Ullan 03/08 tekijät

Ullan tekijöihin saat yhteyden heidän sähköpostinsa, bloginsa tai Ullan kautta. Jos olet rekisteröitynyt Ravelryyn, voit ottaa yhteyttä myös Ulla Knits -ryhmän kautta.

Lähetä ohjeisiin liittyvät kysymykset osoitteeseen ohjeet @ ullaneule . net

Taina Anttila

Taina on kolkyt ja risat neulova diplomi-insinööri Oulun seudulta. Neulomaan hän oppi reilusti alle kymmenvuotiaana eikä ole sen jälkeen puikkoja käsistään laskenut. Myös muut käsillä tekemisen muodot, kuten esimerkiksi ompelu, kuuluvat Tainan vapaa-aikaan.

Tainan tuotoksiin voi tutustua hänen Käsillään-blogissaan.

Sirja »

Ota yhteyttä Ullan kautta: ulla @ ullaneule.net

 

Distant Knitter

Distant Knitter on neuloja, jonka harrastus on saanut uutta tuulta virtuaalisten kohtalotovereiden löydyttyä. Kohtuus on ajoittain kaukana, kun hän käyttää kaiken liikenevän ajan neulomiseen ja nyttemmin myös neuleiden suunnitteluun! Distant Knitterin neulomisesta ja neulomiseen liittyvästä elämästä voit lukea hänen Distant Knitter -blogistaan.

Banaanipuu »

Helmitipu »

Ota yhteyttä Ullan kautta: ulla @ ullaneule.net

 

Taija Elo

Taija Elo on neuloja kolmannessa polvessa, oppinsa ja innostuksensa hän on saanut isoäidiltään jo ennen kouluikää. Neulomisessa oli kuitenkin välillä pitkä tauko, kunnes muutama vuosi sitten iski uudelleen kaipuu tehdä käsillään kauniita neuleita. Aina neuleet eivät valmistu ihan ongelmitta, sillä Taija on erikoistunut lukemaan ohjetta vain pintapuolisesti niin, että lopputuloksena on runsaasti purkamista ja ärräpäitä.

Puikkojen heiluttamisesta syntyviä tuloksia hän esittelee Tuin Kutomo -blogissaan.

Hippa »

Ota yhteyttä Taijaan: taijaelo @ yahoo.com

 

Niina Hakkarainen

Niina innostui neulomisesta lukiossa ja onkin siitä lähtien neulonut enemmän ja vähemmän säännöllisesti. Parin vuoden tauon jälkeen neulonta tuntuu taas uudelta ja uusi on myöskin innostus erilaisten ns. parempien lankojen hankkimiseen. Kuvassa hän on toisen harrastuksensa, hyvän ruoan parissa.

Neulomisharrastuksestaan Niina kertoo Knitter's Block -blogissaan.

Birk »

Cirrocumulus »

Kukkasillaan »

Kierre »

Ota yhteyttä Niinaan: niina @ iki.fi

 

Suvi Heikkilä

Suvi oppi neulomaan jo ennen kouluun menoa ja on neulonut joululahjasukkia ala-asteelta lähtien. Noin neuleita ja lankakeriä on kerääntynyt kotiin enenevässä määrin kolmen vuoden ajan, tosin vuoden 2008 hän on ollut urhoollisesti langanostolakossa. Parhaiten Suvin puikoilla viihtyvät erilaiset sukkalangat.

Tänä syksynä opintojen päätyttyä hän on alkanut harrastaa käsinneulomisen lisäksi myös koneneulontaa ja helmitöitä. Neuleistaan Suvi kertoo Veranon kutimet -blogissaan.

Aalto »

Aapeli »

Aninka »

Saku »

Ota yhteyttä Ullan kautta: ulla @ ullaneule.net

 

Minna Heimola

Minna Heimola, joka tunnetaan joissakin piireissä myös nimellä Meira, on siviilissä tällä hetkellä yliopistolla väitöskirjaansa viimeistelevä tutkija. Neulomista pari vuotta aktiivisesti aina tv:n katselun yhteydessä harrastanut Minna on erityisen innostunut pitsihuiveista, mutta puikoilla on myös muuta palmikkopuseroista sukkiin ja lapasiin sekä vaakatilkkuihin. Minnan muita paheita ovat virkkaaminen, kirjojen ja lankojen hamstraus, roolipelit ja sipsien syönti...

