Ulla 03/11

Ulla 03/11 - Tekijät

Ullan tekijöihin saat yhteyden heidän sähköpostinsa, bloginsa tai Ullan kautta. Jos olet rekisteröitynyt Ravelryyn, voit ottaa yhteyttä myös Ulla Knits -ryhmän kautta.

Lähetä ohjeisiin liittyvät kysymykset osoitteeseen ohjeet @ ullaneule . net

Taija Elo

Taija Elo on neuloja kolmannessa polvessa, oppinsa ja innostuksensa hän on saanut isoäidiltään jo ennen kouluikää. Neulomisessa oli kuitenkin välillä pitkä tauko, kunnes muutama vuosi sitten iski uudelleen kaipuu tehdä käsillään kauniita neuleita. Aina neuleet eivät valmistu ihan ongelmitta, sillä Taija on erikoistunut lukemaan ohjetta vain pintapuolisesti niin, että lopputuloksena on runsaasti purkamista ja ärräpäitä.

Puikkojen heiluttamisesta syntyviä tuloksia hän esittelee Tuin Kutomo -blogissaan.

Novitan syysuutuudet »

Villavyyhdin syysuutuudet »

Vihreän Vyyhdin syysuutuudet »

Ota yhteyttä Taijaan: taijaelo @ yahoo.com tai blogin kautta.

Niina Hakkarainen

Niina innostui neulomisesta lukiossa ja onkin siitä lähtien neulonut enemmän ja vähemmän säännöllisesti. Parin vuoden tauon jälkeen neulonta tuntuu taas uudelta ja uusi on myöskin innostus erilaisten ns. parempien lankojen hankkimiseen. Kuvassa hän on toisen harrastuksensa, hyvän ruoan parissa.

Neulomisharrastuksestaan Niina kertoo Knitter's Block -blogissaan.

Florentine »

150 neulottua ja virkattua kuviota -arvostelu »

Lankamaailma Nordian syysuutuudet »

Neulo pipot, käsineet, sukat! -arvostelu »

Suloiset silmukat -arvostelu »

Upeat kirjoneulesukat -arvostelu »

Varpaista varteen -arvostelu »

Veikeät vauvaneuleet -arvostelu »

Villavyyhdin syysuutuudet »

Virkkaa ihania koruja metallilangasta -arvostelu »

Ota yhteyttä Niinaan: niina @ iki.fi

Suvi Heikkilä

Suvi oppi neulomaan jo ennen kouluun menoa ja on neulonut joululahjasukkia ala-asteelta lähtien. Useamman vuoden neuleita ja lankakeriä on kerääntynyt kotiin enenevässä määrin. Parhaiten Suvin puikoilla viihtyvät erilaiset sukkalangat.

Käsinneulomisen lisäksi hän harrastaa käsillä tekemistä myös koneneuloen sekä helmitöitä tehden. Suvi kertoo neuleistaan blogissaan veranon kutimet.

Ziggy »

Helsingin uusin lankakauppa »

Lankamaailma Nordian syysuutuudet »

Novitan syysuutuudet »

Pääkirjoitus »

Vihreän Vyyhdin syysuutuudet »

Ota yhteyttä Suviin: paatoimittaja @ ullaneule.net

Mia Heikkinen

Mia on neulonut lähes koko ikänsä. Ensimmäiset silmukat tuli neulottua jo ennen lukemaan oppimista. Nykyään valmiita neuleita syntyy tasaiseen tahtiin, puikoilla on aina kesken useampi työ. Mian neulemalleissa näkyy kummankin ammatin vaikutus: artesaanin luovuus sekä diplomi-insinöörin teknisyys. Mia rakastaa silmukkamäärien laskemista ja mallien sovittamista. Usein uusi ohje on täysin valmis paperilla ennenkuin ensimmäistäkään mallia on edes neulottu. Mian blogin löydät osoitteesta http://www.ausifer.vuodatus.net/.

Myst »

Oddity »

Ota yhteyttä Miaan: hopeakera @ gmail .com

Hanna-Kaisa Hämäläinen

Hanna oppi neulomaan jo pienenä mummonsa avustuksella, mutta hurahti neulomiseen peruskoulun lopussa. Nyt hän opiskelee ja purkaa stressiä neulomisen avulla. Välillä lanka ja puikot tuntuvat häiritsevän jo itse opiskeluakin.

