Vähän isompi Cthulhu

Vähän isompi Cthulhu on neulottu versio aiemmin Ullassa esiintyneestä Pikku-Cthulhusta.

Lanka ja langan menekki

Garnstudio Paris (100 % puuvillaa; 50 g / 75 m), 50 g vihreää (43)

Neuletiheys

18 s = 10 cm

Puikot

Sukkapuikot, 2,5 mm tai käsialan mukaan
Virkkuukoukku, 2 mm tai käsialan mukaan

Muut tarvikkeet

Täytteeksi vanua
Vähän mustaa lankaa silmiksi

Koko

Istuvan Cthulhun korkeus on noin 15 cm.

Ohje

Pää

Luo 16 s ja jaa ne neljälle puikolle. Kerroksen aloituskohta on pään etupuoli, ja vastakkainen kohta on niska. Voit halutessasi lisätä näihin kohtiin neuleeseen kiinnitettävän silmukkamerkin.

Neulo jatkossa sileää ja lisää ohjeistetuissa kohdissa. Kun lisäys on niskassa tai edessä, se tehdään neulomalla kohdan molemmin puolin olevat kaksi silmukkaa sekä etu- että takareunasta.

Neulo 1 krs ja tee lisäys niskassa. Neulo yksi kerros sileää. Seuraavalla kerroksella tee lisäys niskassa. Neulo yksi kerros sileää.

Neulo seuraavat lisäykset edessä, 1. puikon lopussa, niskassa ja 4. puikon alussa.

Neulo kaksi kerrosta sileää.

Neulo seuraavalla kerroksella lisäykset edessä ja niskassa.

Neulo 10 kerrosta sileää.

Siirrä molemmilla sivuilla niskapuolen puikoilta yksi silmukka otsapuolen puikoille eli 2. puikon alusta 1. puikon loppuun ja 3. puikon lopusta 4. puikon alkuun.

Tee jatkossa kavennukset vastaavissa kohdissa niin, että kavennukset kääntyvät kavennuskohdasta poispäin eli ensin 2 oikein yhteen puikon lopussa ja sen jälkeen ylivetokavennus.

Kavenna seuraavalla kahdella kerroksella edessä ja neulo muuten oikein. Kavenna sitten edessä, 1. puikon lopussa, takana ja 4. puikon alussa. Kavenna kerran edessä ja sen jälkeen kaikissa neljässä kavennuskohdassa. Neulo 2 kerrosta 2 oikein yhteen, katkaise lanka ja vedä lankanpää silmukoiden läpi. Kiristä. Täytä pää tässä vaiheessa.

Vartalo

Poimi pään aloituskerrokselta vartaloon yhteensä 16 s. Jaa ne neljälle puikolle.

Lisäyskerros: neulo jokaisen puikon 1. silmukka ja puikon keskiväliä seuraava silmukka etu- ja takareunasta, muut silmukat oikein.

Neulo ensin yksi kerros oikein. Seuraavaksi neulo lisäyskerros, sitten välikerros oikein, lisäyskerros, kaksi välikerrosta oikein ja vielä lisäyskerros.

Neulo 20 kerrosta sileää.

Aloita kavennukset käänteisinä lisäyksille: neulo jokaisen puikon 1. ja 2. silmukka yhteen, samoin puikon keskiväliä seuraava silmukkapari. Vuorottele välikerroksia kavennuskerrosten kanssa, kunnes puikoilla on yhteensä 16 s. Neulo seuraava kerros 2 oikein yhteen ja katkaise lanka. Täytä vartalo. Vedä lanka silmukoiden läpi ja kiristä.

Kädet

Luo 15 s ja jaa ne kolmelle puikolle. Liitä ympyräksi. Neulo sileää 14 krs tai kunnes käsi on sopivan pitkä. Kavenna käsi umpeen neulomalla jokaisen puikon alussa 2 o yhteen, kunnes silmukoita on jäljellä 6. Päättele langanpää. Neulo toinen käsi samalla tavoin ja täytä kädet.

Jalat

Luo 16 s ja jaa ne kolmelle puikolle. Liitä ympyräksi. Neulo sileää 20 krs tai kunnes jalka on sopivan pitkä. Kavenna jalka umpeen aloittamalla puikolta, jolla on 6 silmukkaa. Kavenna puikon alussa neulomalla 2 o yhteen, kunnes silmukoita on jäljellä 6. Päättele langanpää. Neulo toinen jalka samalla tavoin ja täytä jalat.

Siivet

Luo 20 s. Neulo 1 krs oikein. Päättele seuraavan kerroksen alussa 5 s, neulo 12 o, käänny, neulo 12 o ja luo 5 s. Neulo 1 krs oikein. Toista vielä kolmesti ja ompele aloituslanganpäällä kiinni Cthulhun selkään. Neulo toinen siipi.

Lonkerot

Ota aiemmin pääteltyjen osien langapäitä ja vedä yhden langanpään puolivälistä lenkki Cthulhun naamassa sopivassa kohdassa virkkuukoukulla. Virkkaa lenkistä alkava ketjusilmukkaketju ja päättele. Tee samoin langan toiselle päälle. Toista, kunnes Cthulhulla on riittävästi lonkeroita. Kuvan Cthulhulla on kahdeksan lonkeroa.

Viimeistely

Vedä langapäät Cthulhun läpi ja katkaise. Ompele kädet ja jalat vartaloon kiinni sopiviin kohtiin silmukoiden luonnista jääneellä langanpäällä. Ompele silmät.

Vinkkejä

Saat siivistä persoonallisemmat vaihtelemalla pääteltävien ja luotavien silmukoiden määrää. Voit myös muuttaa tehtyjen toistojen määrää. Jos siivet repsottavat, voit ommella ne selkään pidemmältä matkalta ja tärkätä kevyesti.

Teksti ja kuvat

Eeva Saviranta

Lisää Eevasta

Ulla 01/09 - Ohjeet

Taija Elo:
Beverlyn peti

Katja Koskinen:
Henkäys-huivi

Kristel Nyberg:
Hulda-baskeri

Laura Lehtinen:
Karmea kärmes

Hilla Sorsamo:
Kevlar-lapaset

Suvi Heikkilä:
Lumi

Eeva Saviranta:
Lutu-Pupu

Katja Kvintus:
Mini-Sikuriina

Teija Savolainen:
Oikein vai nurin -sukat

Mari Skyttä-Koskinen:
Palmikkoleikki

Hanna-Kaisa Hämäläinen:
Ristinolla-säärystimet

Suvi Heikkilä:
Säihke

Distant Knitter:
Sammakko bambun oksalla -sukat

Nna:
Sammaleiset

Eeva Saviranta:
Vähän isompi Cthulhu

Taina:
Värileikki

Kristel Nyberg:
Zivago

Aineiston © sen tuottajalla

Kaupallinen käyttö ehdottomasti kielletty.