Ulla 03/10

Ulla 03/10 - Tekijät

Ullan tekijöihin saat yhteyden heidän sähköpostinsa, bloginsa tai Ullan kautta. Jos olet rekisteröitynyt Ravelryyn, voit ottaa yhteyttä myös Ulla Knits -ryhmän kautta.

Lähetä ohjeisiin liittyvät kysymykset osoitteeseen ohjeet @ ullaneule . net

Laura Ahlstedt

Laura Ahlstedt tunnetaan internetin ihmemaailmassa parhaiten nimellä Laika.

Laika on neulonut vaihtelevasti usean vuoden ajan. Ennen vuotta 2006 neulominen oli kuitenkin vain satunnaisten aina oikein- tai helmineulekaulahuivien tekemistä silloin tällöin, kunnes sisäinen tarve neuloa kasvoi kyllin suureksi. Kun hänen vaimonsa osoittautui innokkaaksi neulojaksi, Laika ajautui syvemmälle harrastukseen ja on viihtynyt sen parissa hyvin.

Laika suunnittelee neuleita mielellään, mutta ei välttämättä niin perusta suunnitelmien toteuttamisesta. Hän ei myöskään saa aikaiseksi kaunista joustinta, ellei neulo sitä kierrettynä, joten Laikahan neuloo kierrettynä. Hän ei voi sietää huolimatonta kädenjälkeä, elleivät olosuhteet, kuten taitojen riittämättömyys, sitä vaadi.

Laikalla on oma blogi osoitteessa http://laikaknits.blogspot.com.

Rongoteus »

Biketexin syksyn uutuuslangat »

Ota yhteyttä Laikaan blogin kautta.

Ausifer

Ausifer on neulonut lähes koko ikänsä. Ensimmäiset silmukat opeteltiin ennen lukemaan oppimista ja neulomisesta on tullutkin hänelle toinen luonto. Ilman kutimia hän ei lähde juuri minnekään, sillä aina on aikaa neuloa, edes vähän. Valmiita neuleita tulee Ausiferilta tasaiseen tahtiin, ja omien mallien suunnittelu kiehtoo entistä enemmän.

Ausifer esittelee töitään Hopeakerä-blogissaan.

Karkkimyssy »

Ota yhteyttä Ausiferiin: hopeakera @ gmail .com

Taija Elo

Taija Elo on neuloja kolmannessa polvessa, oppinsa ja innostuksensa hän on saanut isoäidiltään jo ennen kouluikää. Neulomisessa oli kuitenkin välillä pitkä tauko, kunnes muutama vuosi sitten iski uudelleen kaipuu tehdä käsillään kauniita neuleita. Aina neuleet eivät valmistu ihan ongelmitta, sillä Taija on erikoistunut lukemaan ohjetta vain pintapuolisesti niin, että lopputuloksena on runsaasti purkamista ja ärräpäitä.

Puikkojen heiluttamisesta syntyviä tuloksia hän esittelee Tuin Kutomo -blogissaan.

Rongoteus »

Virankannos »

Biketexin syksyn uutuuslangat »

Priiman syksyn uutuuslangat »

Ota yhteyttä Taijaan: taijaelo @ yahoo.com tai blogin kautta.

Iida Glumoff

Iida on lukiossa opiskeleva neuloja. Neulomista hän on harrastanut aktiivisesti keväästä 2005, eikä harrastukselle näy loppua. Käsitöiden suhteen Iida on melkoisen kaikkiruokainen, mutta neulominen on ehdottomasti lähimpänä sydäntä. Aikaa vain ei ole läheskään niin paljon kuin ideoiden toteuttamiseen tarvitsisi. Neuleistaan Iida kirjoittaa blogissaan Hilpeä villapaita.

