Ulla

Ullan 03/07 tekivät

 

Neuleyhdistys Ulla

Ohjeita kirjoittajille

-

Tekijät

Adelheid

Laura Ahlstedt

Altocumulus

AnneM

Päivi Eerola

Niina Hakkarainen

Hanna-Kaisa Hämäläinen

Ilu

Iona

Jussi Katajala

Marjut Katajala

Sanna Kovanen

Katja Kvintus

Raija Käpylä

Satu Lehti

Maartsi

Meri Markus

Kristel Nyberg

Johanna Penttilä

Puputsi

Pörrö Sahlberg

Tuulia Salmela

Eeva Saviranta

Sirkku Siiskonen

Pia Tuononen

Marja Venäläinen

Villilanka

 

 

 

 

 


 

Aineiston © sen tuottajalla. Kaupallinen käyttö ehdottomasti kielletty.

Adelheid

Adelheid on neulonut melkein koko pienen ikänsä, välillä enemmän ja välillä vähemmän. Hän on koulutukseltaan vaatetusalan artenomi ja tekee pääasiassa ompelutöitä. Opiskelujen päätyttyä hän on taas innostunut neulomisesta. Luovana ihmisenä Adelheid ei tyydy valmiisiin ohjeisiin, vaan haluaa tehdä omannäköisiä töitä.

Blogissaan Adelheid esittelee töitään ja tekeleitään, pääasiassa ommeltuja, virkattuja ja neulottuja. Adelheidin ajatelmia -blogista voi lukea ajatuksia töiden ja tekeleiden ympäriltä ja sieltä voi myös löytyä satunnaisesti neuletöiden ohjeita.

Skepp-o-hoj -neulepusero »

Ota yhteyttä Adelheidiin: hlindroo @ yahoo.com

 

Laura Ahlstedt

Laura Ahlstedt tunnetaan internetin ihmemaailmassa parhaiten nimellä Laika.

Laika on neulonut vaihtelevasti usean vuoden ajan. Ennen vuotta 2006 neulominen oli kuitenkin vain satunnaisten aina oikein - tai helmineulekaulahuivien tekemistä silloin tällöin, kunnes sisäinen tarve neuloa kasvoi kyllin suureksi. Kun hänen vaimonsa osoittautui innokkaaksi neulojaksi, Laika ajautui syvemmälle harrastukseen ja on viihtynyt sen parissa hyvin.

Laika suunnittelee neuleita mielellään, mutta ei välttämättä niin perusta suunnitelmien toteuttamisesta. Hän ei myöskään saa aikaiseksi kaunista joustinta, ellei neulo sitä kierrettynä, joten Laikahan neuloo kierrettynä. Hän ei voi sietää huolimatonta kädenjälkeä, elleivät olosuhteet, kuten taitojen riittämättömyys, sitä vaadi.

Laikalla on oma kaksikielinen blogi osoitteessa http://laikaknits.blogspot.com.

Iso Tammi -kämmekkäät »

Ota yhteyttä Laikaan blogin kautta.

 

Altocumulus

Altocumulus on neulonut ala-asteikäisestä saakka. Opiskeluaikoina neulominen oli satunnaisempaa, mutta neuleblogien myötä innostus on kohonnut uudelleen ja samalla myös laajentunut käsittämään muutakin kuin perussukat ja villapaidat. Neulonta-ajasta kilpailevat mies, kaksi lasta ja kaksi koiraa. Altocumuluksen neuleista voit lukea lisää hänen Hahtuvapilven reunalla -blogistaan.

Karpalo-sukat »

Ota yhteyttä Altocumulukseen Ullan kautta: ulla @ ullaneule.net

 

AnneM

Anne on neulonut jo lähes 30 vuotta, viimeisten vuosien aikana käsitöistä on tullut jokapäiväinen harrastus. Mieluisimpia töitä ovat tällä hetkellä huivit ja erilaiset jakut itselle sekä lapsille. Ajoittain myös kirjoneuleet (lähinnä lapaset) pääsevät puikoille. Neljä (kohta viisi) lasta pitävät Annen kiireisenä, joten töitä pitää olla kesken useita -yksinkertaisista pipoista vaativiin pitsineuleisiin, joita tehdään sitten tilanteen mukaan. Annen käsitöitä voi käydä katsomassa Annen käsityöt -blogista.

