ETUSIVULLE - OHJEET - ARTIKKELIT - NEUVOT - KYSY ULLALTA - ULLAKKO - INFO - BLOGI
 

 

Ullan 02/05 tekivät

 
 

Anne V

Anne V:n perheessä on aina väkerretty jotakin, ja periaatteena on myös ollut, että mitään ei heitetä pois. Näillä eväillä on luotu tarvike- ja lankavarasto, jota blogin lukijat käyvät ihmettelemässä Brasiliaa, Japania ja Egyptiä myöten. Anne pitää kaikenlaisesta neulomisesta ja yhdistelee siihen mielellään muitakin kokeiluja; harrastusta hillitsee vain pitkät työpäivät eikä villeimpiä virityksiä voi kuljettaa edes työmatkaneuleena.

Anne asuu vakituisesti Belgiassa, mutta veri vetää kiertämään, joten saatat törmätä häneen myös Suomessa tai muualla Euroopassa pidettävissä neuletapaamisissa. Ja mikä innostaa Annea eniten? Lankojen värit, uusimmat neulomishärvelit sekä lauseet ”Lentokoneeseen ei saa tuoda puikkoja.” ja ”Tuskin siitä mitään tulee, hukkaan menee tuokin lanka.”

Ranska-suomi -neulesanasto »

 

 

Heidi Antila

Heidi on neulonut aktiivisesti kymmenisen vuotta muutamia luovuuden keräämistaukoja lukuunottamatta. Hän pitää erityisen paljon palmikkoneuleiden ja muiden pintaneuleiden tekemisestä. Hänen mielestään parasta neulomisessa on se, että saa nähdä oman työn jäljen suhteellisen nopeasti.

Linux-huivi »

Illuusioneule »

Ota yhteyttä Heidiin: heidi @ camitchell.co.uk

Niina Hakkarainen

Niina innostui neulomisesta lukiossa ja onkin siitä lähtien neulonut enemmän ja vähemmän säännöllisesti. Parin vuoden tauon jälkeen neulonta tuntuu taas uudelta ja uusi on myöskin innostus erilaisten ns. parempien lankojen hankkimiseen. Kuvassa hän on toisen harrastuksensa, hyvän ruoan parissa.

Neulomisharrastuksestaan Niina kertoo blogissaan Knitter's Block.

Armi-neulepaita »

Ota yhteyttä Niinaan: niinushka @ yahoo.com

 

Tiina Hyttinen

Tiina innostui neulomisesta vasta lukioaikoina, mutta on siitä saakka neulonut aktiivisesti. Tiina pitää erityisen paljon palmikkoneuleista, mutta innostuu myös pitsi- ja kirjoneuleista. Tekeillä on useita töitä yhtä aikaa, mutta saattaapa joskus joku työ valmistuakin! Lisää töistä Tiinan neuleet -sivuilla.

Tiina on vasenkätinen, joten varsinkin palmikkoneuleiden kuviot saattavat kuvissa näyttää kummallisesti peilikuvilta. Ohje on kuitenkin aina kirjoitettu oikeakätisille!

Senja-kietaisuneule »

Ota yhteyttä Tiinaan: tiina_hyttinen @ luukku.com

 

Pertti Jarla

Mies Ullan sarjakuvan takana on syntynyt v.1971 ja piirtänyt mm. Pahkasikaan. Tutustu taiteilijaamme hänen kotisivuillaan!

Nurja puoli »

Ota yhteyttä Perttiin: pertti.jarla @ welho.com

 

Jussi Katajala

Jussi on tietoliikenneinsinööri ja teekkari, joka kuvitteli edellisen tarinansa ”Elämä, maailmankaikkeus - ja lanka” olleen neulomista postmodernissa maailmassa käsittelevän juttusarjan ensimmäinen ja viimeinen osa, mutta hänelle kerrottiin että hän oli väärässä.

Jussin harrastuksiin voi perehtyä Jussin sivuilla.

Maailmankirjallisuuden klassikoita ja menestyselokuvia, joita ei koskaan tehty neulojista »

Pyydä Jussi oluelle: jussi @ katajala.net

 

Marjut Katajala

Marjut on neulonut enemmän ja vähemmän innokkaasti viimeiset kymmenkunta vuotta. Hän keräilee lankaa ja harrastaa aviomiehensä kiduttamista pehmeillä neuleilla. Marjut esittelee neuleitaan ja joka paikkaan tunkevia lankaa jäystäviä kissojaan Marjutin neuleet -sivuillaan.

Nelli-laukku »

Verkko-kesäkassit »

Ensimmäinen vieras kieli englanti »

Pääkirjoitus »

Ota yhteyttä Marjutiin: marjut @ katajala.net

 

Niina S

NiinaS tai useimmiten Ziina on harrastanut neulomista monen vuoden ajan viime aikoina kasvavalla innolla, aikaa vievät myös perhe ja kesäisin puutarhanhoito. Erityisesti pitsi-ja pintaneuleet ovat sydäntä lähellä ja olihan sinne lähellä sijaitsevaan lankatehtaaseen ihan pakko päästä kurkistamaan.
Neulomista ja muuta elämää löytyy Pahaisesta blogista.

Lampaasta langaksi - villakuidun matka Novitan tuotannon läpi »

Ota yhteyttä Niinaan: ziina77 @ hotmail.com

 

Ninni

Ninni on neulonut aktiivisesti kesästä 2004 lähtien. Kouluaikoina hän oppi neulonnan perusteet ja neuloi muutamat lapaset ja Barbien vaatteita.

