Ekstra 2011

Kierros

Käsinkehrätyn langan neulominen on hauskaa ja haasteellista. Kuten varmaan monen muunkin kehrääjän, minun kaappiini kertyy yksittäisiä vyyhtejä riemukkaan monivärisiä lankoja. Olen kehrääjänä vielä vihreä, ja langassani näkyvät aloittelijan ongelmat, langan paksuuden ja kierteen vaihtelut. Mutta mitä neuloa riemunkirjavista ja epätasaisista langoista? Minä neuloin muutaman Kierroksen, neulo sinäkin! Kun Kierroksesi on valmis, voit vaikka tarjota kierroksen kavereille.

Lanka ja langan menekki

Käsinkehrätty 3-säikeinen villa-silkki (75 % bluefaced leicester -villaa, 25 % silkkiä; 100 g / n. 190 m), 100 g.

Huomaathan, että jos korvaat käsinkehrätyn teollisesti kehrätyllä langalla, siinä on erilaisen kehruuprosessin takia todennäköisesti reilusti enemmän metrejä kuin käsinkehrätyssä, vaikka tiheys olisi juuri sopiva. Vastaavanpaksuisessa teollisessa langassa metrimäärä lienee noin 100 g / 230 - 260 m.

Neuletiheys

23 s ja 33 krs kaavion mukaista mallineuletta = 10 cm

Puikot

Pyöröpuikot, 3 mm tai käsialan mukaan
Pyöröpuikot, 4 mm tai käsialan mukaan
Jos et käytä magic loop -tekniikkaa, sukkapuikot 3,5 mm tai käsialan mukaan

Muut tarvikkeet

1 silmukkamerkki kerroksen vaihtumiskohdan merkitsemiseen

Koko

Päänympärys (50 - 52) - (54 - 56) - (58 - 60) cm

Ohje

Luo pienemmille puikoille 108 - 116 - 124 s. Jos aiot käyttää pipoa joustin suorana, luo silmukat ristikkäin. Jos taas aiot kääntää joustimen kaksinkerroin, luo silmukat neuloen tai jollain muulla tekniikalla, joka jättää pyörönä neulottaessa nurjan luontireunan ulospäin.

Merkitse kerroksen vaihtumiskohta silmukkamerkillä. Neulo 2 o, 2 n -joustinneuletta 6 - 7 - 8 cm. Keskimmäinen koko: lisää viimeisellä joustinkerroksella 1 s. Suurin koko: lisää viimeisellä joustinkerroksella 2 s. Työssä on nyt 108 - 117 - 126 s.

Vaihda työhön suuremmat puikot ja neulo 1 krs oikein. Aloita kaavion mukainen mallineule. Nosta aina mallineuleen 9. krs:n vaihtuessa uuteen mallikertaan 1. krs:n 1. silmukka neulomatta ja vaihda kerroksen vaihtumiskohdan merkki 1. silmukan jälkeen. Näin mallineuleen vinot linjat jatkuvat kerroksen vaihtumiskohdan yli ilman kynnystä eivätkä nostetut silmukat kasaudu samaan pystylinjaan, kun vaihtumiskohtaa siirretään silmukkaa nostaessa. Neulo mallineuletta 10 - 11 - 12 cm.

Päälaen kavennukset neulotaan kiertävien nurjien raitojen yhteyteen niin, että raitojen väliin jäävät oikeat silmukat vähenevät. Neulo krs:n alusta tarvittava määrä silmukoita oikein, kunnes vasemmalla puikolla on seuraavaksi 2 o, 2 n. Neulo *2 nurin yhteen, 1 n, 6 o*. Toista *-* kerroksen loppuun. Neulo 3 krs kaventamatta ja jatka mallineuleen oikealle kaartuvia nurjaraitoja. Huomaa, että niiden väliin jääviä oikeita silmukoita on nyt yksi vähemmän kuin kaaviossa. Neulo seuraavan krs:n alusta tarvittava määrä silmukoita oikein, kunnes vasemmalla puikolla on seuraavaksi 2 o, 2 n. Neulo *2 nurin yhteen, 1 n, 5 o*. Toista *-* kerroksen loppuun. Neulo 3 krs kaventamatta. Jatka toistaen kavennuskerroksia joka 4. krs, kunnes vinoraitojen väliin jää enää 1 o. Neulo 1 välikerros ja sen jälkeen kavennuskerros. Neulo 1 krs nurin. Neulo *2 n yhteen, 1 n*. Toista *-* koko kerroksen ajan. Neulo 1 krs nurin. Neulo seuraavalla kerroksella kaikki silmukat 2 n yhteen.

Työssä on nyt jäljellä 12 s. Neulo 1 n, nosta se takaisin vasemmalle puikolle ja nosta loput silmukat sen yli. Katkaise lanka ja vedä se silmukan läpi.

Viimeistely

Päättele langanpäät huolellisesti ja höyrytä pipo kevyesti.

Kaaviot

Vinkkejä

Jos haluat neuloa Kierroksen ohjetta pienemmälle tai suuremmalle päälle, voit vähentää tai lisätä 9 silmukan levyisiä mallikertoja, kunnes koko on sopiva. Myös päälaen kavennukset on sovitettu tähän mallikertaan.

Teksti ja kuvat

Jenni Österman

Lisää Jennistä

Ekstra 2011 - Ohjeet

Niina Hakkarainen:
Trombi

Suvi Heikkilä:
Eriikka

Suvi Heikkilä:
Rai

Anni Laine:
Plumfieldin pojat

Eeva Saviranta:
Allegretto

Eeva Saviranta:
Corvus

Eeva Saviranta:
Pilkku

Jenni Österman:
Kierros

Aineiston © sen tuottajalla

Kaupallinen käyttö ehdottomasti kielletty.