Revontuli-huivi »

Ota yhteyttä Anneen: muro73 @ gmail.com.

 

Päivi Eerola

Päivi on harrastanut neulontaa koko ikänsä. Hän on Neulonta-sähköpostilistan perustaja ja seuraa innokkaasti neulontaan liittyviä ilmiöitä. Päiviä kiinnostaa kaikenlainen suunnittelu ja hän opiskeleekin parhaillaan muotoilijaksi. Päivin Sukanvarsi-blogissa käsitellään erityisesti sukanneulontaa.

Natura-kauluri »

Ota yhteyttä Päiviin: paivi.eerola @ kolumbus.fi

 

Niina Hakkarainen

Niina innostui neulomisesta lukiossa ja onkin siitä lähtien neulonut enemmän ja vähemmän säännöllisesti. Parin vuoden tauon jälkeen neulonta tuntuu taas uudelta ja uusi on myöskin innostus erilaisten ns. parempien lankojen hankkimiseen. Kuvassa hän on toisen harrastuksensa, hyvän ruoan parissa.

Neulomisharrastuksestaan Niina kertoo Knitter's Block -blogissaan.

Hyvän olon neuleet »

Ulla testaa: Novitan syksyn uutuuslangat »

Ulla testaa: Tekstiiliteollisuuden syksyn uutuuslangat »


Ota yhteyttä Niinaan: niinushka @ gmail.com

 

Hanna-Kaisa Hämäläinen

Hanna oppi neulomaan jo pienenä mummonsa avustuksella, mutta hurahti neulomiseen peruskoulun lopussa. Nyt hän opiskelee ja purkaa stressiä neulomisen avulla. Välillä lanka ja puikot tuntuvat häiritsevän jo itse opiskeluakin.

Lisää Hannan neuleharrastuksesta voi lukea hänen neuleblogistaan Hanna menee lankaan

Puppe-lapaset »

Väinö-säärystimet »

Ota yhteyttä Hanna-Kaisaan Ullan kautta: ulla @ ullaneule.net

 

Ilu

Ilu on luova ja kiva, mutta välillä vähän hankala ja intomielinen ihminen, joka neulonut miltei maanisesti koko aikuisikänsä. Hän neuloo likimain aina ilman ohjeita ja kaavapiirroksia, knit to fit lähtökohtanaan. Erityisen kiinnostunut hän on kirjoneuleista, mutta niiden tekemistä on viime vuosina rajoittanut tenavan valvominen: yksinkertaista neuletta voi neuloa toisella silmällä! Ilun neuletöitä voi seurata hänen Ilun handu duunaa -blogistaan.

En pointe -tossut »

Ota yhteyttä Iluun Ullan kautta: ulla @ ullaneule.net

 

Iona

Iona oppi neulomaan noin viisivuotiaana, mutta toden teolla neuleisiin hurahtaminen tapahtui lukioaikoina hyvien ystävien ja teepannun kera. Opiskeluaikoina neule kulki luennoilla aina mukana ja viimeistään nettineuleyhteisön löytäminen muutama vuosi sitten sai sen kuuluisan mopon karkaamaan käsistä.

Käsitöiden tekemisen lisäksi (tai niiden ohessa) Iona roikkuu paljon netissä. Hän on IRCnetissä olevan #neulonta-keskustelukanavan perustaja ja kirjoittaa kättensä jäljistä enemmän tai vähemmän aktiivisesti Langankierre-blogissa. Tällä hetkellä Iona on äitiyslomalla luokanopettajan työstä. Kotona käsityöharrastusta hidastaa kaksi tytärtä ja pieni koira.

Kuinka monta neulojaa tarvitaan vaihtamaan lamppu? »

Ota yhteyttä Ionaan: io.www @ velhottaret.net

 

Jussi Katajala

Jussi on neulojan aviomies, tietoliikenneinsinööri ja tietotekniikan DI, joka kuvitteli juttunsa ”Elämä, maailmankaikkeus - ja lanka” olleen neulomista postmodernissa maailmassa käsittelevän juttusarjan ensimmäinen ja viimeinen osa, mutta hänelle kerrottiin että hän oli väärässä.

