyberg:
Hugo

Mirja M:
Kaira

Marjut Katajala:
Kielo

Niina Hakkarainen:
Kierre

Mirja M:
Koko perheen kaulurit

Niina Hakkarainen:
Kukkasillaan

Hanna Piipari:
Kymmenen pääkallon pipo

Marjut Katajala:
Lehvä

Marja Venäläinen:
Lumikukka

Ixu:
Makkaralla

Meri Markus:
Melian

Mci:
Nappipo

Johanna Koski:
Onnikkaat

Tiina Kovalaine:
Perhonen

Liisa Pohjalainen:
Persikkavaahto

Sirkku Siiskonen:
Rinsessa-myssy ja -kauluri

Suvi Heikkilä:
Saku

Elina Norros:
Saltkråkan

Totoro:
Sarastus

Marja Niemi-Laiso:
Satukynsikkäät

Taina Anttila:
Sirja

Merja Korhonen:
Sorelli

Johanna Koski:
Taran labyrintti

Mira Ranki:
Tornado

Marja Venäläinen:
Täti Violetin hame

Eeva Saviranta:
Vesa

Taija Elo:
Vorna

Tiina Ristimäki:
Yhdessä

Aineiston © sen tuottajalla

Kaupallinen käyttö ehdottomasti kielletty.