ETUSIVULLE - OHJEET - ARTIKKELIT - NEUVOT - KYSY ULLALTA - ULLAKKO - INFO - BLOGI
 

 

Ullan 02/06 tekivät

 

Elina Aro

Elina on oikeuskielen kiemuroista ja semantiikasta kiinnostunut humanistityttö, jonka kärsivällisyys on usein koetuksella kaulaliinan kaltaista pitkää suoraa kappaletta neulottaessa. Niinpä lankakerillä onkin useimmiten taipumus muuttua pipoiksi, lapasiksi tai muiksi tarpeeksi vaihtelua tarjoaviksi neulomuksiksi. Neulomisen ohella Elina harrastaa graduntekoa, sauvakävelyä ja opiskelijarientoja, mm. toimintaa Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan parissa. Taisteluun keskeneräisiä neuleita vastaan voi tutustua blogissa.

Polysemiakämmekkäät »

Sähköpostiosoite: elina piste aro @ helsinki piste fi

 

Anne H

Anne H on neulonut jo 80-luvulta, ajoittain ahkerammin, ajoittain vähemmän. "Virtuaalisen marttapiirin" kautta hän on jälleen innostunut neulomisesta. Mieluiten hän tekee pieniä, nopeasti valmistuvia, haastavia neuleita. Isokokoiset, yksitoikkoiset työt jäävät helposti puolitiehen. Useimmiten valmiit ohjeet ovat vain inspiraatiota varten, lopputulos on enemmän tai vähemmän sovellettu. Pitsineuleet ovat uusin aluevaltaus, joten ne vaativat vielä ohjeen seuraamista, mutta mikä on tulevaisuus...

Anne H:n töitä voi käydä vilkuilemassa myös blogissa Omin käsin.

Viini-Jussi »

 

Lotta Breyer

Lotta on USA:n keskilännessä asustava käsitöiden harrastaja, jolle neulominen on intohimo ja pakkomielle. Lotta on neulonut pikkutytöstä asti, ja suunnittelee monet neulemallit itse. Neuleita valmistuu sekä itselle ja perheenjäsenille, että ystäville. Lotan neuletöitä voit nähdä KnitterNutter blogissa.

Lainesukat »

Distant Knitter

Distant Knitter on neuloja, jonka harrastus on saanut uutta tuulta virtuaalisten kohtalotovereiden löydyttyä. Kohtuus on ajoittain kaukana, kun hän käyttää kaiken liikenevän ajan neulomiseen, ja nyttemmin myös neuleiden suunnitteluun! Distant Knitterin neulomisesta ja neulomiseen liittyvästä elämästä voit lukea hänen blogistaan.

Ragdoll-lierihattu »

Niina Hakkarainen

Niina innostui neulomisesta lukiossa ja onkin siitä lähtien neulonut enemmän ja vähemmän säännöllisesti. Parin vuoden tauon jälkeen neulonta tuntuu taas uudelta ja uusi on myöskin innostus erilaisten ns. parempien lankojen hankkimiseen. Kuvassa hän on toisen harrastuksensa, hyvän ruoan parissa.

Neulomisharrastuksestaan Niina kertoo blogissaan Knitter's Block.

Sneaker-sukkaset

Ota yhteyttä Niinaan: niinushka @ gmail.com

Pertti Jarla

Mies Ullan sarjakuvan takana on syntynyt v.1971 ja piirtänyt mm. Pahkasikaan. Tutustu taiteilijaamme hänen kotisivuillaan!

Nurja puoli »

Ota yhteyttä Perttiin: pertti.jarla @ welho.com

 

Jussi Katajala

Jussi on tietoliikenneinsinööri ja kohta valmis DI, joka kuvitteli juttunsa ”Elämä, maailmankaikkeus - ja lanka” olleen neulomista postmodernissa maailmassa käsittelevän juttusarjan ensimmäinen ja viimeinen osa, mutta hänelle kerrottiin että hän oli väärässä.

Jussin harrastuksiin voi perehtyä Jussin sivuilla.