Jussin harrastuksiin voi perehtyä Jussin sivuilla.

Laama Kalevalan mailla »

Pyydä Jussi oluelle: jussi @ katajala.net

 

Marjut Katajala

Marjut on neulonut enemmän ja vähemmän innokkaasti viimeiset kymmenkunta vuotta. Hän keräilee lankaa ja harrastaa aviomiehensä kiduttamista pehmeillä neuleilla. Marjut esittelee neuleitaan ja joka paikkaan tunkevia lankaa jäystäviä kissojaan Marjutin neuleet -sivuillaan.

Pääkirjoitus »

Ulla testaa: Novitan syksyn uutuuslangat »

Ulla testaa: Tekstiiliteollisuuden syksyn uutuuslangat »

Ota yhteyttä Marjutiin: marjut @ katajala.net

 

Sanna Kovanen

Sanna on tehnyt käsitöitä lapsesta asti. Taitavien käsillääntekijöiden historia kulkee suvussa ainakin äidin äidin äitiin asti, joka toimi pukuompelijana. Tällä hetkellä käsityöt, lähinnä neulominen, ovat tärkeä henkireikä työn ja lapsiperheen arjen keskellä. Päivän paras hetki onkin, kun mies ja lapset nukahtavat ja Sanna saa hetken omaa aikaa television ja neuleen parissa. Neulomisen lisäksi Sanna tuulettaa aivojaan tilkkuilun ja kesäaikaan pajutöiden parissa. Mottona voisi pitää: se, mitä en osaa on opettelua varten.

Nimikkosukat »

Sydänkävyn rannekkeet »

Ota yhteyttä Sannaan: ilosilmukka @ luukku.com

 

Katja Kvintus

Katja Kvintus on neulonut melkein koko ikänsä. Äitiyslomalla hän tutustui neuleblogeihin ja koki herätyksen. Oman blogin kuvitukseksi puikoilta putoilee tasaiseen tahtiin kaikkea pientä ja kivaa, enimmäkseen huiveja ja lasten lapasia (joilla on mystinen taipumus karkailla ja kadota iäksi). Katjan neuleista voit lukea lisää hänen Vikatikkejä-blogistaan.

Karelia-pipot »

 

Raija Käpylä

Raija Käpylä on neulonut lapsesta asti. Harrastuksesta on syntynyt myös työ. Hänellä on Oulaisissa käsityöyritys, joka aloitti v.-91 koneella neulotuilla villapaidoilla, mutta vuosien saatossa toimenkuva on monipuolistunut. Edelleenkin käsin neulominen on rakkain harrastus, joka vie vapaa-ajasta suurimman osan. Lankojen värjäämisen hän aloitti viime talvena kokeilumielessä, mutta se vei mennessään. Värjättyjä lankoja on tullut jo myytäväksi asti.

Ruska-huivi »

Ota yhteyttä Raijaan Ullan kautta: ulla @ ullaneule.net

 

Satu Lehti

Satu Lehti on neulonut aktiivisesti vasta hieman yli vuoden. Alkeet Satu opetteli jo vuosia sitten, mutta oli pitkään sitä mieltä, että neulominen on pitkästyttävää ja vaikeaa. Neulomisen uudelleen aloittamisen syy oli se yleisin, tarve: tytär tarvitsi sukat ja poika tumput. Satu alkoi etsiä ohjeita nykyaikaisesti netistä ja tutustui neuleblogeihin. Ohjeet löytyivät ja siinä sivussa Satu jäi koukkuun sekä neulomiseen että blogeihin. Niiden pakollisten sukkien jälkeen Sadun puikoilta alkoi syntyä pitsihuiveja toinen toisensa jälkeen.

Brie-pipot »

Ulla testaa: Novitan syksyn uutuuslangat »

Ulla testaa: Tekstiiliteollisuuden syksyn uutuuslangat »

Satu kertoo neuleistaan ja perheestään enemmän blogissaan Villaa ja villakoiria nimellä Villasatu.

