Melian

Melian asui Lórienin puutarhoissa. Hän oli kaikista kaunein ja viisain, ja suurin laulun ja lumouksen taitaja. Meliania ei tunneta niin hyvin kuin tytärtään, mutta häntä   ympäröivät suuret teot ja kauniit ajatukset. Toivon, että minun pieni metsähaltiani tulee olemaan elämässään yhtä menestyvä ja onnellinen kuin kaunis ja viisas Melian.

Lanka ja langan menekki

Novita Bambu (50 g / 135 m), 250 g.

Viimeisestä kerästä jäi jäljelle jonkin verran. Jos et neulo huppua, yksi kerä vähemmän riittää.

Korvaavaksi langaksi käy esim. Novita Nalle.

Neuletiheys

n. 24 s ja 35 krs = 10 cm

Tiheyden ei tarvitse täsmätä ihan täysin, pintaneule joustaa.

Puikot

3,5 mm pyöröpuikko tai pitkät puikot
3,5 mm sukkapuikot
Palmikkopuikko tai apupuikko

Muut tarvikkeet

Virkkuukoukku 3,5 mm (et tarvitse, jos neulot nappilistan)
13 nappia

Koko

Lapselle, 86/92 cm.

Ohje

Hihat

Luo 40 s. Jaa silmukat neljälle sukkapuikolle 12 – 8- 12 - 8 ja neulo pyörönä 2 o 2 n-joustinneuletta 20 kerrosta. Neulo seuraava kerros seuraavasti: *2 o, neulo 1 oikein etu- ja takareunoista, 1 n*. Hihassa on lisäysten jälkeen 50 s.

Neulo 4 o, 1 n -joustinneuletta, kunnes hiha on 25 cm pitkä. Päätä seuraavan kerroksen alussa 3 s, neulo kerros loppuun. Käännä työ ja päätä myös nurjalla kerroksen alussa 3 s. Jätä loput silmukat odottamaan. Neulo toinen hiha samoin.

Vartalo

Luo 140 s. Neulo 10 kerrosta 2 o 2 n-joustinneuletta. Aloita kerros nurjalla puolella 2 o, jotta oikealla puolella reunimmaiseksi tulee 2 n. Neulo reunasilmukka  kuitenkin aina oikein.  Reunasilmukkaa ei lasketa mukaan joustimeen!

Aloita sen jälkeen 4 o, 1 n -joustinneule ja lisää samalla 11 silmukkaa tasavälein. Lue seuraavakin kappale ennen kuin aloitat.

Helmaresorin jälkeen aloita reunoissa palmikko, neulo muuten 4 o, 1 n -joustinneuletta. Tee näin: neulo reunasilmukka aina oikein, palmikkolistaa varten 2 n, 6 o, 2 n. Neulo sitten 4 o, 1 n -joustinneuletta, kunnes jäljellä on 11 s. Neulo 2 n (huomaa, että joustimen viimeinen nurja on ensimmäinen noista kahdesta nurjasta), 6 o, 2 n ja reunasilmukka oikein. Neulo nurjalla puolella oikeat oikein ja nurjat nurin. Neulo näin 4 kerrosta.

Aloita seuraavalla kerroksella palmikonkierrot seuraavasti: neulo kappaleen alussa rs oikein, 2 n ja ota sitten 3 s apupuikolle työn eteen, neulo 3 s oikein ja apupuikon silmukat oikein. Tee kappaleen lopussa palmikonkierto toiseen suuntaan: ota 3 s apupuikolle työn taakse, neulo 3 s oikein ja apupuikon silmukat oikein. Tee palmikonkierrot joka 6. kerroksella.

Jatka, kunnes kappale on 25 cm korkea. Jaa silmukat etu- ja takakappaleisiin seuraavasti: neulo 37 s (oikealla puolella työtä), laita silmukkamerkki, neulo 77 s ja laita silmukkamerkki. Päätä seuraavalla kerroksella (nurjalla) kummankin silmukkamerkin molemmilta puolilta 3 s (työstä vähenee yhteensä  12 s).

Ota seuraavalla kerroksella hihat mukaan työhön seuraavasti: neulo etukappaleen silmukat (silmukkamerkki), hiha, (sm), takakappaleen silmukat, (sm), hiha, (sm), etukappaleen silmukat. 

Aloita raglankavennukset seuraavalla oikealla kerroksella. Neulo kolmen silmukan päähän silmukkamerkistä, 2  yht, 2 o, kahden noston kavennus. Kavenna jokaisella oikealla kerroksella, kunnes kädentien korkeus on n. 13 cm ja jäljellä on 84 silmukkaa. Huom! Joudut kaventamaan ylimääräisen silmukan jossain kohtaa, jotta pääset tähän silmukkamäärään.

