Ekstra 2011

Corvus

Kehräsin langan sukat mielessäni ja lopputulos olikin sukkien arvoinen. Valmis lanka on kaunis, sielultaan musta lanka, jossa kuitenkin nousevat paikoin vihreät ja violetit vaaleammat kohdat esille, aivan kuin mustan linnun sulissa. Sukkien varteen on neulottu yksinkertainen kuvio, jossa on käytetty aina oikeaa, koska aina oikein -neule korostaa kauniisti käsinkehrätyn langan monipuolisuutta. Pääosin sukat ovat kuitenkin sileää, jotta niitä olisi mukava käyttää kengissä.

Lanka ja langan menekki

Käsinkehrätty tiukkakierteinen kolmisäikeinen Blue Moon Fiber Arts Sheep 2 Shoe Kit (100 % villaa; 240 g / n. 600 m), n. 120 g väriä Korppi

Neuletiheys

32 s sileää neuletta = 10 cm

Puikot

Sukkapuikot, 2 mm tai käsialan mukaan

Koko

Nainen, 39-40

Ohje

Varsi

Luo 64 silmukkaa. Jaa silmukat sukkapuikoille ja liitä pyöröneuleeksi. Neulo 12 kerrosta 2 o, 2 n -joustinneuletta. Neulo 4 kerrosta sileää. Neulo seuraavaksi varren kuvio kaavion mukaan. Kaavio toistuu sukan varressa 4 kertaa ja sen kaikki kerrokset neulotaan kerran. Kaaviossa on esitetty jokainen kerros. Neulo vartta kaavion jälkeen noin 6 cm ja aloita kantapää.

Kiilakantapää

Ota 1. ja 4. puikon silmukat samalle puikolle. Neulo vahvistettu kantalappu: neulo molemmissa reunoissa 3 s aina oikein, muuten neulo oikeilla kerroksilla *1 o, nosta 1 s* toistaen *-* ja nurjalla nurin. Neulo näin, kunnes kantalapun korkeus on 32 kerrosta.

Aloita kantapään kääntäminen ja neulo 17 o, 2 o yhteen, 1 o. Käännä työ.
Nosta 1. silmukka, neulo 3 n, 2 n yhteen, 1 n. Käännä työ.

Jatkossa nosta 1. silmukka, neulo oikealla oikein ja nurjalla nurin, kunnes seuraava neulottava silmukka olisi edellisellä kerroksella nostettu silmukka. Neulo tämä yhteen seuraavan silmukan kanssa ja neulo vielä yksi silmukka. Jatka näin, kunnes kaikki silmukat on neulottu.

Kiilakavennukset

Neulo kerros sileää ja poimi sen aikana kantalapun molemmista reunoista 16 s. Aloita kiilakavennukset. Neulo 1. puikon lopussa 2 o yhteen ja tee 4. puikon alussa ylivetokavennus joka toisella kerroksella, kunnes 1. ja 4. puikoilla on kummallakin jäljellä 16 silmukkaa.

Kärki

Jatka sukan kärkeä, kunnes sukan pituus on noin 20 cm tai noin 4 cm vähemmän kuin valmis sukka. Aloita nauhakavennukset. Kavenna aina 1 s päässä puikon reunasta seuraavasti:
1. puikko: kun lopussa on 3 s, neulo 2 s yhteen, 1 o,
2. puikko: alussa 1 o, ylivetokavennus,
3. puikko: kun lopussa on 3 s, neulo 2 s yhteen, 1 o ja
4. puikko: alussa 1 o, ylivetokavennus.

Neulo ensimmäisten neljän kavennuskerroksen jälkeen aina yksi kerros sileää. Jatka sen jälkeen kavennuksia jokaisella kerroksella, kunnes silmukoita on jäljellä 8. Katkaise lanka. Vedä lanka silmukoiden läpi ja päättele langanpäät.

Kaaviot

Teksti ja kuvat

Eeva Saviranta

Lisää Eevasta

Ekstra 2011 - Ohjeet

Niina Hakkarainen:
Trombi

Suvi Heikkilä:
Eriikka

Suvi Heikkilä:
Rai

Anni Laine:
Plumfieldin pojat

Eeva Saviranta:
Allegretto

Eeva Saviranta:
Corvus

Eeva Saviranta:
Pilkku

Jenni Österman:
Kierros

Aineiston © sen tuottajalla

Kaupallinen käyttö ehdottomasti kielletty.