Hamsteripipo »

Niina Hakkarainen

Niina innostui neulomisesta lukiossa ja onkin siitä lähtien neulonut enemmän ja vähemmän säännöllisesti. Parin vuoden tauon jälkeen neulonta tuntuu taas uudelta ja uusi on myöskin innostus erilaisten ns. parempien lankojen hankkimiseen. Kuvassa hän on toisen harrastuksensa, hyvän ruoan parissa.

Neulomisharrastuksestaan Niina kertoo Knitter's Block -blogissaan.

Amigurumi - virkkaa omat maskottisi -arvostelu »

Coatsin syksyn uutuuslangat »

Pitsihuivit neuloen - Kauneimmat virolaiset pitsimallit -arvostelu »

Priiman syksyn uutuuslangat »

Silmukoita, siksakkia ja pala suklaakakkua - Kekseliäitä ohjeita tuunareille -arvostelu »

Suloisimmat sukat - Uusia innostavia neuleohjeita -arvostelu »

Supersöpöt maskotit. Yli 35 valloittavaa virkkuuohjetta -arvostelu »

Yksinkertaisesti neuloen - 20 helppoa ja kaunista neuleohjetta -arvostelu »

Ota yhteyttä Niinaan: niina @ iki.fi

Suvi Heikkilä

Suvi oppi neulomaan jo ennen kouluun menoa ja on neulonut joululahjasukkia ala-asteelta lähtien. Useamman vuoden neuleita ja lankakeriä on kerääntynyt kotiin enenevässä määrin. Parhaiten Suvin puikoilla viihtyvät erilaiset sukkalangat.

Käsinneulomisen lisäksi hän harrastaa käsillä tekemistä myös koneneuloen sekä helmitöitä tehden. Suvi kertoo neuleistaan blogissaan veranon kutimet.

Coatsin syksyn uutuuslangat »

Lankamaailma Nordian syksyn uutuuslangat »

Novitan syksyn uutuuslangat »

Priiman syksyn uutuuslangat »

Pääkirjoitus »

Tekstiiliteollisuuden syksyn uutuuslangat »

Vihreän Vyyhdin syksyn uutuuslangat »

Ota yhteyttä Suviin: paatoimittaja @ ullaneule.net

Hanna-Kaisa Hämäläinen

Hanna oppi neulomaan jo pienenä mummonsa avustuksella, mutta hurahti neulomiseen peruskoulun lopussa. Nyt hän opiskelee ja purkaa stressiä neulomisen avulla. Välillä lanka ja puikot tuntuvat häiritsevän jo itse opiskeluakin.

Lisää Hannan neuleharrastuksesta voi lukea hänen neuleblogistaan Hanna menee lankaan.

Ullan neulojaesittelyt: Pia Tuononen »

Novitan syksyn uutuuslangat »

Priiman syksyn uutuuslangat »

Rakasta lankaasi - Sulje se pussiin »

Ixu

Ixu on hallinnut neulomisen perusteet lähes kolmekymmentä vuotta. Isän äiti opetti aikoinaan peruskikat ja äidin äiti vähän lisää. Netti on opettanut vielä enemmän. Ensimmäiset lapaset Ixu neuloi ollessaan ekaluokkalainen.Välillä on ollut aikoja, jolloin ei neuleita ole juuri syntynyt, mutta tämän vuosituhannen alku on ollut uutta innostumisen aikaa. Neulominen taukoaa oikeastaan vain töiden ajaksi, eikä välttämättä silloinkaan. Joku onkin saattanut nähdä baaritiskin takana pussillisen lankoja ja puikkoja. Ixun tekemisiä voi seurata hänen blogissaan Langanpäitä.

Ilkkuvat irtohihat »

Jaana Kriikka

Jaana Kriikka on neulonut sukkia ja pipoja siitä asti, kun perustaidot opetettiin ala-asteella. Viimeisen muutaman vuoden aikana hän on uskaltanut aloittamaan isompiakin töitä, kun on oppinut hyödyntämään työmatkat ja muun luppoajan. Jaana on laiska neulomaan ohjeiden mukaan, joten suurin osa töistä syntyy improvisoimalla. Ravelrysta hänet löytää nimellä Yaana.

