Ullan 01/09 tekijät

Ullan tekijöihin saat yhteyden heidän sähköpostinsa, bloginsa tai Ullan kautta. Jos olet rekisteröitynyt Ravelryyn, voit ottaa yhteyttä myös Ulla Knits -ryhmän kautta.

Lähetä ohjeisiin liittyvät kysymykset osoitteeseen ohjeet @ ullaneule . net

Taina Anttila

Taina on kolkyt ja risat neulova diplomi-insinööri Oulun seudulta. Neulomaan hän oppi reilusti alle kymmenvuotiaana eikä ole sen jälkeen puikkoja käsistään laskenut. Myös muut käsillä tekemisen muodot, kuten esimerkiksi ompelu, kuuluvat Tainan vapaa-aikaan.

Tainan tuotoksiin voi tutustua hänen Käsillään-blogissaan.

Värileikki »

 

Taija Elo

Taija Elo on neuloja kolmannessa polvessa, oppinsa ja innostuksensa hän on saanut isoäidiltään jo ennen kouluikää. Neulomisessa oli kuitenkin välillä pitkä tauko, kunnes muutama vuosi sitten iski uudelleen kaipuu tehdä käsillään kauniita neuleita. Aina neuleet eivät valmistu ihan ongelmitta, sillä Taija on erikoistunut lukemaan ohjetta vain pintapuolisesti niin, että lopputuloksena on runsaasti purkamista ja ärräpäitä.

Puikkojen heiluttamisesta syntyviä tuloksia hän esittelee Tuin Kutomo -blogissaan.

Tuin turhat turinat»

Beverlyn peti »

Ota yhteyttä Taijaan: taijaelo @ yahoo.com

 

Distant Knitter

Distant Knitter on neuloja, jonka harrastus on saanut uutta tuulta virtuaalisten kohtalotovereiden löydyttyä. Kohtuus on ajoittain kaukana, kun hän käyttää kaiken liikenevän ajan neulomiseen, ja nyttemmin myös neuleiden suunnitteluun! Distant Knitterin neulomisesta ja neulomiseen liittyvästä elämästä voit lukea hänen blogistaan.

Sammakko bambun oksalla -sukat »

 

Suvi Heikkilä

Suvi oppi neulomaan jo ennen kouluun menoa ja on neulonut joululahjasukkia ala-asteelta lähtien. Noin neuleita ja lankakeriä on kerääntynyt kotiin enenevässä määrin kolmen vuoden ajan. Parhaiten Suvin puikoilla viihtyvät erilaiset sukkalangat.

Viime syksynä opintojen päätyttyä hän on alkanut harrastaa käsinneulomisen lisäksi myös koneneulontaa ja helmitöitä. Neuleistaan Suvi kertoo veranon kutimet -blogissaan.

Lumi »

Säihke »

 

Hanna-Kaisa Hämäläinen

Hanna oppi neulomaan jo pienenä mummonsa avustuksella, mutta hurahti neulomiseen peruskoulun lopussa. Nyt hän opiskelee ja purkaa stressiä neulomisen avulla. Välillä lanka ja puikot tuntuvat häiritsevän jo itse opiskeluakin.

Lisää Hannan neuleharrastuksesta voi lukea hänen Hanna menee lankaan -blogistaan.

Ristinolla-säärystimet »

 

Jussi Katajala

Jussi on neulojan aviomies, tietoliikenneinsinööri ja tietotekniikan DI, joka kuvitteli juttunsa ”Elämä, maailmankaikkeus - ja lanka” olleen neulomista postmodernissa maailmassa käsittelevän juttusarjan ensimmäinen ja viimeinen osa, mutta hänelle kerrottiin että hän oli väärässä.

Jussin harrastuksiin voi perehtyä Jussin sivuilla.

Maltan laama »

Pyydä Jussi oluelle: jussi @ katajala.net

 

Marjut Katajala

Marjut on neulonut enemmän ja vähemmän innokkaasti viimeiset kymmenkunta vuotta. Hän keräilee lankaa ja harrastaa aviomiehensä kiduttamista pehmeillä neuleilla. Marjut esittelee neuleitaan ja joka paikkaan tunkevia lankaa jäystäviä kissojaan Marjutin neuleet -sivuillaan.

Pääkirjoitus »

Wien on aina Wien »

Ota yhteyttä Marjutiin: marjut @ katajala.net

 

Katja Koskinen

Katja on pienestä pitäen tykännyt tehdä erilaisia askartelu- ja käsitöitä. Erilaisia tekniikoita on kiva kokeilla ja innostus uuden oppimiseen on kova. Harrastus vie aina mennessään ja kun johonkin innostuu, sitä sitten tehdään. Usean vuoden Katjalla on ollut päällimmäisenä innostus kangaspuilla kutomiseen, lähinnä shaaleja, seinätauluja ja ryijyjä, mutta viimeiset pari vuotta on nuoruusvuosien neuleharrastus taas innostanut. Uudet langat, mahtava ja aktiivinen neulojaverkosto blogeineen ja keskustelupalstoineen inspiroi tekemään, kokeilemaan ja niin……hankkimaan uutta – lankaa ja tarvikkeita. Keskusteluissa ja kommenteissa hän käyttää nimimerkkiä Katju.