Lisää Hannan neuleharrastuksesta voi lukea hänen neuleblogistaan Hanna menee lankaan.

Kipinä »

Penni »

Tieteiskirjailuja -arvostelu »

Ullan neulojaesittelyt: Suvi Simola »

Vihreän Vyyhdin syysuutuudet »

Emma Karvonen

Emma on 23-vuotias tekstiilimuotoilun opiskelija, jonka perheeseen kuuluu aviomies ja kaksivuotias tytär. Hän on neulonut enemmän tai vähemmän siitä asti kun oppi ala-asteella miten silmukat syntyvät. Neuleblogit ja Ravelryn ihmemaan Emma löysi kolmisen vuotta sitten, josta alkoi jokapäiväsen neulomisen kierre, jolle ei näy loppua. Koulussa hän saa opiskella kaikkea mielenkiintoista kutomisesta valokuvaukseen.

Emman blogi on nimeltään Villaviidakko. Siellä on nähty hänen itsensä suunnittelemia neuleita jo yli kaksi vuotta, mutta vasta nyt Emma voitti itsensä ja kirjoitti puhtaaksi ensimmäisen oman ohjeensa, Villavintiön.

Villavintiö »

Ota yhteyttä Emmaan: emma.a.karvonen @ edu . savonia . fi

Reeta Korhonen

Reeta harrasti innokkaasti käsitöitä kouluiässä, mutta innostui erityisesti neulomisesta vasta hieman myöhemmin käsityöblogien ja neulojien verkkoyhteisön innoittamana. Nyt langat näyttävät pesiytyneen elämään pysyvästi ja Reeta etsii jatkuvasti uusia haasteita neulonnan saralla. Oman blogin perustamista Reeta harkitsee, jos sopiva, ei-allergisoiva blogikissa joskus kotiutuu.

Eiku »

Johanna Koski

Johanna Koski on neulonut kuusivuotiaasta saakka. Neulonta on kulkenut mukana läpi elämän. Hän on myös tehnyt Kristel Nybergin kanssa neulekirjan Punokset puikoille. Inspiraatioita hän saa sekä ympäristöstä että langoista.

Johannan kertoo neuleistaan Langankuluttaja- blogissaan.

Jytky »

Vihreän Vyyhdin syysuutuudet »

Ota yhteyttä Johannaan: langankuluttaja @ gmail.com.

Kristak

Kristak innostui neulomisesta kunnolla vasta kolmikymppisenä. Sen jälkeen harrastus onkin täyttänyt kaiken vapaajana ja komerot. Kristak kirjoittaa tekemisistään osoitteessa http://woolledfinn.blogspot.com/.

Novitan syysuutuudet »

Villavyyhdin syysuutuudet »

Piia Kujanpää

Piia on käsityönopettajaopiskelija, jolle neulonta on yksi rakas harrastus monien muiden käsitöiden lisäksi. Piia on nyt siirtynyt hiljalleen ensin valmiiden ohjeiden muokkaamisesta kohti oman ohjeen kirjoittamista, ja epäilee että tähänkin saattaa jäädä koukkuun.

Puolueeton »

Satu Metsola

Satu Metsola innostui neulomisesta uudelleen aloitellessaan yliopisto-opintojaan eikä into näytä laantuvan ollenkaan. Satu on neuloja ainakin kolmannessa polvessa ja neulomisen hän on oppinut ennen lukemista siinä koulun alkamisen tienoolla. Enää Satu ei lähde mihinkään ilman neuletta. Sadun lempineuleita ovat pitsihuivit ja sukat.

Villalankasarvikuono-blogi on neljättä vuotta osoitteessa http://villalankasarvikuono.blogspot.com/.

Annikin palmikkopipo »

Riikka R.

Riikka R. neuloo koneella ja käsin, ohjeen mukaan ja omasta päästä. Joskus kun oman pään tuotos on yllättävän onnistunut siitä muokataan ihan oikea ohje, mutta suurin osa luomuksista jää uniikkikappaleiksi. Riikka toivoo, että netistä löytyisi enemmän suomenkielisiä koneneulontaohjeita, ja yrittää omalta pieneltä osaltaan parantaa tilannetta.

