Ulla 02/12

Juulian helminauhat

Juulian helminauhat on Väreily-myssyn pikkuserkku, ja se muotoutuu langasta, käytetyistä puikoista ja korkeudesta riippuen joko pipoksi tai myssyksi. Ohjeessa on ilmoitettu silmukka- ja kaaviontoistomäärät kahdelle eri paksuiselle langalle.

Lanka ja langan menekki

Hjertegarn Ribboo (50 % bambua, 50 % soijaa; 100 g / 260 m), 50 g beigeä (2122)
tai
Lily Sugar'n Cream Original (100 % puuvillaa; 100 g / 157 m), 70 g punaista

Neuletiheys

22 s ja 30 krs sileää neuletta ohuemmalla langalla ja 3,5 mm puikoilla = 10 cm
14 s ja 20 krs sileää neuletta paksummalla langalla ja 5,5 mm puikoilla = 10 cm

Puikot

Beige myssy:
40 cm pyöröpuikot, 3,5 mm tai käsialan mukaan
Sukkapuikot, 3,5 mm tai käsialan mukaan

Punainen myssy:
40 cm pyöröpuikot, 4 mm ja 5,5 mm tai käsialan mukaan
Sukkapuikot, 5,5 mm tai käsialan mukaan

Koko

Päänympärys 54-56 cm. Kokoa voi muuttaa lisäämällä tai vähentämällä palmikkomallikertojen lukumäärää. Huomaa kuitenkin, että aluksi luotavan silmukkamäärän tulee aina olla jaollinen 12:lla.

Ohje

Ennen kuin aloitat

Mallissa on paljon kahden silmukan palmikonkiertoja, jotka kannattaa opetella tekemään ilman apupuikkoa. Kaavioissa palmikonkiertoihin viitataan termein palmikonkierto oikealleja palmikonkierto vasemmalle, joille selitetään yksi mahdollinen tekotapa Merkkien selitykset -otsikon alla. Samassa kappaleessa selitetään myös kaaviossa käytettyjen oikealle kiertyvienja vasemmalle kiertyvienlisäysten tekeminen.

Ohjeessa punaisen myssyn silmukka- ja kaaviontoistomäärät sekä muut vain punaiseen myssyyn liittyvät lisäohjeet on ilmoitettu sulkeissa.

Luo 96 - 72 s ohuemmille pyöröpuikoille ja yhdistä suljetuksi neuleeksi. Neulo 1 o kiertäen, 1 n -joustinneuletta 10 - 8 krs. Vaihda halutessasi paksumpaan pyöröpuikkoon.

Neulo kaavion kerrokset 1-15 kerran; kaavion mallikerta toistuu 8 - 6 kertaa kerroksen aikana. Neulo tämän jälkeen kerrokset 8-15 vielä 2 - 1 kerran ja sen jälkeen kerrokset 16-30 kerran. Katkaise lanka ja vedä jäljellä olevien silmukoiden läpi.

Viimeistely

Päättele langanpäät. Kastele myssy huolellisesti, pingota ja anna kuivua.

Kaaviot


Merkkien selitykset

palmikonkierto oikealle: Siirrä kaksi silmukkaa neulomatta oikealle puikolle. Pujota vasen puikko takakautta oikean puikon toiseen silmukkaan. Pudota molemmat silmukat oikealta puikolta siten, että ensimmäinen silmukka jää vapaaksi ja toinen silmukka vasemmalle puikolle. Poimi vapaa silmukka oikealla puikolla työn etupuolelta ja nosta vasemmalle puikolle. Neulo silmukat kaavion ohjeen mukaan.

palmikonkierto vasemmalle: Siirrä kaksi silmukkaa neulomatta oikealle puikolle. Pujota vasen puikko etukautta oikean puikon toiseen silmukkaan. Pudota molemmat silmukat oikealta puikolta siten, että ensimmäinen silmukka jää vapaaksi ja toinen silmukka vasemmalle puikolle. Poimi vapaa silmukka oikealla puikolla työn takapuolelta ja nosta vasemmalle puikolle. Neulo silmukat kaavion ohjeen mukaan.

oikealle kiertyvä lisäys: Pujota vasen puikko edellisen kerroksen silmukoiden välisen langan alitse takakautta, neulo nostettu lanka etukautta oikein.

vasemmalle kiertyvä lisäys: Pujota vasen puikko edellisen kerroksen silmukoiden välisen langan alitse etukautta, neulo nostettu lanka takakautta oikein.

Vinkkejä

Jos haluat neuloa päähineestä myssymäisemmän käyttämällä ohuempaa lankaa, voit vaihtaa puikot paksumpiin reunan joustinneuleen jälkeen ja toistaa kerroksia 8-15 alkuperäistä ohjetta useammin.

Teksti

TiiQ

Lisää TiiQ:sta

Kuvat

Tiina Rammo,
malleina Emma Karvonen (punainen)
ja Hannele Aho (beige)

Ulla 02/12 - Ohjeet

Iida Glumoff:
Kätkö

Suvi Heikkilä:
Alizarine

Suvi Heikkilä:
Rafael

Tintti Hohti:
Kukkis

Hanna-Kaisa Hämäläinen:
Nadja

Emma Karvonen:
Kesän lapsi

Laura Lehtinen:
Adan kevätpaita

Laura Lehtinen:
Kärrypussi

Meri Markus:
Elvipelvin tunika

Kristel Nyberg:
Otto

Kristel Nyberg:
Pirpana

Hanna Puttaa-Vuoriluoto:
Cardiff

TiiQ:
Juulian helminauhat

TiiQ:
Myrskylintu

TiiQ:
Väreily

Tuazophia:
Pääasia

Tuazophia:
Päävisio

Pia Tuononen:
Karoteeni

Pia Tuononen:
Ketju

Violet:
Valma

Aineiston © sen tuottajalla

Kaupallinen käyttö ehdottomasti kielletty.