Ota yhteyttä Satuun Ullan kautta: ulla @ ullaneule.net

 

Maartsi

Maartsi on neulonut pikkutytöstä lähtien äitinsä ja kummitätinsä esimerkin innoittamana. Vuosien varrella neuleita on syntynyt milloin enemmän, milloin vähemmän, viime vuosina enemmän. Omien ohjeiden kehittelykin on vähitellen alkanut kiinnostaa. Maartsi harrastaa myös muita kädentaitoja, mm. virkkausta, askartelua, helmitöitä ja kalligrafiaa. Hänen töihinsä voi tutustua blogissa Maartsin matkassa.

Puolukkaposki-kämmekkäät »

Syysaamu-huivi »

Ota yhteyttä Maartsiin Ullan kautta: ulla @ ullaneule.net

 

Meri Markus

Meri on neulonut pari vuotta. Alkuun ei sujunut edes nurja silmukka, päättelystä puhumattakaan. Nykyään ei enää monikaan ohje pelota, taitoa alkaa karttua ja ylpeys omasta osaamisesta kasvaa. Niin siinä kävi, että kun puikoille antoi pikkusormen niin veivät mokomat koko käden.

Neulomisen lomassa Meri pyörittää kolmelapsista perhettään ja lukee niin paljon kuin suinkin ehtii. Televisiokin on nykyisin usein päällä, koska sitä katsellessa neuleita syntyy kuin itsestään. Merin tekeleitä voi käydä katselemassa Koipallon puikkotreenit -blogissa.

Kassialma-hattu ja helppo kauluri »

Ota yhteyttä Meriin: meritys @ gmail.com

 

Kristel Nyberg

Kristel Nyberg lukee mielellään Raamatun alkukielten ja antiikin
tekstien vastapainoksi neuleohjeita, jotka eivät ole laisinkaan niin
hepreaa. Väitöskirja on kotiäidillä tällä hetkellä jäähyllä, mutta
neuleita syntyy tasaiseen tahtiin.

Kristelin neuletöihin voi tutustua tarkemmin Kristelin neulesivuilla.

Elizabeth Zimmerman - kaikkien neulojien isoäiti »

Joukahainen-pusero »

Tuuletar-neuletakki »

Ota yhteyttä Kristeliin: kristel @ iki . fi

 

Johanna Penttilä

Johanna on neulonut melkein koko ikänsä. Alussa pelkkiin sukkiin ja tumppuihin kohdistunut neuleinnostus puhkesi kukkaan vasta esikoisen vauva-aikana. Silloin häntä innostivat erityisesti vauvojen neuleet ja siitä harrastus eteni omien villapaitojen kautta pitsihuiveihin. Edelleen Johannan sydäntä lähinnä ovat lasten ja vauvojen neuleet ja niiden suunnittelu.

Johannan neuleita löytyy hänen kotisivuiltaan.

Menninkäinen-haalari »

Ota yhteyttä Johannaan Ullan kautta: ulla @ ullaneule.net

 

Puputsi

Laura eli Puputsi on innokas neuloja, joka vasta suunnittelee ensimmäisiä tekeleitään. Neulontaharrastusta on kuitenkin takana jo useamman vuoden ajan, vaikka nykyisin neulontaharrastus on painottunut lankahamstraukseen. Aika menee lähinnä opiskeluun ja töissäkäyntiin, eikä neuletöitä saa pahemmin valmiiksi asti. Sydäntä lähellä ovat myös virkkaaminen, helmitöiden harjoittelu ja massatyöt. Neulonta- ja muita puuhia voi kuitenkin seurata Puputsin puuhat -blogissa.

Langan värjäys elintarvikeväreillä »

Ota yhteyttä Puputsiin Ullan kautta: ulla @ ullaneule.net

 

Pörrö Sahlberg

Pörrö Sahlberg on helsinkiläinen taiteilija ja freelance-yrittäjä. Omien ja
lastenvaatteiden lisäksi syntyy myös seinätekstiileitä ja taideteoksia
monenlaisilla lankatekniikoilla. Pörrön viimeaikaiset neulomukset ovat
keskittyneet lankavaraston eliminointiin, mutta onpa työlistalle
mahtunut muutama hääkimppukin yhdessä askartelumassojen kanssa.