Hienon naisen arkisukat »

Ota yhteyttä Ullan kautta: ulla @ ullaneule.net

 

Hanna-Kaisa Hämäläinen

Hanna oppi neulomaan jo pienenä mummonsa avustuksella, mutta hurahti neulomiseen peruskoulun lopussa. Nyt hän opiskelee ja purkaa stressiä neulomisen avulla. Välillä lanka ja puikot tuntuvat häiritsevän jo itse opiskeluakin.

Lisää Hannan neuleharrastuksesta voi lukea hänen Hanna menee lankaan -blogistaan.

Fortunella »

Ota yhteyttä Ullan kautta: ulla @ ullaneule.net

 

Jussi Katajala

Jussi on neulojan aviomies, tietoliikenneinsinööri ja tietotekniikan DI, joka kuvitteli juttunsa ”Elämä, maailmankaikkeus - ja lanka” olleen neulomista postmodernissa maailmassa käsittelevän juttusarjan ensimmäinen ja viimeinen osa, mutta hänelle kerrottiin että hän oli väärässä.

Jussin harrastuksiin voi perehtyä Jussin sivuilla.

Laamakrapuja »

Pyydä Jussi oluelle: jussi @ katajala.net

 

Marjut Katajala

Marjut on neulonut enemmän ja vähemmän innokkaasti viimeiset kymmenkunta vuotta. Hän keräilee lankaa ja harrastaa aviomiehensä kiduttamista pehmeillä neuleilla. Marjut esittelee neuleitaan ja joka paikkaan tunkevia lankaa jäystäviä kissojaan Marjutin neuleet -sivuillaan.

Pääkirjoitus »

Kielo »

Lehvä »

Ota yhteyttä Marjutiin: marjut @ katajala.net

 

Tiiti Kellomäki

Tiiti Kellomäki pyysi äitiä opettamaan neulomisen (jälleen kerran) jouluna 2003 ja oppi sen tällä kertaa pysyvästi. Tiiti suhtautuu neulomiseen insinöörihaasteena ja uskoo osaavansa suunnitella mitä vain, jos vain Matlab on lähellä.

Carino »

Ota yhteyttä Tiitiin: tiiti @ iki.fi

 

Merja Korhonen

Merja Korhonen eli Maddaleena on suunnitellut neuleita koko ikänsä ja kokoelma hänen vauvaneuleitaan julkaistiin jo 1982 Kodin Kuvalehdessä. Hän on kasvanut suunnitteluun, koska hänen äitinsä teetätti perheen vaatteet ompelijalla ja naapurin täti neuloi villatakit ja asusteet. Jo lapsena Merja sai päättää vaatteidensa mallit ja värit.

Merjan intohimoja ovat ihanat luksusmateriaalit: alpakka, cashmere, silkki, merinovilla ja mohair. Silkki on aina ollut osa hänen elämäänsä: hän maalaa, neuloo, ompelee, kirjoo, värjää, kuvioi kaikilla mahdollisilla menetelmillä, sekoittelee eri tekniikoita ja yllättyy.

Suunnittelijana Merja on pelkistäjä (= laiska valmistaja, joka ei pidä neuleen kasaamisesta eikä lankojen päättelystä). Hän haluaa neuleen olevan mieluimmin täysin ilman ommeltuja saumoja ja valmis puettavaksi suoraan puikoilta. Hänen mallinsa ovat toteutettavissa vaatimattomillakin taidoilla, sillä Merjan mukaan "oikeastaan moni on vain jalostunut muunnelma siitä ekaluokan ainaoikein-patalapusta".

Sorelli »

Ota yhteyttä Merjaan: merja.artedaamit @ pp.inet.fi

 

Johanna Koski

Johanna Koski on neulonut kuusivuotiaasta saakka. Neulonta on kulkenut mukana läpi elämän. Hän on myös tehnyt Kristel Nybergin kanssa neulekirjan Punokset puikoille. Inspiraatioita hän saa sekä ympäristöstä että langoista.

Johannan kertoo neuleistaan Langankuluttaja-blogissaan. Johannan nettisivut ovat osoitteessa http://kotisivu.dnainternet.net/deadbeat/johannas.

Onnikkaat »

Taran labyrintti »

Ota yhteyttä Johannaan: langankuluttaja @ gmail.com

 

Tiina Kovalaine

Tiinalle neulominen on tärkeä itsensähuoltamiskeino. Neuloessa hänellä on aikaa ajatella tai tyhjentää pää kaikesta muusta neuleen mukaan.

Kaikenlaiset käsityöjutut ovat lähellä hänen sydäntään, usean työn on aina oltava kesken tai vähintään suunniteltavana. Tiinan käsitöihin voi tutustua hänen Tiinan käsityöt -blogissaan.

