Ulla 03/10

Barokki

Kun sain käteeni testivyyhdin Malabrigo sockia, asialle ei ollut enää tehtävissä mitään. Pidän sukkien neulomisesta, joten lanka ilmoittautui suoraan sukkapariksi vaivaisen mallitilkun sijaan. Koska visiokin sukista oli valmiina mielessäni, aloitin sukkaparin väkerryksen.

Lanka ja langan menekki

Malabrigo sock (100 % merinovillaa; 100 g = n. 420 m), 100 g violettia (Indian violet)

Neuletiheys

32 s = 10 cm

Puikot

Sukkapuikot, 2 mm tai käsialan mukaan

Muut tarvikkeet

Virkkuukoukku, 0,75 mm
6/o-koon helmiä 1008 kpl

Koko

Naisen 38, kapea nilkka

Ohje

Varsi

Luo 64 s ja jaa silmukat tasan neljälle sukkapuikolle. Neulo 2 o 2 n -joustinta 8 krs. Neulo sitten sileää 4 krs, joista viimeinen löysästi lisättävien helmien vuoksi. Aloita helmien lisääminen neuleeseen kaavion mukaan. Helmien neulomiseen virkkuukoukun avulla on ohje numerossa 03/07. Neulo täysiä helmikerroksia edeltävä kerros aina löysemmin, sillä helmet kiristävät neulosta.

Kun olet neulonut kaavion loppuun, neulo vielä 16 krs sileää.

Kantapää

Aloita kantapää 4. ja 1. puikon silmukoilla. Neulo 32 krs sileää neuletta. Neulo laatikkokantapää: jaa silmukat kolmeen osaan (10 - 12 - 10) ja neulo 12 keskimmäisellä silmukalla edestakaisin neuloen reunimmainen ulompien osien silmukoiden kanssa yhteen, kunnes jäljellä on 12 s.

Poimi kantalapun reunasta 24 s, neulo 2. ja 3. puikoilla sileää ja poimi kantalapun toisesta reunasta 24 s. Jaa kantapohjan 12 s tasan 1. ja 4 puikolle.

Kiilakavennukset

Aloita kiilakavennukset: *neulo 1. puikon lopussa 2 oikein yhteen ja 4. puikon alussa ylivetokavennus*. Toista *-* joka 2. kerros yhteensä 14 kertaa tai kunnes jokaisella puikolla on jäljellä 16 s. Jatka sileää neulosta, kunnes sukan pituus kantapään takaa on 21 cm tai sopiva.

Kärkikavennukset

Aloita kärkikavennukset: Neulo 1. puikon lopussa 2 oikein yhteen, 2. puikon alussa ylivetokavennus, 3. puikon lopussa 2 oikein yhteen ja 4. puikon alussa ylivetokavennus. Neulo seuraava kerros ilman kavennuksia. Vuorottele kavennuskerrosta ja sileää kerrosta vielä kolme kertaa. Neulo sen jälkeen pelkästään kavennuskerroksia, kunnes silmukoita on jäljellä 8. Katkaise lanka, vedä se silmukoiden läpi ja kiristä. Päättele langanpäät.

Kaaviot

Teksti ja kuvat

Eeva Saviranta

Lisää Eevasta

Ulla 03/10 - Ohjeet

Laura Ahlstedt ja Taija Elo:
Rongoteus

Ausifer:
Karkkimyssy

Taija Elo:
Virankannos

Iida Glumoff:
Hamsteripipo

Ixu:
Ilkkuvat irtohihat

Jaana Kriikka:
Vaahteran syksy

Anni Laine:
Liinastimet

Satu Lehti:
Lehvä

Pia Tuononen:
Käpy

Lotta Palonen:
Arni

Lotta Palonen:
Eeva

Lotta Palonen:
Käsilämpöiset

Virva Saarikko:
Let Me Entertain You

Maria Saarinen:
Mielikki

Pörrö Sahlberg:
Kirahvin villapaita

Pörrö Sahlberg:
Lyon

Salma:
Kesäillan valssi

Eeva Saviranta:
Barokki

Eeva Saviranta:
Eemeli

TiiQ:
Will I be pretty

Laura Uusitalo:
Rajamailla

Aineiston © sen tuottajalla

Kaupallinen käyttö ehdottomasti kielletty.