Katjaan voi tutustua lisää hänen blogissaan Katjun kannoilla.

Henkäys-huivi »

Ota yhteyttä Katjaan: koskika3 @ luukku.com

 

Katja Kvintus

Katja Kvintus on neulonut melkein koko ikänsä. Äitiyslomalla hän tutustui neuleblogeihin ja koki herätyksen. Oman blogin kuvitukseksi puikoilta putoilee tasaiseen tahtiin kaikkea pientä ja kivaa, enimmäkseen huiveja ja lasten lapasia (joilla on mystinen taipumus karkailla ja kadota iäksi). Katjan neuleista voit lukea lisää hänen Vikatikkejä-blogistaan.

Mini-Sikuriina »

 

Puputsi

Laura eli Puputsi on innokas neuloja, joka vasta suunnittelee ensimmäisiä tekeleitään. Neulontaharrastusta on kuitenkin takana jo useamman vuoden ajan, vaikka nykyisin neulontaharrastus on painottunut lankahamstraukseen. Aika menee lähinnä opiskeluun ja töissäkäyntiin, eikä neuletöitä saa pahemmin valmiiksi asti. Sydäntä lähellä ovat myös virkkaaminen, helmitöiden harjoittelu ja massatyöt. Neulonta- ja muita puuhia voi kuitenkin seurata Puputsin puuhat -blogissa.

Karmea kärmes »

 

Nna

Nna hurahti neulomiseen vuodenvaihteessa 2008. Kärsivällisyys ei meinaa riittää isompiin töihin, joten Langanluonnissa näkyy paljon nopeasti valmistuvia asusteita.

Sammaleiset »

 

Kristel Nyberg

Kristel Nyberg lukee mielellään Raamatun alkukielten ja antiikin tekstien vastapainoksi neuleohjeita, jotka eivät ole laisinkaan niin hepreaa. Väitöskirja on kotiäidillä tällä hetkellä jäähyllä, mutta neuleita syntyy tasaiseen tahtiin.

Kristelin neuletöihin voi tutustua tarkemmin Kristelin neulesivuilla.

Hulda-baskeri »

Zivago »

Ota yhteyttä Kristeliin: kristel @ iki.fi

 

Eeva Saviranta

Eeva Saviranta oppi neulomaan jo pienenä. Neulojana hän useimmiten ensiksi varastoi langan talteen kotiinsa ja vasta sitten suunnittelee käyttötarkoituksen. Kuten monen muunkin neulojan luona, hänenkin kotonaan lankavarastoa vahtii miehen lisäksi kissa.

Eeva dokumentoi neuleharrastustaan /dev/yarnstash/-blogissaan.

Lutu-Pupu »

Vähän isompi Cthulhu »

 

Teija Savolainen

Teija Savolainen on keski-ikäistyvä uusneuloja, joka löysi neuleblogit ja Internetin neuleohjeet keväällä 2007. Teijalla on ideoita paljon enemmän kuin aikaa, mutta aloitetut neuletyöt hän pyrkii myös saamaan valmiiksi, joskus pitkänkin ajan kuluttua. Mieluiten Teija neuloisi sukkia tai pitsihuiveja. Teija osaa myös virkata, mutta neuloo mieluummin. Teija harrastaa neulonnan lisäksi jääkiekkoäitinä toimimista- ainakin toistaiseksi.

Teijan neulomuksiin voi käydä tutustumassa hänen Lapasesta karannut -blogissaan.

Oikein vai nurin -sukat »

 

Mari Skyttä-Koskinen

Neulominen on Marille hermolepoa. Se on niin kivaa ja rentouttavaa, että neulonta-annos on saatava joka päivä!

Palmikkoleikki »

 

Hilla Sorsamo

Valokki, oikealta nimeltään Hilla on harrastanut neulomista aktiivisesti vasta muutaman vuoden, mutta into tehdä on sitäkin kovempi. Hillaan voi tutustua hänen blogissaan.

Kevlar-lapaset »

 

Oikolukijat

 • Hanna-Kaisa Hämäläinen
 • Marjut Katajala
 • Eeva Laukkanen eli Rieppa
 • Midori
 • Jaana Viittanen
 • villasukka
 • Tiina Väätäinen

 

Latojat

 • Suvi Heikkilä
 • Kalma-A
 • Eeva Laukkanen eli Rieppa
 • Eeva Saviranta

 

Sivupohja

Liisa Pohjalainen