Ann Budd: The Knitter's Handy Book of Sweater Patterns

The Knitter's Handy Book of Sweater Patterns tarjoaa neulepaita- ja takkiohjeita monelle eri koolle ja tiheydelle. Kirjassa on esitelty perusohjerunko kuudelle eri paitarakenteelle: pudotetut olkapäät (drop shoulder), muokatut pudotetut olkapäät (modified drop shoulder), istutetut hihat (set-in sleeve), satulahihat (saddle shoulder), raglanit sekä kaarrokepaidat.

Kirja on julkaistu jo vuonna 2004, mutta on edelleen jokaisen paita- ja takkineulojan perusopas. Kirjan parasta antia on perusohje taulukoituna viidelle eri tiheydelle: 12 s / 10 cm, 16 s / 10 cm, 20 s / 10 cm, 24 s / 10 cm sekä 28 s / 10 cm. Ohjeissa on laskettu jokaisen tiheyden silmukkamäärät kyseiselle mallille. Peruspaitaohjeet on laskettu sileälle neuleelle, mutta kirjassa neuvotaan myös, miten pintaneuleet voidaan ottaa huomioon.

Kirjassa on myös erittäin laaja tekniikkaosio. Jokaisen paitamallin jälkeen esitellään, miten kyseistä mallia voi muuttaa itselle sopivammaksi. Tämän lisäksi kirjasta löytyy erittäin näppärät perustiedot erilaisista päänteistä, reunuksista, vyötärömuotoiluista ja raglankavennuksista. Kirjan lopussa on kuvalliset ohjeet lähes jokaiselle neuletekniikalle, mm. kavennuksille ja lisäyksille.

Kirjan malliohjeet on mitoitettu lapsille 66 - 86,5 cm:n rinnanympäryskokoihin sekä aikuisille 91,5 cm:stä 137 cm:iin asti. Kirjan alussa neuvotaan, miten voi valita itselleen sopivan koon. Suosittelen kirjaa perusteokseksi neulojille, joita houkuttelee paitojen ja neuletakkien neulominen muista kuin täysin valmiista ohjeista tai peräti omien neulemallien suunnittelu.

Tiedot

Ann Budd: The Knitter's Handy Book of Sweater Patterns
Interweave Press LLC, 2004
ISBN: 1-931499-43-8

Kirja Ravelryssä (vaatii tunnukset)