Vaahteran syksy »

kristak

Kristak innostui neulomisesta kunnolla vasta kolmikymppisenä. Sen jälkeen harrastus onkin täyttänyt kaiken vapaajana ja komerot. kristak kirjoittaa tekemisistään osoitteessa http://woolledfinn.blogspot.com/.

Lankamaailma Nordian syksyn uutuuslangat »

Neulekirja - Tähkäpää ja muut lempineuleet -arvostelu »

Novitan syksyn uutuuslangat »

Tekstiiliteollisuuden syksyn uutuuslangat »

Anni Laine

Neuloo ja suunnittelee tarpeeseen, innostuu helposti uusista asioista ja kokeilee kaikkea. Roikkuu irkissä nimimerkillä Kalma-A ja ravelryssä nimellä Alien.

Liinastimet »

Lankamaailma Nordian syksyn uutuuslangat »

Priiman syksyn uutuuslangat »

Satu Lehti

Satu Lehti on neulonut aktiivisesti vasta muutaman vuoden. Alkeet Satu opetteli jo vuosia sitten, mutta oli pitkään sitä mieltä, että neulominen on pitkästyttävää ja vaikeaa. Neulomisen uudelleen aloittamisen syy oli se yleisin, tarve: tytär tarvitsi sukat ja poika tumput. Satu alkoi etsiä ohjeita nykyaikaisesti netistä ja tutustui neuleblogeihin. Ohjeet löytyivät ja siinä sivussa Satu jäi koukkuun sekä neulomiseen että blogeihin. Niiden pakollisten sukkien jälkeen Sadun puikoilta alkoi syntyä pitsihuiveja toinen toisensa jälkeen.

Satu kertoo neuleistaan ja perheestään enemmän blogissaan Villaa ja villakoiria nimellä Villasatu.

Lehvä »

Lankamaailma Nordian syksyn uutuuslangat »

Neulojan niksit ja Virkkaajan vinkit -arvostelu »

Tekstiiliteollisuuden syksyn uutuuslangat »

Vihreän Vyyhdin syksyn uutuuslangat »

Lotta Palonen

Lotta aloitti maanisen neulomisen kandiseminaarinsa aikana, kun opiskelupaineet piti purkaa jonnekin. Vieläkin käsityöt ovat se paras ja rakkain tapa purkaa stressiä, saada onnistumiskokemuksia, olla luova, tutustua uusiin ihmisiin ja perustella jatkuvat lanka-, kirja-, lehti-, nappi- ja neuletarvikeostokset. Valmistuneita töitään Lotta esittelee suurella hartaudella ja pieteetillä blogissaan Harras harrastus.

Arni »

Eeva »

Käsilämpöiset »

Virva Saarikko

Virva Saarikko alias Helkama innostui neulomisesta jo ala-asteella. Alkuun valmistui villasukkia, vähitellen villapaitoja ja nykyään neuleita valmistuu laidasta laitaan. Ohjeita noudatetaan laiskanlaisesti ja pääsääntöisesti neuleissa noudatetaan sääntöä yksinkertaisuus on valttia. Neuleet ja ideat niihin valmistuvat yleensä kotisohvalla.

Let Me Entertain You »

Maria Saarinen

Maria Saarinen on vaatetusartesaaniopiskelija, joka on löytänyt neulomisen ja sitä kautta muut käsityöt kunnolla vasta aikuisiällä. Muutamien viime vuosien aikana neulomisesta on kuitenkin tullut hänelle rakas harrastus ja henkireikä. Neulomisen lisäksi hän myös värjää lankaa käsin. Maria tykkää neuloa niin pitsiä kuin palmikoitakin, ja vastapainoksi toisaalta sileitä sukkia ja muita ”aivottomia” neuleita. Marian neuleet ja langat löytyvät hänen blogistaan Lankakirja ja Ravelryssa, kuten myös irkissä, hän on nimimerkillä asarum.