10 faktaa neulomisesta »

Pyydä Jussi oluelle: jussi @ katajala.net

 

Marjut Katajala

Marjut on neulonut enemmän ja vähemmän innokkaasti viimeiset kymmenkunta vuotta. Hän keräilee lankaa ja harrastaa aviomiehensä kiduttamista pehmeillä neuleilla. Marjut esittelee neuleitaan ja joka paikkaan tunkevia lankaa jäystäviä kissojaan Marjutin neuleet -sivuillaan.

Pääkirjoitus »

Ota yhteyttä Marjutiin: marjut @ katajala.net

 

Anne Linna

Anne Linna harrastaa käsitöitä laidasta laitaan. Ensimmäisen puseronsa hän on kutonut jo 12-vuotiaana ja sen jälkeen hän on kokeillut lähes kaikkea kankaankudonnasta fransupitsiin, pohjaompelusta tilkkutöihin. Tärkeintä hänelle on käsillä luominen - käsityölehtien mallit toimivat lähinnä inspiraationa omalle näkemykselle - sekä uuden oppiminen ja kokeileminen.  Hänen viimeaikaisia tuotoksiaan on esillä hänen blogissaan.

"Muut tekevät mitä osaavat, Anne tekee mitä tahtoo", on joku joskus sanonut nähdessään hänen monipuolisia tuotoksiaan.

Esther-laukku »

 

MinnaR

MinnaR on ihastuttanut ja kauhistuttanut lähipiiriä kaikenlaisilla neulotuilla ihmeellyyksillä jo puolen ikäänsä eli noin 15 vuotta. Yleensä neuleilla on ollut esikuva jossakin ohjelehdessä tai -kirjassa, mutta tekoprosessissa malli on muuntunut. Arkisin Minna tutkii metsiä ja iltaisin ja viikonloppuisin neulekaavioita ja muiden nettineulojien blogeja. Omaa blogia Minna ei vaan ole saanut aikaiseksi, ei sitten millään. Lempilankoja ovat kaikki - aivan KAIKKI - luonnonkuiduista tehdyt langat. Mieluiten Minna neuloo puseroita.

Suvi-Tuuli -myssy ja -lierihattu »

Yhteyden Minnaan saa Ullan toimituksen kautta.

 

Mirja

Mirja on ihan tavallinen harrastajaneuloja, jonka koti tulvehtii keskeneräisistä neuletöistä ja "ihan kohta" aloitettaviin töihin hankituista langoista. Mirjaa innoittavat käsityö- ja naisten lehtien "haute couture" -kuvat ja väitteet, joiden mukaan jokin vaatetukseen ja neulontaan liittyen olisi teknisesti mahdotonta.

Silmäpakosäärystimet »

Ota yhteyttä Mirjaan: ajrim @ suomi24.fi

 

Kuva: http://www.webweaver.nu/

Mrs Esmeralda

Ullalla, kuten kaikilla varteenotettavilla lehdillä, on myös oma ennustajansa ja horoskoopinlaatija, Mrs. Esmeralda. Tämä eri sirkuksissa ympäri maailmaa kannuksensa kerännyt ennustajamustalainen on armollisesti suostunut laatimaan maailmankuuluja ennustuksiaan nyt myös Ullan lukijoiden iloksi.

Neulehoroskooppi »

Kristel Nyberg

Kristel Nyberg lukee mielellään Raamatun alkukielten ja antiikin tekstien vastapainoksi neuleohjeita, jotka eivät ole laisinkaan niin hepreaa. Väitöskirja on kotiäidillä tällä hetkellä jäähyllä, mutta neuleita syntyy tasaiseen tahtiin.

Kristelin neuletöihin voi tutustua tarkemmin Kristelin neulesivuilla.

Lemmikki-neuletakki »

Ota yhteyttä Kristeliin: kristel @ iki.fi

 

Tuulia Salmela

Tuulia on toistaiseksi San Diegon lämmössa vaikuttava käsityöharrastusten moniottelija. Neulomista hän on harrastanut yli 10 vuotta. Tuulia suunnittelee suurimman osan neuleitaan itse, ja neuleissa tärkeintä on pidettävyys ja käytännöllisyys.

