Neulojan unelmatalvi

Suvi Heikkilä
Ullan päätoimittaja
paatoimittaja @ ullaneule . net

Tänä talvena on ollut hyvä olla neuloja. Kaapeista on löytynyt lämmintä villaista päälle pantavaa ja pakkanen on saanut paukkua rauhassa. Ne paksuimmatkin villapaidat ovat päässeet käyttöön eikä sohvalla neuleen kanssa vietettyä aikaa ole tarvinnut kenellekään perustella. Pitäähän sitä uuttakin lämmintä tehdä, kun kerran käyttöä löytyy!

Uusi Ulla tarjoaa ison pinon lämmikettä kevättalven tuiskuihin. Ohjeista löytyy niin paksua neulepaitaa kuin monenlaista asustettakin. Itse neuloin poikaystävälleni lämmikkeeksi säärystimet ja tein niihin ohjeenkin. Ohjeeni ei ole tämän kertaisen teemamme mukainen, mutta Ullassa on aina tilaa myös teemaan liittymättömille ohjeille ja artikkeleille. Kaikki meille toimitetut ohjeet ja artikkelit julkaistaan ja aineistoa voi toimittaa kuka tahansa.

Vuosi sitten ensi kertaa esitellyt teemat jatkuvat tänä vuonna. Jotain uuttakin on luvassa, mistä esimerkkinä on jatkossa Ullasta löytyvä Seuraava numero -sivu, jossa avataan tulevaa teemaa. Seuraava teemamme on epäsymmetria. Ideoidessamme toimituskunnan kokouksessa tammikuun alussa tulevia teemoja synnytti tämä heti vilkasta keskustelua. Toivottavasti tekin koette teemamme inspiroiviksi!

Vuoden verran on ehditty kokeilla myös toimituskunnan laajentamista. Ullaan toimitettua materiaalia koostamaan - siis oikolukemaan ja html-sivuja tekemään - tarvitaan vapaaehtoisia. Uusia tekijöitä on vuoden mittaan tullut mukavasti, ja nykyään koostajat mainitaankin aina nimeltä Tekijät-sivulla.

Me kaikki koostajat teemme verkkoneulelehti Ullaa päivätyömme, opiskelumme ja muiden velvollisuuksiemme lomassa. Välillä meistä itse kukin sairastuu tai lähtee vaikkapa lomamatkalle. Jotta Ulla ilmestyisi silti aina ajallaan, olisivat edelleen erityisesti uudet oikolukijat tervetulleita. Mikäli niin Ullan neuleohjepohja kuin suomen kieliopin kiemurat ovat sinulle tuttuja, ilmoittaudu ihmeessä mukaan!

Uudistuksia

Ullan seitsemännen vuoden vierähtäessä käyntiin on jälleen jotain uutta tapahtunut. Marraskuussa Suomen verkkoneuleyhdistys ry:n vuosikokouksen alla yhdistyksen viimevuotinen hallitus valitsi uuden päätoimittajan. Ullan ensimmäinen päätoimittaja Marjut Katajala hoiti pestiä aivan Ullan alusta vuodesta 2004 asti. Lukemattomien Ullan eteen uhrattujen tuntien jälkeen on syytä vielä kerran kiittää Marjutia kaikesta hänen Ullalle antamastaan panoksesta! Toivottavasti jatkossakin saamme nauttia Marjutin neuleohjeista ja artikkeleista, ja tässäkin numerossa häneltä ilmestyy kaksi ohjetta.

Myös yhteistyökumppaneissamme on tapahtunut muutoksia. Numerosta 02/2007 alkaen kansikuvaneuleen äänestyksen voittajan on palkinnut harrastekirjakauppa Hobboks. Kiitos yhteistyöstä! Tästä numerosta lähtien kansikuvaneuleen palkitsevat vaihtuvat neulealan yritykset. Tänä vuonna tämän ja vuoden 3. numeron kansikuvaäänestyksen voittajan palkitsee Vihreä Vyyhti, ja 2. numeron palkinnon lahjoittaa Secretwool, kuten jo aiemmin kerroimme Ullablogissa.

Yhdistyksen rekisteröityminen

Verkkoneulelehti Ullan taustalla on alusta asti toiminut yhdistys, joka jäsenmaksuja keräämällä rahoittaa muun muassa lehden verkkosivuston ylläpitokuluja. Pitkä rekisteröimisprosessi saatiin päätökseen 19.11.2009, kun Neuleyhdistys Ullasta tuli Suomen verkkoneuleyhdistys ry. Rekisteröitymistä hidasti useamman nimiehdotuksen hylkääminen niiden sisältämän Ulla-erisnimen vuoksi. Lopulta keväällä 2009 yhdistyksen ylimääräisessä vuosikokouksessa päätetty nimi Suomen verkkoneuleyhdistys ry hyväksyttiin.

Marraskuun lopulla yhdistyksen vuosikokouksessa valittiin aiempaa laajempi hallitus. Hallitukseen kuuluu tänä vuonna kahdeksan varsinaista sekä kaksi varajäsentä. Hallituksen jäsenet esittäytyvät Ullablogissa viimevuotiseen tapaan. Uusi puheenjohtaja Niina Hakkarainen on oman esittelynsä jo tehnytkin.

Aurinkoisia kevättalven päiviä ja puikkojen suhinaa,