Mielikki »

Ota yhteyttä Mariaan: saarinen . maria @ gmail . com

Pörrö Sahlberg

Pörrö Sahlberg on helsinkiläinen taiteilija ja freelance-yrittäjä. Omien ja lastenvaatteiden lisäksi syntyy myös seinätekstiileitä ja taideteoksia monenlaisilla lankatekniikoilla. Pörrön viimeaikaiset neulomukset ovat keskittyneet lankavaraston eliminointiin, mutta onpa työlistalle mahtunut muutama hääkimppukin yhdessä askartelumassojen kanssa.

Pörrö pyörittää Ihan Itse -kädentaitofoorumia ja blogaa osoitteessa http://blogit.claymountain.com/ike/.

Kirahvin villapaita »

Lyon »

Salma

Salma on neulonut lapsuudesta asti. Hän oppi koulussa ala-asteella neulomaan, ja inhosi sitä aluksi. Yläasteella ja lukiossa hän neuloi muutaman pipon ja yhden kaulaliinan, mutta vasta 20-vuotiaana hän uskalsi neuloa ensimmäiset sukat ala-asteen jälkeen. Salma on IT-alalla ohjelmoijana ja neulonta on hänelle rakas tapa rentoutua muiden käsitöiden ja kuvataiteiden ohella. Salman lankakerät -käsityöblogi on osoitteessa http://lankakeria.blogspot.com/.

Kesäillan valssi »

Eeva Saviranta

Eeva Saviranta oppi neulomaan jo pienenä. Neulojana hän useimmiten ensiksi varastoi langan talteen kotiinsa ja vasta sitten suunnittelee käyttötarkoituksen. Kuten monen muunkin neulojan luona, hänenkin kotonansa lankavarastoa vahtii miehen lisäksi kissa. Eeva dokumentoi neuleharrastustaan /dev/yarnstash/ -blogissaan.

Barokki »

Eemeli »

Lankamaailma Nordian syksyn uutuuslangat »

Novitan syksyn uutuuslangat »

Priiman syksyn uutuuslangat »

TiiQ

TiiQ oppi neulomaan pyöröneuletta sukkapuikoilla jo ennen kouluikää ja yläasteikäisestä lähtien hän neuloi paitsi itselleen ja perheelleen, myös tilauksesta ystävilleen. Käsityöharrastus hiipui parikymppisenä elpyäkseen uudelleen esikoisen syntymän jälkeen. Sukkiensuunnittelukärpänen pääsi puremaan kuitenkin toden teolla vasta kesällä 2009.

Will I Be Pretty »

Ota yhteyttä TiiQ:uun: kiertorata @ gmail.com.

Pia

Pia Tuononen

Pia on koulutukseltaan kansatieteilijä, joka saa innoitusta neuleisiinsa historiasta, arkeologiasta, eri maiden kuvallisesta perinteestä ja luonnosta. Pia on harrastanut neulomista jossain määrin ainakin 15 vuotta ja nykyisin neulomisharrastuksen lisäksi hän maalaa myös akvarelleja. Pia kertoo neuleistaan Villapallo-blogissaan.

Käpy »

Laura Uusitalo

Laura ei ole viime aikoina jaksanut neuloa ohjeesta, joten neuloo vain niin yksinkertaisia juttuja, että ei tarvitse ohjetta. Paradoksaalista kyllä, joskus niistä töistä kuitenkin syntyy ohjeita.

Rajamailla »

Vihreän Vyyhdin syksyn uutuuslangat »

Oikolukijat

  • Hanna-Kaisa Hämäläinen
  • kristak
  • Satu Lehti
  • Midori
  • villasukka

Latojat

  • Niina Hakkarainen
  • Suvi Heikkilä
  • Kalma-A
  • Piia R
  • Eeva Saviranta

Sivupohja

Eeva Saviranta