Perhonen »

Ota yhteyttä Tiinaan: tiinan.kasityot @ gmail.com

 

Satu Lehti

Satu Lehti on neulonut aktiivisesti vasta muutaman vuoden. Alkeet Satu opetteli jo vuosia sitten, mutta oli pitkään sitä mieltä, että neulominen on pitkästyttävää ja vaikeaa. Neulomisen uudelleen aloittamisen syy oli se yleisin eli tarve: tytär tarvitsi sukat ja poika tumput. Satu alkoi etsiä ohjeita nykyaikaisesti netistä ja tutustui neuleblogeihin. Ohjeet löytyivät ja siinä sivussa Satu jäi koukkuun sekä neulomiseen että blogeihin. Niiden pakollisten sukkien jälkeen Sadun puikoilta alkoi syntyä pitsihuiveja toinen toisensa jälkeen.

Satu kertoo neuleistaan ja perheestään enemmän Villaa ja villakoiria -blogissaan nimellä Villasatu.

Siikli »

Ota yhteyttä Ullan kautta: ulla @ ullaneule.net

 

Mirja M

Mirja M on koko ikänsä tehnyt kaikenlaisia käsitöitä. Hän voisi sanoa olevansa 1/4-ammattilainen, sillä hän tekee korjausompelua ja kaikenlaista pientä. Hän aloitti alle kouluikäisenä äidin neuvojen mukaan, ja ongelmakohdat tutkittiin Mary Oljen kannettomiksi kuluneista ensipainoksista. Kangaspuut tulivat tutuksi emäntäkoulussa ja ompelun saloihin hän syventyi kaksivuotisessa kotiteollisuuskoulussa. Motto: Ja seuraavaksi jotakin aivan muuta.

Kaira »

Koko perheen kaulurit »

Ota yhteyttä Mirjaan: mmikk @ meili . fi

 

Meri Markus

Meri on neulonut pari vuotta. Alkuun häneltä ei sujunut edes nurja silmukka, päättelystä puhumattakaan. Nykyään ei enää monikaan ohje pelota, taitoa alkaa karttua ja ylpeys omasta osaamisesta kasvaa. Niin siinä kävi, että kun puikoille antoi pikkusormen, niin veivät mokomat koko käden.

Neulomisen lomassa Meri pyörittää kolmelapsista perhettään ja lukee niin paljon kuin suinkin ehtii. Televisiokin on nykyisin usein päällä, koska sitä katsellessa neuleita syntyy kuin itsestään. Merin tekeleitä voi käydä katselemassa Koipallon puikkotreenit -blogissa.

Melian »

Ota yhteyttä Meriin: meritys @ gmail.com

 

Mci

Nappipo »

Ota yhteyttä Ullan kautta: ulla @ ullaneule.net

 

Midori

Midori on aloitteleva, mutta sitäkin innokkaampi neuloja, joka on opetellut neulomaan lahjalangan ja Internetin neulontavideoiden avulla. Hänen edistymistään voi seurata Amimonogatari -blogissa.

Ananas »

Ota yhteyttä Ullan kautta: ulla @ ullaneule.net

 

Neulova maailmanparantaja

Neulova maailmanparantaja eli neuleämmä on päälle kolmekymppinen helsinkiläinen neuloja. Hän on neulonut lapsesta asti ja ehtii nykyään neuloa tarpeeseen omalle perheelle ja välillä vähän lahjaksi. Neuloisi mielellään 24/7, jos voisi! Harrastaa myös virkkausta, ompelua ja kirjontaa sekä ahkeraa neuleblogien seuraamista.

Neulova maailmanparantaja Nepalissa »

Ota yhteyttä Ullan kautta: ulla @ ullaneule.net

 

Ixu

Ixu on hallinnut neulomisen perusteet pitkälle toistakymmentä vuotta. Isän äiti aikoinaan opetti perusteet. Ensimmäiset lapaset Ixu neuloi ollessaan ekaluokkalainen.Välillä on ollut aikoja, jolloin ei neuleita ole syntynyt, mutta viimeisen viitisen vuotta on olleet uutta innostumisen aikaa. Neulominen taukoaa oikeastaan vain töiden ajaksi, eikä välttämättä silloinkaan: on joku saattanut nähdä baaritiskin takana pussillisen lankoja ja puikkoja.

Ixun tekemisiä voi seurata hänen Langanpäitä -blogissaan.

