Ekstra 2011

Allegretto

Allegretto on nopea ja helppo huivi, johon voi vaivattomasti yhdistää kahta erilaistakin käsinkerättyä lankaa. Usein käsinkehrättyä lankaa on vain noin 100 g, joten langan riittäminen isompaan projektiin on kiikun kaakun. Kun huivin reunus neulotaan eri suuntaan kuin keskiosa, voi reunuksen lanka olla jopa eri paksuista kuin keskiosan lanka kuten tässä huivissa. Jos reunuksen lanka on paljon paksumpaa kuin keskiosan lanka, reunuksesta tulee kauniin aaltoileva.

Lanka ja langan menekki

Käsinkehrätty, haahlaamalla kerrattu Fat Cat Knitsin topsi (100 % bluefaced leicester -villaa; 100 g / n. 200 m), 100 g väriä Day’s End (Mythos)
Käsinkehrätty kolmesäikeinen Blue Moon Fiber Artsin Sheep 2 Shoe (100 % merinovillaa; 100 g / n. 300 m), n. 50 g väriä Korppi

Lankaa kului n. 75 g

Neuletiheys

18 s sileää neuletta = 10 cm
Neuletiheys vaikuttaa vain huivin kokoon.

Puikot

Pyöröpuikot, 3 mm tai käsialan mukaan

Koko

Huivin leveys kostutettuna ja pingottamatta on noin 165 cm

Ohje

Luo 7 s. Aloita neulominen kaavion 1 mukaan. Neulo koko ajan reunimmaiset 3 silmukkaa aina oikein ja tee lisäykset reunoissa ja huivin keskellä. Kun olet neulonut koko kaavion, toista vielä 15. - 26. kerrokset (kaaviossa keltaisella merkitty alue) 6 kertaa.

Neulo seuraavaksi reunus. Voit halutessasi vaihtaa tässä kohdassa lankaa.

Aloita reunus kaavion 2 mukaan: neulo aluksi huivin vasemman reunan 3 reunasilmukalla 21 kerroksen korkuinen aina oikein -suikale, päättele sitten 3 silmukkaa mutta jätä viimeinen silmukka puikolle ja käänny neulomaan reunusta. Reunus neulotaan poikittain huiviin nähden neulomalla reunus kiinni huiviin joka toisella kerroksella. Kun olet neulonut kaavion 2, neulo reunaa kaavion 3 mukaan, kunnes tulet keskisilmukkaan.

Kun olet neulonut reunusta huivin keskisilmukkaan asti ja olet viimeksi neulonut kaavion 3 viimeisen kerroksen, neulo huivin kärki kaavion 4 mukaan. Jatka sen jälkeen reunusta huivin toisella reunalla kaavion 3 mukaan. Aloita kuitenkin tällä kertaa kaavio ennen kuvioraitaa, jotta reunoista tulee symmetriset. Kun saavut huivin viimeiseen 3 reunasilmukkaan, neulo viimeinen nurkka kaavion 5 mukaan.

Viimeistely

Kostuta ja oio huivi.

Kaaviot

Vinkkejä

Huivia voi hyvin helposti jatkaa useampia mallikertoja ja reunuksenkin voi neuloa leveämpänä. Muista tällöin neuloessasi huivin kärkea jatkaa kärjen jälkeen mallineulosta symmetrisestä kohdasta.

Teksti ja kuvat

Eeva Saviranta

Lisää Eevasta

Ekstra 2011 - Ohjeet

Niina Hakkarainen:
Trombi

Suvi Heikkilä:
Eriikka

Suvi Heikkilä:
Rai

Anni Laine:
Plumfieldin pojat

Eeva Saviranta:
Allegretto

Eeva Saviranta:
Corvus

Eeva Saviranta:
Pilkku

Jenni Österman:
Kierros

Aineiston © sen tuottajalla

Kaupallinen käyttö ehdottomasti kielletty.