Tähtikala

Tähtikala-pipo on yksinkertainen neuloa ja se syntyy nopeasti kaksinkertaisesta langasta. Ylhäältä alaspäin neulottaessa pipoa voi helposti sovittaa, jolloin siitä saa tehtyä tarpeeksi syvän. Malli on suunniteltu niin, ettei pipo kiristä, mutta pysyy silti hyvin päässä.

Lanka ja langan menekki

Drops Alpaca (100 % alpakkaa; 50 g / 180) 100 g (0403)

Neuletiheys

Kaksinkertaisella langalla 24 s ja 32 krs sileää neuletta = 10 cm

Puikot

Sukkapuikot, 6 kappaletta 3,5 mm tai käsialan mukaan
Pyöröpuikot, 40 cm pitkät 3,5 mm ja 3 mm tai käsialan mukaan

Muut tarvikkeet

Silmukkamerkki

Koko

58 - 62 cm

Ohje

Luo 5 silmukkaa. Käännä puikko ylösalaisin ja poimi luontireunasta 5 s neuloen ne samalla. Neulo kerros sileää kaikilla silmukoilla. Jaa silmukat samalla viidelle puikolle eli 2 s / puikko.

Aloita lisäykset. Lisäys tapahtuu nostamalla silmukoiden välissä oleva lankalenkki puikolle ja neulomalla se kiertäen oikein. Neulo lisäysten ensimmäinen kappale: Neulo 1 o, lisäys, 1 o. Lisäykset toistetaan aina kaikilla viidellä puikolla. Kerros sileää oikeaa. Neulo 2 o, lisäys, 1 o. Kerros sileää oikeaa.

Tämän jälkeen neulo lisäysten toinen kappale: *Neulo 1 o, lisäys. Neulo oikein, kunnes jäljellä on 1 s, tee sitten lisäys ja 1 o.* Kun olet toistanut *-* kaikilla viidellä puikolla, neulo kerros sileää oikeaa. Toista toisen kappaleen lisäyksiä ja välikerroksia, kunnes joka puikolla on 26 s eli yhteensä 130 silmukkaa. Vaihda samalla työhön 3,5 mm pyöröpuikot ja laita silmukkamerkki näyttämään kerroksen vaihtumiskohta. Neulo sileää neulosta pyörönä 11 cm tai kunnes työ on haluamasi pituinen.

Vaihda työhön 3 mm pyöröpuikot ja neulo 1 o, 1 n -joustinta 12 kerrosta. Päättele neulos joustavasti. Neulo ensin 1 o ja 1 n. Siirrä ne takaisin vasemmalle puikolle ja neulo takakautta oikein yhteen. Tämän jälkeen jatketaan päättelyä neulomalla aina 1 o tai n joustimen mukaisesti siirtämällä sen toisen silmukan kanssa vasemmalle puikolle ja neulomalla takakautta oikein yhteen. Toista, kunnes jäljellä on vain 1 s. Katkaise lanka ja vedä se viimeisen silmukan läpi.

Viimeistely

Päättele langanpäät ja höyrytä.

Teksti ja kuvat

Nna

Lisää Nnasta

Ulla 01/10 - Ohjeet

Taina Anttila:
Manteli

Taija Elo:
Mittatilauspolvarit

Niina Hakkarainen:
Silver screen

Suvi Heikkilä:
Armas

Marjut Katajala:
Manuela

Marjut Katajala:
Mariliis

Kirsikka:
Leon

Johanna Koski:
Papyrus

Marjukka Lampo:
Iris

Lilia Mankki:
Vanamo

Nna:
Tähtikala

Lotta Palonen:
Basilika

Riikka R.:
Usva

TiiQ:
Kiertoradalla

TiiQ:
Tähtilatva I ja II

Laura Uusitalo:
Oulanka

Aineiston © sen tuottajalla

Kaupallinen käyttö ehdottomasti kielletty.