Makkaralla »

Ota yhteyttä Ixuun: ixu @ ixun.info

 

Marja Niemi-Laiso

Marja on uusoppinut neuloja, joka neuloo mielellään pientä kivaa niin itselleen kuin muillekin. Marja innostui neulomisesta uudelleen muutama vuosi sitten ja sen jälkeen ainakin lankavarasto on kasvanut huolestuttaviin määriin.

Marjan neulomuksiin ja muihin (käsityö-)touhuihin voit tutustua hänen Matunin mutinat -blogissaan.

Satukynsikkäät »

Ota yhteyttä Ullan kautta: ulla @ ullaneule.net

 

Elina Norros

Elina on neulova humanisti, jonka kärsivällisyys on usein koetuksella kaulaliinan kaltaista pitkää suoraa kappaletta väännettäessä. Niinpä lankakerillä onkin useimmiten taipumus muuttua sukiksi, lapasiksi tai muiksi tarpeeksi vaihtelua tarjoaviksi töiksi. Taisteluun keskeneräisiä neuleita vastaan voi tutustua hänen Bambupuikot-blogissaan.

Saltkråkan »

Ota yhteyttä Ullan kautta: ulla @ ullaneule.net

 

Kristel Nyberg

Kristel Nyberg lukee mielellään Raamatun alkukielten ja antiikin tekstien vastapainoksi neuleohjeita, jotka eivät ole laisinkaan niin hepreaa. Väitöskirja on kotiäidillä tällä hetkellä jäähyllä, mutta neuleita syntyy tasaiseen tahtiin.

Kristelin neuletöihin voi tutustua tarkemmin Kristelin neulesivuilla.

Hugo »

Ota yhteyttä Kristeliin: kristel @ iki.fi

 

Hanna Piipari

Hanna on neulonut ala-asteelta lähtien välillä aktiivisemmin ja välillä vähemmän aktiivisesti. Viimeiset kolme vuotta puikot kovat kulkeneet tiiviisti matkassa joka paikkaan. '

Hannan lempitekniikoita ovat palmikot sekä erilaiset pitsineuleet ja hänen epäsäännöllisen säännöllisesti päivittyvä bloginsa on Taluttimen tuotoksia.

Kymmenen pääkallon pipo »

Ota yhteyttä Hannaan: talutin @ gmail. com

 

Liisa Pohjalainen

Liisa on neulonut ala-asteikäisestä asti enemmän ja vähemmän, mutta kaksi vuotta sitten neulekärpänen puri - ja pahasti purikin. Nyt, lukuisten epäonnistumisien ja onnistumisien jälkeen sujuvat hienosti jo pitsit ja palmikotkin, jotka aiemmin olivat melkoisen vieraita käsitteitä.

Nopeat ja pienet neuleet ovat lähinnä Liisan sydäntä, sillä kärsimättömyys on tuttu vieras tämän neulojan luona.

Liisan neuleita voi seurata hänen Puikkokoukussa-blogissaan.

Persikkavaahto »

Ota yhteyttä Liisaan: liisanen @ gmail.com

 

Päivi

Alle kouluikäisenä neulomaan oppineen Päivin aktiivinen neuleharrastus alkoi 13-14-vuotiaana reilut 30 vuotta sitten ja siitä lähtien on puikoilla aina ollut jotain. Mieluimmin Päivi neuloo pitsineuleisia puseroita, liinoja tai huiveja. Päivin neulomisiin voit tutustua lähemmin vierailemalla hänen Lankakomero-blogissaan.

Dragon Tail »

Ota yhteyttä Päiviin: lankakomero @ netti.fi

 

Mira Ranki

Mira on neulonut ala-asteelta asti eli pian 15 vuotta. Vuonna 2004 iski se suurin neulebuumi ja loppua ei toistaiseksi näy. Miran lempitekniikoita ovat palmikot niin sukissa, paidoissa kuin neuletakeissakin, mutta myös pitsihuivit vievät paljon neuleaikaa. Kotona vaikuttaa neuleiden lisäksi yksi koira.

Mira esittelee tuotoksiaan myös Mippe neuloo -blogissaan.

Tornado »

Ota yhteyttä Miraan: mirzu @ lonien.net

 

Rina

Rina on tehnyt käsitöitä jo pienestä pitäen, välillä paremmalla ja välillä huonommalla menestyksellä. Häneltä löytyy kiinnostusta löytyy kaikkeen villaan liittyvään: kehräämiseen, neulomiseen, värjäämiseen jne.