Älynväläys »

Raiku Räsänen

Raiku Räsänen on aina pitänyt neulomisesta, mutta innostui toden teolla puikkojen ja langan kanssa puuhailusta löydettyään netin laajan neuleohjevalikoiman. Hänelle neulominen on ennen kaikkea terapeuttista - joskus ihanan mekaanista ja ajatuksetonta, toisinaan luovaa pähkäilyä. Kuitenkin parasta neulomisessa on Raikun mielestä se, miten paljon uutta opittavaa on vielä jäljellä.

Lisää Raikun neuleista voi lukea blogista Outo lintu linnassa.

Charlotta toinen »

Pörrö Sahlberg

Pörrö Sahlberg on helsinkiläinen taiteilija ja freelance-yrittäjä. Omien ja lastenvaatteiden lisäksi syntyy myös seinätekstiileitä ja taideteoksia monenlaisilla lankatekniikoilla. Pörrön viimeaikaiset neulomukset ovat keskittyneet lankavaraston eliminointiin, mutta onpa työlistalle mahtunut muutama hääkimppukin yhdessä askartelumassojen kanssa.

Pörrö pyörittää Ihan Itse -kädentaitofoorumia ja blogaa osoitteessa http://blogit.claymountain.com/ike/.

Lankamaailma Nordian syysuutuudet »

Eeva Saviranta

Eeva Saviranta oppi neulomaan jo pienenä. Neulojana hän useimmiten ensiksi varastoi langan talteen kotiinsa ja vasta sitten suunnittelee käyttötarkoituksen. Kuten monen muunkin neulojan luona, hänenkin kotonansa lankavarastoa vahtii miehen lisäksi kissa. Eeva dokumentoi neuleharrastustaan /dev/yarnstash/ -blogissaan.

Erkki »

Knitting for Peace -arvostelu »

Lankamaailma Nordian syysuutuudet »

Villavyyhdin syysuutuudet »

Suvi Simola

Suvi on neulonut 6-vuotiaasta asti. Suurimpina esikuvina ovat olleet äiti, täti, mummo ja äidin lukuisat tekstiilitaiteilijaystävät. Suvi rakastaa rehtiä villaa ja puisia puikkoja, sen lisäksi bloggaa ja suunnittelee neuleita. Kamera on mukana lähes aina. Neulomisessa tärkeintä on nautinto ja ilo tekemisestä.

Blogi löytyy osoitteesta http://50villapeikkoa.blogspot.com/.

Sirle »

Tiiiu

Tiiiu on tehnyt käsitöitä lähes koko ikänsä. Ompeleminen vaihtui pikkuhiljaa neulomiseen, joka veikin sitten kokonaan mukanaan. Alkuvuodesta 2008 Tiiiu opetteli kehräämään eikä innostus kuituihin ja lankoihin ole sen jälkeen laantunut.

Esteri »

TiiQ

TiiQ oppi neulomaan pyöröneuletta sukkapuikoilla jo ennen kouluikää ja yläasteikäisestä lähtien hän neuloi paitsi itselleen ja perheelleen, myös tilauksesta ystävilleen. Käsityöharrastus hiipui parikymppisenä elpyäkseen uudelleen esikoisen syntymän jälkeen. Sukkiensuunnittelukärpänen pääsi puremaan kuitenkin toden teolla vasta kesällä 2009.

Merenkulkija »

Ota yhteyttä TiiQ:uun: kiertorata @ gmail.com.

Pia

Pia Tuononen

Pia on koulutukseltaan kansatieteilijä, joka saa innoitusta neuleisiinsa historiasta, arkeologiasta, eri maiden kuvallisesta perinteestä ja luonnosta. Pia on harrastanut neulomista jossain määrin ainakin 15 vuotta ja nykyisin neulomisharrastuksen lisäksi hän maalaa myös akvarelleja. Pia kertoo neuleistaan Villapallo-blogissaan.

Ruisrouhe »

Timantti »

Oikolukijat

  • Hanna-Kaisa Hämäläinen
  • Laululintu
  • Midori
  • Villasukka

Latojat

  • Suvi Heikkilä
  • Piia R
  • Eeva Saviranta

Sivupohja

Eeva Saviranta