Seireeni

Kauniit pienet alpakkakerät alkoivat kiipeillä korista käsiini ja tahtoivat paidaksi. Sopivasti samaan aikaan pieni tyttö tarvitsi syksyyn lämmintä päälle pantavaa. Yhdistelmänä syntyi nopeasti neuloutuva paita, jossa on mahdollisimman vähän saumoja.

Lanka ja langan menekki

Drops Alpaca (100 % alpakkaa; 50 g / 180 m), 100 g valkoista (0100), 50 g vaaleanpunaista (3140), 50 g marjapuuronpunaista (3720) ja 50 g pinkkiä (2921).
Valkoista kului hieman alle 100 grammaa ja muita värejä muutamia grammoja. Ruutukuvioon ei välttämättä tarvita kokonaisia keriä.

Neuletiheys

26 s ja 36 krs sileää neuletta suljettuna = 10 cm

Puikot

Pyöröpuikot, 2,5mm tai käsialan mukaan
Sukkapuikot, 2,5 mm tai käsialan mukaan

Muut tarvikkeet

4 silmukkamerkkiä

Koko

74 cm. Neuleen vartalo-osan korkeus on noin 30 cm ja hihan sisäpituus 18 cm.

Ohje

Etu- ja takakappale

Luo valkoisella langalla pyöröpuikolle 160 s ja yhdistä suljetuksi neuleeksi. Laita silmukkamerkki kerroksen vaihtumiskohtaan. Neulo 4 cm 2 o, 2 n -joustinneuletta. Neulo sen jälkeen 2 krs oikein.

Aloita ruutukuvio mallikuvion mukaan. Kun ruutukuvio on valmis, katkaise muut langanpäät paitsi valkoinen. Jatka neulomista valkoisella, kunnes neuleen korkeus on 21 cm.

Lopeta viimeinen kerros 4 silmukkaa ennen silmukkamerkkiä. Päättele 8 s (poista silmukkamerkki välistä), neulo 72 s, päättele taas 8 s ja neulo 72 s. Työssä on nyt 144 s. Jätä silmukat odottamaan pyöröpuikolle ja neulo hihat sukkapuikoilla.

Hiha

Luo sukkapuikoille 44 s, jaa tasan puikkojen kesken ja yhdistä suljetuksi neuleeksi. Neulo 2 o, 2 n -joustinneuletta, kunnes hihan korkeus on 4 cm. Aloita lisäykset. Lisää 1 silmukka molemmissa reunoissa 6 krs:n välein yhteensä 8 kertaa tai kunnes hihan pituus on 18 cm. Lopeta viimeinen kerros 4 silmukkaa ennen kerroksen vaihtumiskohtaa ja päättele 8 s. Hihassa on nyt 52 s. Siirrä silmukat apulangalle odottamaan ja neulo toinen hiha samoin.

Kaarroke

Ota kaikki silmukat samalle pyöröpuikolle kädenteiden pääteltyjen silmukoiden tilalle. Työssä on nyt 248 s. Laita silmukkamerkit hihojen molemmin puolin. Neulo 2 krs oikein suljettuna neuleena.

Aloita raglan-kavennukset: *neulo 1 o, nosta silmukka puikolle, neulo 1 o, vedä nostettu silmukka neulotun yli, neulo 3 silmukan päähän silmukkamerkistä, neulo 2 oikein yhteen, neulo 1 o*. Toista *-* vartalon puolella joka kerros yhteensä 10 kertaa. Jatka sen jälkeen kavennuksia sekä vartalon että hihojen puolella vielä 16 kertaa. Työssä on nyt 80 s. Kun työn korkeus on noin 27 cm, aloita kauluksen 2 o, 2 n -joustinneule. Kun resorin korkeus on 3 cm, päättele kaulus löyhästi. Voit tarvittaessa käyttää päättelyssä apuna myös isompaa puikkoa.

Silmukoi kainalon päätellyt silmukat yhteen ja päättele kaikki langanpäät.

Kaavio

Teksti ja kuvat

Saija Tammisto

Lisää Saijasta

Ulla 03/09 - Ohjeet

Laura Ahlstedt:
Hippamyssy

Laura Ahlstedt:
Kokko

Marja Airaksinen:
Tähtilapaset

Taina Anttila:
Vellamo

Taija Elo:
Uddevalla

Iida Glumoff:
Karismalapaset

Iida Glumoff:
Perusviuhkat

Ausifer:
Kopernikus

Hanna-Kaisa Hämäläinen:
Ruostekenno

Hanna-Kaisa Hämäläinen:
Serpentes

Hanna-Kaisa Hämäläinen:
Teehetki

Iina Kraak:
Päre

Anni Laine:
Triforce

Anni Laine:
Twilight princess

Lilia Mankki:
Musica

Sari Mäkinen:
Avaruuspipo

Kristel Nyberg:
Kaisa

Hanna Piipari:
Kaisla

Hanna Piipari:
Korinpohja

Riikka R.:
Lumottaren sisarpuolet

Mira Ranki:
Norskit

Eeva Saviranta:
Indil

Eeva Saviranta:
Tassunjäljet

Saija Tammisto:
Seireeni

TiiQ:
Verso

Pia Tuononen:
Kiemura

Pia Tuononen:
Kuusikko

Pia Tuononen:
Poimu

Aineiston © sen tuottajalla

Kaupallinen käyttö ehdottomasti kielletty.