Lisää Rina kertoo Colourful Fibres -blogissaan

Kehräämisen alkeet »

Ota yhteyttä Ullan kautta: ulla @ ullaneule.net

 

Tiina Ristimäki

Tiina Ristimäki on neulonut melkein koko ikänsä. Innostus alkoi sukista ja on nyt viimeisen 1,5 vuoden aikana laajentunut huiveihin ja muihinkin neuleisiin. Tiina tykkää neuloa 4-vuotiaalle tyttärelleen ja viimeisimpänä villityksenä ovat villahousut.

Tiinan neuletöihin voi tutustua tarkemmin hänen Tiinan tuunaukset -blogissaan.

Yhdessä »

Ota yhteyttä Tiinaan: tiina.ristimaki @ nette.fi

 

Eeva Saviranta

Eeva Saviranta oppi neulomaan jo pienenä. Neulojana hän useimmiten ensiksi varastoi langan talteen kotiinsa ja vasta sitten suunnittelee käyttötarkoituksen. Kuten monen muunkin neulojan luona, hänenkin kotonaan lankavarastoa vahtii miehen lisäksi kissa.

Eeva dokumentoi neuleharrastustaan /dev/yarnstash/ -blogissaan.

Vesa »

Ota yhteyttä Ullan kautta: ulla @ ullaneule.net

Teija Savolainen

Teija Savolainen on keski-ikäistyvä uusneuloja, joka löysi neuleblogit ja Internetin neuleohjeet keväällä 2007. Teijalla on ideoita paljon enemmän kuin aikaa, mutta aloitetut neuletyöt hän pyrkii myös saamaan valmiiksi, joskus pitkänkin ajan kuluttua. Mieluiten Teija neuloisi sukkia tai pitsihuiveja. Teija osaa myös virkata, mutta neuloo mieluummin. Teija harrastaa neulonnan lisäksi jääkiekkoäitinä toimimista- ainakin toistaiseksi.

Teijan neulomuksiin voi käydä tutustumassa hänen Lapasesta karannut -blogissaan.

Amin pipo »

Ota yhteyttä Ullan kautta: ulla @ ullaneule.net

 

Sirkku Siiskonen

Sirkku Siiskonen on neulonut aktiivisesti jo vuosikymmenen ajan. Omien mallien suunnittelu on tullut harrastukseen mukaan taitojen karttuessa. Lankojen ihanat materiaalit ja värit saavat Sirkun tarttumaan puikkoihin ja luomaan jotain uutta. Sirkun suurin heikkous ovat lankakauppojen tarjoukset, sillä niistä yleensä kotiutuu Lankataivaaseen paljon uusia keriä lankaa.

Sirkun käsitöitä voi seurata hänen Lankataivas-blogissaan.

Rinsessa-myssy ja kauluri »

Ota yhteyttä Ullan kautta: ulla @ ullaneule.net

 

Totoro

Totoro on neulonut niin pitkään, ettei enää muista, milloin aloitti. Hänen mottonaan on "neulominen on halpaa terapiaa". Tällä vuosituhannella mopo on kuitenkin karannut käsistä ja lankavarasto paisunut kuin pullataikina.

Totoron edesottamuksia voi seurata hänen Knitting on the catbus -blogissaan.

Sarastus »

Ota yhteyttä Ullan kautta: ulla @ ullaneule.net

 

Laura Uusitalo

Laura elvytti neuleharrastuksensa jäätyään äitiyslomalle syyskuussa 2007. Lauran blogi Näin kulutan aikaa esittelee myös valmistuneita neuleita.

Delta »

Ota yhteyttä Lauraan: laura.uusitalo @ iki.fi

 

Marja Venäläinen

Marja Venäläinen on neuleaddikti. Käsityöt , varsinkin neulominen, ovat hänen intohimonsa. Hän on harrastanut kaikenlaisia käsitöitä lapsesta lähtien. Ensimmäisen itse suunnitellun neuleen Marja aloitti lukiossa ja siitä lähtien ohjeita on syntynyt paljon.

Marjan käsitöiden edistymistä voi seurata hänen Lankavarasto-blogissaan.

Lumikukka »
Täti Violetin hame »

Ota yhteyttä Ullan kautta: ulla @ ullaneule.net

 

Mari Virtanen

Mari Virtanen on sairastunut startiittiin jo teini-iässä. Neuleita valmistuu harvakseen, ja toisinaan lapsi on odotellessa ehtinyt kasvaa, joten Mari on erikoistunut säätämään neuleen kokoa työn edistyessä.

Arska Akryylilammas ja rakkaus »
Nomad Pressin kirjoja »

Ota yhteyttä Ullan kautta: ulla @ ullaneule.net