Sukkaekstra »

Ota yhteyttä Tuuliaan: tuuliasalmela @ yahoo piste com tai blogista

Eeva Saviranta

Eeva Nevalainen oppi neulomaan jo pienenä. Neulojana hän useimmiten ensiksi varastoi langan talteen kotiinsa ja vasta sitten suunnittelee käyttötarkoituksen. Kuten monen muunkin neulojan luona, hänenkin kotonansa lankavarastoa vahtii miehen lisäksi kissa. Eeva dokumentoi neuleharrastustaan blogissaan.

Pörhö-kesälaukku »

Yhteydenotot mielellään Ullan kautta.

 

Tea Siili

Tea vieroitettiin nuorena kaikista käsitöistä koulun käsityötuntien tehokkaalla avustuksella, mutta parikymppisenä vieroitusoireet kävivät liian tuskallisiksi, ja niin alkoi hidas, mutta sinnikäs paluu käsitöiden ihmeelliseen maailmaan ensin neulomisen, sitten ompelun ja viimein myös virkkauksen kautta.

Perheen, omakotitalon ja kokopäivätyön ohella Tea harrastaa erilaisissa yhdistyksissä toimimista, elokuvia, lukemista ja käsitöitä, ja useimmiten ainakin kahta näistä yhtä aikaa. Lyhytjänteisen ja herkästi innostuvan karjalaisnaisen kiinnostuksen kohteet vaihtuvat jatkuvasti, mutta neulonta ja virkkaus vain pysyvät ja paranevat vuosien varrella. Lyhytjänteisyydestä on seurausta se, että kassia suurempaa projektia ei juuri valmistu, mutta pienihän on kaunista, ja paras käsityö valmistuu illassa tai parissa!

Tea seuraa harvoin ohjeita omissa käsitöissään, mutta omien ohjeiden teko on jo pitkään kangastellut mielessä ja kylykaverit ovatkin ensimmäinen yritelmä omien neulemallien saralla.

Kylykaverit »

Jos haluat kysyä kylykavereista tai sinulla olisi muuten vain asiaa, Tean tavoitat halutessasi osoitteesta tea.siili@dnainternet.net

Heli Suhonen

Heli Suhonen alias Villasukka on tehnyt käsitöitä koko ikänsä. Mamma opetti virkkaamaan 5-vuotiaana ja siitä se lähti. Välillä opiskelun huumassa oli hiljaisempi kausi, mutta nyt menee taas lujaa. Neulominen on se rakkain käsityö, mutta myös virkkaus, nypläys, kutominen, ristipistot ja ompeleminen onnistuvat ainakin jotenkuten.

Harrastusta haittaa pahasti työ eli kielten paukutus oppilaiden päähän. Mutta toisaalta harrastus ja työ tasapainottavat hyvin toisiaan. Kieltenopetuksessa ei ihan joka päivä näe konkreettisia tuloksia samalla tavalla kuin käsitöissä. Ja kokeita valvoessa voi ihan hyvin neuloa!

Fifi-sukat »

Tiina Väätäinen

Tiina innostui neulomisesta vasta lukioaikoina, mutta on siitä saakka neulonut aktiivisesti. Tiina pitää erityisen paljon palmikkoneuleista, mutta innostuu myös pitsi- ja kirjoneuleista. Tekeillä on useita töitä yhtä aikaa, mutta saattaapa joskus joku työ valmistuakin! Lisää töistä Tiinan neuleet -sivuilla.

Tiina on vasenkätinen, joten varsinkin palmikkoneuleiden kuviot saattavat kuvissa näyttää kummallisesti peilikuvilta. Ohje on kuitenkin aina kirjoitettu oikeakätisille!

Havaianas Tabi

Ota yhteyttä Tiinaan: tihyttin @ cc.joensuu.fi

 

Neuleyhdistys Ulla

Ohjeita kirjoittajille

-

Tekijät

Elina Aro

Anne H

Lotta Breyer

Distant Knitter

Niina Hakkarainen

Pertti Jarla

Jussi Katajala

Marjut Katajala

Anne Linna

MinnaR

Mirja

Mrs. Esmeralda

Kristel Nyberg

Tuulia Salmela

Eeva Saviranta

Tea Siili

Heli Suhonen

Tiina Väätäinen

 

 

Aineiston © sen tuottajalla. Kaupallinen käyttö ehdottomasti kielletty.

Lisää tietoa Kysy Ullalta -sivulla.