Ulla 03/11

Timantti

Timantti-huivissa reikäkuviot ovat ikään kuin pieniä jalokiviä, jotka huivin reunoissa kasvavat suuriksi timanteiksi. Huivi neulotaan aloittaen niskasta koko ajan silmukoita lisäten. Aivan huivin reunaosassa silmukat eivät lisäänny tasaisesti, mutta sitä ei kannata säikähtää neuloessa.

Lanka ja langan menekki

Novita Nalle (75 % villaa, 25 % polyamidia; 100 g / 260 m), 200 g valkoista (011) tai
Drops Delight (75 % superwash-villaa, 25 % polyamidia; 50 g / 75 m), 150 g moniväristä raidoittuvaa (12)

Neuletiheys

Neuletiheys ei ole mallissa tärkeä
Neulo sen kokoisilla puikoilla, joilla saat tarpeeksi harvaa pitsiä.

Puikot

4 mm tai käsialan mukaan

Muut tarvikkeet

Päättelyneula

Koko

Drops Delightilla neulotun huivin korkeus pingotettuna n. 75 cm, ”siipien” väli 170 cm

Ohje

Ennen kuin aloitat

Kaavioista:
- Huivin molemmissa reunoissa on 2 aina oikein -silmukkaa, jotka muodostavat huivin reunat. Neulo ne sekä oikealla että nurjalla puolella oikein. Lue kaaviota niin, että neulot ensin 2 reunasilmukkaa (xx), sitten kaaviota oikealta vasemmalle, 1 keskisilmukka (k), kaavio peilikuvana eli vasemmalta oikealle ja vielä 2 reunasilmukkaa (xx).
- Neulo silmukat nurjalla puolella siten kuin ne ovat eli oikeat silmukat oikein ja nurjat nurin. Neulo langankierrot nurin.
- Neulo kahden langankierron kohta seuraavalla kerroksella eli nurjalla: 1 nurin, 1 takakautta nurin.
- Neulo pienet palmikot (2 s kiertäen vasemmalla ja oikealle) huivin reunoja kohti, paitsi heti keskisilmukan molemmin puolin, jossa pikkupalmikot suuntautuvat kohti keskisilmukkaa.
- 2 s kiertäen oikealle: neulo 2 o yht, mutta älä pudota vielä pois puikolta, neulo vielä oikeanpuoleinen silmukka oikein. Silmukkamäärä ei vähene, vaan silmukat kiertyvät oikealle. Voit toki neuloa silmukat myös apupuikon kanssa, mutta tämä on nopeampi tapa.
- 2 s kiertäen vasemmalle: neulo vasemmalta puikolta 2. silmukka ensin takakautta oikein ja vielä heti 2 o yht takareunoistaan. Silmukkamäärä ei vähene, vaan silmukat kiertyvät vasemmalle. Voit toki neuloa silmukat myös apupuikon kanssa, mutta tämä on nopeampi tapa.
- 5 o yht: nosta 2 s yhtaikaa neulomatta oikealle puikolle, neulo 1 o ja nosta se takaisin vasemmalle puikolle. Nosta vasemmalla puikolla olevat seuraavat kaksi silmukkaa neulotun silmukan yli yksitellen. Nosta neulottu silmukka oikealle puikolle ja nosta 2 ensin neulomatta nostettua silmukka neulotun yli.

Aloitus

Luo 3 s ja neulo 7 kerrosta aina oikeaa. Poimi tilkun pitkältä sivulta sekä aloitusreunasta yhteensä 10 s (= 13 s). Aloita neulominen sen jälkeen kaavion 1 mukaan.

Neulo kaavio 1 kertaalleen läpi eli kerrokset 1– 32 (nurja puoli viimeiseksi). Neulo sitten kaaviota 2. Toista kaaviota 2 haluamasi määrä eli kunnes huivi on mielestäsi tarpeeksi iso. Kaaviossa 3 on vain reunakuvio. Neulo se kaavion 2 jälkeen ja päättele ohjeen mukaan nurjalla puolella.

Silmukoiden päättely: Neulo 2 o, *siirrä neulotut silmukat vasemmalle puikolle ja neulo silmukat takareunoistaan yhteen, 1 o*. Toista *-*. Jatka, kunnes kaikki silmukat on päätelty.

Viimeistely

Kastele huivi ja pingota se. Päättele langanpäät. Huivin kärjet voi pingottaa kahdella eri tavalla, katso kuvat alla ja valitse mieleisesi tapa.

Kaaviot

Teksti ja kuvat

Pia Tuononen

Lisää Piasta

Ulla 03/11 - Ohjeet

Niina Hakkarainen:
Florentine

Suvi Heikkilä:
Ziggy

Mia Heikkinen:
Myst

Mia Heikkinen:
Oddity

Hanna-Kaisa Hämäläinen:
Kipinä

Hanna-Kaisa Hämäläinen:
Penni

Emma Karvonen:
Villavintiö

Reeta Korhonen:
Eiku

Johanna Koski:
Jytky

Piia Kujanpää:
Puolueeton

Satu Metsola:
Annikin palmikkopipo

Riikka R.:
Älynväläys

Raiku Räsänen:
Charlotta toinen

Eeva Saviranta:
Erkki

Suvi Simola:
Sirle

Tiiiu:
Esteri

TiiQ:
Merenkulkija

Pia Tuononen:
Ruisrouhe

Pia Tuononen:
Timantti

Aineiston © sen tuottajalla

Kaupallinen käyttö ehdottomasti kielletty.