Papyrus

Halusin kokeilla Noron sukkalankaa, mutta koska en tunnetusti tee sukkia, piti keksiä jotain muuta kivaa. Olen pitkään miettinyt tekeväni ohuesta, meleeratusta langasta kirjoneulepaitaa ja tässäpä oiva tilaisuus. Ilu värjäsi Noron kaveriksi langan. Pyysin hailakan vaaleanpuna-limekirjavaa lankaa, jotta saisin tarpeeksi kontrastia kuvioon. Lanka näytti aika erikoiselta, mutta neulepinnasta tuli juuri sellaista kuin olin kuvitellutkin.

Lanka ja langan menekki

Noro Kureyon Sock (70 % villaa, 30 % nylonia; 100 g / 422 m), 300 g (S188)
Handu Handdyed bambusilkkisukkalanka (60 % villaa, 20 % silkkiä, 20 % bambua; 100 g / 425 m), 250 g

Neuletiheys

28 s ja 34 krs = 10 cm kirjoneuletta 3,5 mm puikoilla

Puikot

Pyöröpuikot, 3 mm ja 3,5 mm

Koko

Rinnan ympärys: 106 cm
Helman ympärys: 134 cm
Puseron pituus: 60 cm
Hihan pituus: 62 cm

Ohje

Ruutumallissa merkityt numerot "13" ja "9" ovat pohjavärin silmukkamäärät kyseisellä kerroksella. Ruutumallin valkea ruutu on Noro Kureyon Sock ja musta ruutu on Handu Handdyed bambusilkkisukkalanka.

Takakappale

Luo 182 s pienemmille puikoille. Neulo 2 cm sileää neuletta ja neulo viimeisellä nurjalla kerroksella silmukat oikein. Vaihda työhön nyt isommat puikot ja aloita kirjoneule ruutumallin oikeasta reunasta. Toista punaisella rajattua aluetta koko neuleen ajan. Kavenna molemmista reunoista joka 8. kerros 12 x 1 s (= 158 s). Kun kappaleen pituus on 40 cm (tai haluamasi pituus), aloita kädentienkavennukset. Päättele ensin molemmista reunoista 1 x 5 s ja sitten 1 x 3 s, 1 x 2 s ja 3 x 1 s (= 132 s). Kun kädentien korkeus on 24 cm, aloita olan viistotukset. Päätä olalta 5 x 7 s. Neulo 2 kerrosta ja aloita pääntien muotoilut. Jätä keskimmäiset 52 s odottamaan ja päätä vielä pääntieltä joka toinen kerros 1 x 3 s ja 1 x 2 s. Tee toinen olka samoin.

Etukappale

Tee etukappale kuten takakappale, kunnes kädentien korkeus on 10 cm. Aloita pääntien muotoilut. Jätä keskimmäiset 10 s odottamaan ja päätä pääntien reunassa 1 x 5 s, 1 x 3 s, 3 x 2 s ja 6 x 1 s. Tee olan viistotukset samalla korkeudella ja tavalla kuin takakappaleessa.

Hihat

Luo 60 s pienemmille puikoille ja neulo 2 cm. Neulo viimeisellä nurjalla kerroksella silmukat oikein. Vaihda työhön isommat puikot. Aloita kuvioneule ruutumallin oikeasta reunasta ja jatka kuvioneuletta kuten miehustassa. Lisää hihan molemmissa reunoissa 5 x 1 s joka 6. kerros ja sitten 25 x 1 joka 4. kerros (= 120 s). Kun hihan pituus on 45 cm (tai halumasi pituus), aloita hihanpyöriön kavennukset. Päätä kerroksen alussa ensin 1 x 5 s, sitten vielä joka toinen kerros 1 x 3 s, 1 x 2 s ja 5 x 1 s. Jatka sitten kavennuksia joka kerroksella 25 x 1 s. Päätä vielä joka toinen kerros 2 x 2 s ja 2 x 3 s. Päätä loput 20 s kerralla. Tee toinen hiha samoin.

Viimeistely

Ompele olan saumat. Poimi pääntien reunasta tarvittava määrä silmukoita (mallipaidassa n. 180 s) pienemmille puikoille. Neulo 2 cm suljettuna. Neulo 1 krs nurin ja vielä 2 cm sileää oikeaa. Päättele silmukat kerralla.

Ompele hihat kiinni kädenteille. Ompele hihan alasaumat ja sivusaumat. Taita kaikki taitteet nurjalle ja ompele löyhästi kiinni. Tarkista oikealta puolelta, ettei ommel kiristä ja näy oikealle puolelle. Päättele langanpäät. Höyrytä paita kevyesti ja pistä päälle!

Kaavio

Teksti ja kuvat

Johanna Koski

Lisää Johannasta

Handu Handdyed -langan tarjosi

Ulla 01/10 - Ohjeet

Taina Anttila:
Manteli

Taija Elo:
Mittatilauspolvarit

Niina Hakkarainen:
Silver screen

Suvi Heikkilä:
Armas

Marjut Katajala:
Manuela

Marjut Katajala:
Mariliis

Kirsikka:
Leon

Johanna Koski:
Papyrus

Marjukka Lampo:
Iris

Lilia Mankki:
Vanamo

Nna:
Tähtikala

Lotta Palonen:
Basilika

Riikka R.:
Usva

TiiQ:
Kiertoradalla

TiiQ:
Tähtilatva I ja II

Laura Uusitalo:
Oulanka

Aineiston © sen tuottajalla

Kaupallinen käyttö ehdottomasti kielletty.