Aloita sitten kauluksen 2 o, 2 n-joustinneule. Neulo edelleen reunasilmukka aina oikein (reunasilmukkaa ei lasketa joustimeen) ja aloita joustinneule siten, että oikealla puolella reunoissa on 2 n. Neulo joustinta 8 krs ja päätä silmukat.

Huppu

,Luo 84 s. Aloita (nurja puoli) 2 o, 2 n -joustinneule seuraavasti: rs oikein, 2 o, 2 n koko kerros ja rs oikein. Neulo joustinta 4 kerrosta. Tee sitten napinlävet seuraavasti:

Neulo kerroksen alussa 17 s, lk, 2 o yht, 15 s, lk, 2 o yht, 13 s, lk, 2 o yht, 15 s, lk, 2 o yht. Jatka sitten joustinta vielä 4 krs.

Lisää seuraavalla (oikean puolen) kerroksella 12 s tasavälein. Lisäysten jälkeen hupussa on 96 s.  Aloita samalla 4 o 1 n-joustinneule ja reunoissa palmikkopaneeli kuten takin etukappaleissa (rs, 2 n, 6 o, 2 n).  Tee palmikonkierrot kuten etukappaleissa seuraavalta oikealta kerrokselta alkaen.

Neulo näin, kunnes kappaleen korkeus on n. 23 cm ja olet palmikon puolivälissä. Jaa sitten silmukat kahdelle puikolle ja päättele ne kolmen puikon päättelyllä.

Nappilista ja hupun reunus

Virkattu reunus

Virkkaa etukappaleen reunaan 62 kiinteää silmukkaa. Virkkaa sitten kerros pylväitä ja kerros kiinteitä silmukoita. Tee toinen nappilista samoin.

Tee hupun reunus samoin, mutta virkkaa 82 silmukkaa.

Neulottu reunus

Poimi etukappaleiden reunoista 62 s ja neulo 2 o 2 n -joustinneuletta 2 krs. Tee sitten 7 napinläpeä tasavälein ja jatka joustinta vielä 4 krs. Päättele silmukat. Neulo toinen nappilista samoin ilman napinläpiä.

Neulo hupun reunus samoin ilman napinläpiä, mutta poimi 82 silmukkaa.

Viimeistely

Päättele langanpäät ja ompele kainaloihin jääneet reiät umpeen. Kiinnitä kaulukseen 6 nappia ja nappilistaan 7. Älä suotta kostuta tai pingota, joudut pesemään takin kohta kuitenkin, kun lapsi kaatuu uusi takki päällään kuralammikkoon.

Teksti ja kuvat

Meri Markus

Lisää Meristä

Ulla 03/08 - Ohjeet

Suvi Heikkilä:
Aalto

Suvi Heikkilä:
Aapeli

Teija Savolainen:
Amin pipo

Midori:
Ananas

Suvi Heikkilä:
Aninka

Distant Knitter:
Banaanipuusormikkaat

Niina Hakkarainen:
Birk

Tiiti Kellomäki:
Carino

Niina Hakkarainen:
Cirrocumulus

Laura Uusitalo:
Delta

Päivi:
Dragon Tail

Kristel Nyberg:
Edvin

Hanna-Kaisa Hämäläinen:
Fortunella

Distant Knitter:
Helmitipu

Minna Heimola:
Hienon naisen arkisukat

Taija Elo:
Hippa

Kristel Nyberg:
Hugo

Mirja M:
Kaira

Marjut Katajala:
Kielo

Niina Hakkarainen:
Kierre

Mirja M:
Koko perheen kaulurit

Niina Hakkarainen:
Kukkasillaan

Hanna Piipari:
Kymmenen pääkallon pipo

Marjut Katajala:
Lehvä

Marja Venäläinen:
Lumikukka

Ixu:
Makkaralla

Meri Markus:
Melian

Mci:
Nappipo

Johanna Koski:
Onnikkaat

Tiina Kovalaine:
Perhonen

Liisa Pohjalainen:
Persikkavaahto

Sirkku Siiskonen:
Rinsessa-myssy ja -kauluri

Suvi Heikkilä:
Saku

Elina Norros:
Saltkråkan

Totoro:
Sarastus

Marja Niemi-Laiso:
Satukynsikkäät

Taina Anttila:
Sirja

Merja Korhonen:
Sorelli

Johanna Koski:
Taran labyrintti

Mira Ranki:
Tornado

Marja Venäläinen:
Täti Violetin hame

Eeva Saviranta:
Vesa

Taija Elo:
Vorna

Tiina Ristimäki:
Yhdessä

Aineiston © sen tuottajalla

Kaupallinen käyttö ehdottomasti kielletty.