ETUSIVULLE - OHJEET - ARTIKKELIT - NEUVOT - KYSY ULLALTA - ULLAKKO - INFO - BLOGI
 

 

Neuleohjeet

 

 

Armi-paita

Niina Hakkaraisen Armi-paita on lyhythihainen pikkupaita, jota voi käyttää vaikka jakun alla tai myös sellaisenaan.

Hän haluaisin mielellääni väittää puseroa saumattomaksi, koska se neulotaan pyörönä ja hihat liitetään muuhun puseroon raglankavennuksilla, mutta ei voi. Jonkinlainen sauma muodostuu väistämättä siihen kohtaan, missä liitetään hihat mukaan leikkiin, mutta kahdesta pienestä saumastahan selviää aika vähällä, eikö?

 

 

Hertta-pitsineulepaita

Kristel Nybergin täyspuuvillainen Hertta-pusero sopii pikkutytön vaatekaappiin sekä kesällä että alkusyksystä. Malli on saanut nimensä miehustan kuvioraidasta, jossa on ylösalaisin olevia sydämiä muistuttavaa pitsineuletta.

Pitsikuviot muuten yksinkertaisessa neuleessa sekä puseron pitkä helma ovat suloisia mutteivät liian prinsessamaisia yksityiskohtia, ja lastenvaatteiden pesijää miellyttää napakka lanka, joka kestää konepesun. Yksinkertainen malli valmistuu nopeasti, sillä suurin osa työstä on sileää neuletta.

 

 

Nimda-liivi

Ninnin kevyttä Nimda-kesäneuleliiviä voi käyttää sekä arkena että kesäisissä juhlissa eikä se vieroksu talveakaan. Monikäyttöinen liivi sopii monelle vartalotyypille.

 

 

Senja-kietaisuneule

Senjassa on jotain vanhanaikaista, eikö vain? Ehkä se on pitsikuvio, ehkä lanka vai kenties hieman korkeammat resorit. Tiina Hyttinen ei löytänyt sopivaa ohjetta keväiseen kietaisuneuletakkiin, joten malli piti suunnitella itse. Ei sillä, ettei kaapissa olisi kietaisuneuletakkeja. On niitä; musta, tummanpunainen, pinkki ja ruskea kietaisuliivi. Mutta ei ollut valkoista. Ei ollut pitsistä.

Sitäpaitsi Trinny Woodallin ja Susannah Constantinen mukaan kietaisuneuletakit sopivat isorintaisille! Siksi Senjassa on ohjeita useampaan kokoon.

 

 

Ringa, Flora ja Raita -pussukat

MinnaProductionsin iloisen väriset pikkupussukat syntyivät keväisen auringonpaisteen inspiroimana. Raidalliset pussukat on virkattu, muut neulottu. Hanki langat sävy sävyyn tai käytä kaappien kätköistä löytyviä jämälankoja!

 

Pipot ja myssyt

 

Bluebell ja Rose

Pia Tuonosen kesäiset lasten pipot ovat saaneet ideansa kesäisistä kukkasista: kissankellosta ja ruususta. Pipot on neulottu Novitan Tennessee-puuvillalangasta ja ovat kesäisen vilpoisat käytössä. Valitse vain värisi ja neulo nopeasti kesäpipo lapsellesi! Mallikertoja lisäämällä tai vähentämällä saat piposta juuri sopivan kokoisen.

 

 

Kokonia

Terden Kokonia-ribbipipo sai alkunsa Neulova ystävä -projektin aikana. Lanka tuli ensimmäisellä kierroksella lahjana hänen NY-ystävältään - ja koska sille ei heti muutakaan käyttöideaa tullut, on kunnon peruspipo aina paikallaan.

 

Mimosa

Mimosa-myssy on neulottu rakkaudella Ninnin omalle Mimosa-tyttärelle sopimaan keväthaalarin ja kuravaatteiden sävyyn. Myssy toimii hyvin kevät- ja syksyilmoilla ja kesällä illan viiletessä.