Neulontaharrastus virisi uudelleen isoäidin poismenon jälkeen. Ninni koki, että jonkun on jatkettava hänen mammansa jälkeen suvun neulojana. Neulonta on ollut siis surutyötä ja osin myös terapiaa masennussairautta vastaan. Neulominen on tuonut hänen elämäänsä paljon iloa ja innostusta. Neuleitaan Ninni esittelee Ninnin neuleet -blogissaan.

Ninni suunnittelee kaikki neulemallinsa itse. Eniten neuleita syntyy omille lapsille, Mimosalle ja Luukakselle, mutta jonkin verran hän tekee myös tilaustöitä ja lahjatöitä. Ninnin muita harrastuksia ovat maalaaminen, laulu, pianonsoitto, ruoanlaitto, leivonta, kirjoittaminen ja korujen tekeminen.

Mimosa-myssy »

Nimda-neuleliivi »

Kristiina Vuorelma-Ahon haastattelu »

Kuvareportaasi Lahden käsityö- ja lahjatavaramessuilta 16.4.2005 »


Kristel Nyberg

Kristel on espoolainen tutkija. Hän on harrastanut neulomista kymmenkunta vuotta yhä kasvavalla pakkomielteisyydellä. Tällä hetkellä harrastukseen käytettävää aikaa rajoittaa töiden asemesta heinäkuussa syntynyt Nea-tytär.

Kristelin neuletöihin voi tutustua tarkemmin Kristelin neulesivuilla.

Hertta-pitsineulepaita »

Roosa-huivi »

Langankierto, kavennus ja samma på svenska »

Lankahamsterin viimeiset kiusaukset »

Materiaaleja maailmalta »

Ruotsi-suomi -neulesanasto »

Ota yhteyttä Kristeliin: kristel @ iki.fi

 

MinnaProductions

MinnaProductions on harjoittanut neuletuotantoa harrastuspohjalta jo lähes kahden vuosikymmenen ajan. Tuotantoprosesseissa koetuista myötä- ja vastoinkäymisistä voi lukea enemmän Pienestä neuleblogista.

Ringa, Flora ja Raita -pussukat »

Ein, zwei, drei, stricken »

Saksa-suomi -neulesanasto »

Ota yhteyttä MinnaProductionsiin: minnaproductions @ yahoo.com

 

Johanna Pajakoski

Johanna on neulonut vaihtelevalla aktiivisuudella 8-vuotiaasta lähtien. Viime vuonna juhlittiin jo 20-vuotistaiteilijajuhlaa! Pehmolelujen kaulahuiveista Johanna on siirtynyt jo hieman vaativimpiin malleihin, mutta ahkeralla junamatkustajalla on aina tekeillä myös jokin yksinkertainen ja aivoton työ kassissa kuljetettavaksi. Myös suuri osa helpoista ylösalaisinneuleista on syntynyt junassa maisemia katsellessa!

Fifi2 -huivi »

"Mistä tuntee Ullan lukijan? Sillä on Fifi tai useampi." »

Ota yhteyttä Johannaan: ulla @ ullaneule.net

 

 

Susanna

Susanna on 27v espoolainen, joka nauttii vakavasta lankariippuvuudestaan ja käyttää kaiken liikenevän aikansa neulomiseen. Puikkojen kilinää kuuntelee myös kaksi pientä lasta, vauva-arjen ja harrastusten yhteensovittaminen vaatii välillä järjestelyjä.

Vapaa-ajalla Susanna kirjoittelee blogiinsa Susannan käsityöt ja hoitaa Neuleyhdistys Ullan jäsenasioita.

Kangaskalvovärien käyttö neulepinnalla »

 

Pia

Pia Tuononen

Pia on koulutukseltaan kansatieteilijä, joka saa innoitusta neuleisiinsa historiasta, arkeologiasta, eri maiden kuvallisesta perinteestä ja luonnosta. Pia on harrastanut neulomista jossain määrin ainakin 15 vuotta ja nykyisin neulomisharrastuksen lisäksi hän maalaa myös akvarelleja.

Bluebell ja Rose -pipot »

Kysymykset Pialle Ullan kautta: ulla @ ullaneule.net

 

Terde

Terde on kutonut teini-iästä lähtien eli siitä hetkestä kun alkoi paremmin ymmärtämään kaiken villaisen hyvän päälle. Kutominen tosin oli unholassa välillä vuosikausia ja sen uudelleen löytymisen jälkeen häntä ei ole kahta kertaa tarvinnut käskeä puikkoihin tarttumaan. Kutomismottona hänellä onkin: "ensin lanka ja sitten inspis", mitä käytännössäkin todistavat kotona olevat lankavuoret sekä alati kasvavien neulekirjojen pino.

Kokonia-ribbipipo »

Kutomisharrastuksestaan hän kertoo enemmän blogissaan www.terde.net

Ota yhteyttä Terdeen: kilkattaja @ luukku.com


 

Helka Riionheimo

Helka Riionheimo aloitti neulomisen opiskeluaikoinaan 1980-luvun lopulla, mutta varsinaisen neulomishurahduksen hän koki vuonna 2004, ja neulomisen virtuaalimaailmaan Internetissä hän tutustui vuoden 2005 alussa. Neulomista hän pitää erinomaisena vastapainona työlleen: on hyvä tehdä välillä käsillä jotain käsinkosketeltavaa.

Helkan neuleista enemmän blogissa Puikkopyörre.

Autere-huivi »

Ota yhteyttä Helkaan: helka.riionheimo @ kolumbus.fi

 

 

Neuleyhdistys Ulla

Ohjeita kirjoittajille

 

Aineiston © sen tuottajalla. Kaupallinen käyttö ehdottomasti kielletty.

Lisää tietoa Kysy Ullalta -sivulla.