Ulla 03/10

Virankannos

Kun sain käsiini testilangaksi saadun vyyhdin Malabrigo Worstedia, tiesin heti, että siitä tulisi ihanat lapaset. Pehmoinen Malabrigo olisi täydellistä lämmittämään palelevia sormiani talvella, joten otin käteeni mallineulekirjan ja selailin jonkin aikaa erilaisia palmikkomalleja. Lopulta päädyin varsin yksinkertaiseen palmikkoon, joka mielestäni näyttää kauniin langan parhaat puolet. Ohjeen lapasissa palmikot on neulottu peilikuviksi, mutta halutessasi voit neuloa kummankin lapasen palmikot kääntymään samaan suuntaan.

Lanka ja langan menekki

Malabrigo Worsted ( 100 % merinovillaa; 100 g / 192 m), 100 g, väri Cinnabar

Neuletiheys

21 s ja 28 krs sileää neuletta = 10 cm

Puikot

Sukkapuikot, 4 mm tai käsialan mukaan

Koko

Lapaset sopivat käteen, jonka ympärysmitta on 20 cm.

Ohje

Luo 40 s ja jaa silmukat neljälle puikolle, 10 s jokaiselle puikolle. Yhdistä työ suljetuksi neuleeksi ja aloita 2 o, 2 n -joustin. Neulo joustinta 10 cm. Neulo sitten 1. puikolla 3 o, neulo kaavion ensimmäinen kerros ja 2. puikon lopussa jälleen 3 o. Palmikko neulotaan siis 1. ja 2. puikoilla. 3. ja 4. puikoilla neulotaan kaikki silmukat oikein.

Vasemman lapasen peukalokiila neulotaan 2. ja 3. puikon väliin. Nosta puikkojen välinen lanka viemällä vasen puikko etukautta langan ali työn taakse ja neulo puikolle jäävä lenkki takareunasta oikein. Neulo 1 välikerros ja tee lisäys, neulo 1 o, tee lisäys. Neulo 1 välikerros ja tee lisäys, neulo 3 o, tee lisäys. Jatka näin ja neulo lisäysten väliin aina 2 s enemmän kuin edellisellä kerroksella, kunnes kiilassa on 13 s. Jätä sitten kiilan silmukat odottamaan apulangalle ja jatka neulomista muilla silmukoilla mallineuleen mukaan.

Neulo mallineuleen mukaan, kunnes lapanen on noin 25 cm pitkä tai peittää pikkusormen. Aloita sitten kavennukset. Kavenna joka kerroksella seuraavasti: neulo 1. puikon lopussa neulo 2 o yhteen, 2. puikon alussa tee ylivetokavennus, 3. puikon lopussa neulo 2 o yhteen ja tee 4. puikon alussa ylivetokavennus. Jatka näin, kunnes jäljellä on 8 s. Katkaise lanka ja vedä se jäljellä olevien silmukoiden läpi.

Neulo oikea lapanen muuten kuten vasen lapanen, mutta neulo peukalokiila 4. ja 1. puikon väliin. Neulo palmikko kaavion 2 mukaan.

Peukalot

Poimi apulangalle jätetyt silmukat ja peukaloreiän reunasta 3 s. Yhdistä suljetuksi neuleeksi ja neulo sileää, kunnes peukalo on n. 7 cm pitkä, tai sen pituus riittää melkein peittämään peukalon. Neulo 2 s o yhteen joka puikon alussa, kunnes jäljellä on yhteensä 6 s. Katkaise lanka ja pujota se näiden silmukoiden läpi.

Päättele langanpäät.

Kaaviot

Teksti ja kuvat

Taija Elo

Lisää Taijasta

Ulla 03/10 - Ohjeet

Laura Ahlstedt ja Taija Elo:
Rongoteus

Ausifer:
Karkkimyssy

Taija Elo:
Virankannos

Iida Glumoff:
Hamsteripipo

Ixu:
Ilkkuvat irtohihat

Jaana Kriikka:
Vaahteran syksy

Anni Laine:
Liinastimet

Satu Lehti:
Lehvä

Pia Tuononen:
Käpy

Lotta Palonen:
Arni

Lotta Palonen:
Eeva

Lotta Palonen:
Käsilämpöiset

Virva Saarikko:
Let Me Entertain You

Maria Saarinen:
Mielikki

Pörrö Sahlberg:
Kirahvin villapaita

Pörrö Sahlberg:
Lyon

Salma:
Kesäillan valssi

Eeva Saviranta:
Barokki

Eeva Saviranta:
Eemeli

TiiQ:
Will I be pretty

Laura Uusitalo:
Rajamailla

Aineiston © sen tuottajalla

Kaupallinen käyttö ehdottomasti kielletty.