 

Huivit

 

Autere

Helka Riionheimon Autere-huivi syntyi, kun tarvittiin nopeasti valmistuva ja yksinkertaisesti neulottava kaulahuivi kevään viileisiin säihin. Helka päätti kokeilla, millaista jälkeä syntyy ainaoikein-neuleen ja pudotettujen silmukoiden yhdistelmällä. Mallineule on hyvin yksinkertainen, ja on suorastaan maagista nähdä miten ainaoikein-osuus muuttuu silmukoitten pudottamisen jälkeen koristeelliseksi pitsiksi! Nimensä huivi sai luomastaan usvaisesta mielikuvasta.

 

 

Fifi2

Kolmion muotoisen Fifin tapaan tätäkin Johanna Pajakosken Fifi 2 -ohjetta voit soveltaa ohjetta mille tahansa langalle ja puikoille. Tässä huivissa neuletiheydellä ei ole juurikaan merkitystä!

Ohjeen huivi on tehty ohuehkosta langasta ja siinä on toistettu keskellä 8 s:n mallikertaa viisi kertaa. Paksummasta langasta ja isommilla puikoilla tehtyyn huiviin riittää esim. kolme mallikertaa.

 

 

Linux

Idea huivin malliin syntyi tarpeesta keksiä perheen tietokonehirmulle jokin budjettiin sopiva lahja. Heidi Antila kieltäytyi hankkimasta mitään teknistä, koska se olisi kuitenkin joko vääränlainen tai älyttömän hintava, parhaassa tapauksessa molempia.

Pienen aivoriihen jälkeen hän päätyi suunnittelemaan tämän Linux-aiheisen huivin.

 

Roosa

Kristel Nybergin ruusunpunainen Roosa-huivi on kaunis asuste kesän juhliin. Kuvien huivissa on käytetty ylellistä silkkisekoitetta, mutta Roosan voi toteuttaa monesta muustakin langasta.

 

Laukut

 

Virve

Turussa asuu Ninnin Neulova ystävä Virve, jolle hän teki tämän kesäisen Virve-kassin lahjaksi.

 

Nelli

Pinkki kuuluu kesään! Marjut Katajala halusi söpön ja ehdottomasti pinkin Nelli-kesälaukun, jossa olisi renkaita (ja jossa Verkko-kesäkassia voisi kuljettaa helposti mukana).

Toki laukun voi neuloa myös muun värisenä, jos pinkki ei miellytä.

 

Verkko

Kaipaatko pieneen tilaan menevää ilmavaa kesäkassia, jonne voit huoletta lykätä vaikkapa bikinit ja pyyhkeen - tai vaikkapa kesäneuletta varten mukaan tarttuneet pari ylimääräistä lankakerää?

Ratkaisu on tässä: Marjut Katajalan Verkko-kesäkassi kulkee näppärästi mukana.

 

 

Ullaa sponsoroi

Neuleohjeet

Niina Hakkarainen:
Armi-paita

Kristel Nyberg:
Hertta-pitsineulepaita

Ninni:
Nimda-liivi

Tiina Hyttinen:
Senja-kietaisuneule

MinnaProductions:
Ringa, Flora ja Raita -pussukat

Pia Tuononen:
Bluebell- ja Rose-pipot

Terde:
Kokonia-pipo

Ninni:
Mimosa-myssy

Helka Riionheimo:
Autere-huivi

Johanna Pajakoski:
Fifi2-huivi

Heidi Antila:
Linux-huivi

Kristel Nyberg:
Roosa-huivi

Ninni:
Virve-laukku

Marjut Katajala:
Nelli-laukku

Marjut Katajala:
Verkko-kesäkassi

 

Aineiston © sen tuottajalla. Kaupallinen käyttö ehdottomasti kielletty.

Lisää tietoa Kysy Ullalta -sivulla.