Pörrö pyörittää Ihan Itse -kädentaitofoorumia ja blogaa
osoitteessa http://blogit.claymountain.com/ike/ .

Unikko ja Esikko -kaulurit »

Ota yhteyttä Pörröön Ullan kautta: ulla @ ullaneule.net

 

Tuulia Salmela

Tuulia neuloo ja hamstraa lankoja palmun alla San Diegossa. Tuotoksia löytyy säännöllisen epäsäännöllisin väliajoin Louhittaren Luolasta.

Brego-setti »

Daina-lapaset »

Ilmarinen-neuletakki »

Kide-huivi »

Louhi-neuletakki »

Pohjan neito -neuletakki »

Sampo-neuletakki »

Ota yhteyttä Tuuliaan: tuuliasalmela @ yahoo piste com.

 

Eeva Saviranta

Eeva Saviranta oppi neulomaan jo pienenä. Neulojana hän useimmiten ensiksi varastoi langan talteen kotiinsa ja vasta sitten suunnittelee käyttötarkoituksen. Kuten monen muunkin neulojan luona, hänenkin kotonansa lankavarastoa vahtii miehen lisäksi kissa. Eeva dokumentoi neuleharrastustaan /dev/yarnstash/ -blogissaan.

Aino-sukat »

Bombadil-sukat »

Kärjestä neulottu kiilakantapää »

Lemminkäinen-paita »

Päivyt-sormikkaat »

Töölönlahti-sukat »

Ota yhteyttä Eevaan Ullan kautta: ulla @ ullaneule.net

 

Sirkku Siiskonen

Sirkku Siiskonen on tekstiili- ja vaatetustekniikan diplomi-insinööri, jonka työpäivät täyttyvät tutkimusinsinöörin tehtävistä. Hänen vapaa-aikansa on kädentaitopainotteinen ja vuosien varrella hän on kokeillut monenlaisia eri tekniikoita ja materiaaleja. Neulomaan hän opetteli äidin opastuksella itse jo ala-asteella, mutta yläasteella taidot karttuivat paremmiksi. Koulussa hän tuli valinneeksi puutyöt, joten käsityötunneilta ei taitoa ole opittu. Hänen käsitöitään voi seurata Lankataivas-blogissa.

Strawberry Field -sukat »

Vilsongit »

Ota yhteyttä Sirkkuun Ullan kautta: ulla @ ullaneule.net

 

Pia

Pia Tuononen

Pia on koulutukseltaan kansatieteilijä, joka saa innoitusta neuleisiinsa historiasta, arkeologiasta, eri maiden kuvallisesta perinteestä ja luonnosta. Pia on harrastanut neulomista jossain määrin ainakin 15 vuotta ja nykyisin neulomisharrastuksen lisäksi hän maalaa myös akvarelleja. Pia kertoo neuleistaan Villapallo-blogissaan.

Amor-pitsihuivi »

Langan värjäys kasviväreillä »

Ota yhteyttä Piaan Ullan kautta: ulla @ ullaneule.net

 

Marja Venäläinen

Marja Venäläinen on neuleaddikti. Käsityöt ovat hänen intohimonsa, varsinkin neulominen. Hän on harrastanut kaikenlaisia käsitöitä lapsesta lähtien. Ensimmäisen itse suunnitellun neuleen Marja aloitti lukiossa ja siitä lähtien ohjeita on syntynyt paljon. Käsitöiden edistymistä voi seurata Lankavarasto-blogissa.

Helmet neuleessa »

Kukkarannekkeet »

Lumottaret-sukat »

Säihky-kaulapanta »

Ota yhteyttä Marjaan Ullan kautta: ulla @ ullaneule.net

 

Villilanka

Villilanka on Lappeenrantalainen opiskelija ja neulonut aktiivisesti viime syksystä saakka. Hänen Villilanka-neulebloginsa löytyy osoitteesta villilanka.vuodatus.net.

Freddie -bolero »

Ota yhteyttä Villilankaan Ullan kautta: ulla @ ullaneule.net