Ulla 02/14

Teeruusu

Huivi sai alkunsa sohvallemme asettuneesta kerästä käsinkehrättyä lankaa. Ullan kesänumerot ovat aina hieman muita numeroita ohuempia, joten silitellessäni lankakerää mieleeni muodostui ajatus kolmiohuivista. Otin puikot esille, loin neljä silmukkaa ja neuloin. Lankakerän lopun häämöttäessä kurotin kohti toista kerää, jolla jatkaisin huivia niin isoksi, että se lämmittäisi myös kesäiltaisin. Lähistöllä majaillut (tosin toiseen projektiin alunperin tarkoitettu) kerä ohutta vihreää lankaa sopikin käsinkehrätyn jatkoksi. Paljon kevyemmästä langasta neulottu reunus tuo huiville kaunista laskeutuvuutta ja kepeyttä, kun taas pehmeä ja lämmin keskiosa lämmittää mukavasti.

Lanka ja langan menekki

Lanka A: Pinkki-vihreää käsinkehrättyä, 120 g tai Novita 7 veljestä (75 % villaa, 25 % polyamidia; 150 g / 300 m), 150 g
Lanka B: Geilsk Tynd Uld (100 % villaa; 50 g / 278,5 m), 50 g vihreää (8)

Neuletiheys

Huivin keskiosan neuletiheys paksummalla langalla on noin 18 s sileää neuletta = 10 cm. Tee reunus samoilla puikoilla tai tarvittaessa suuremmilla puikoilla ja ohuemmalla langalla, niin että reunus ei kiristä.

Puikot

4 mm tai käsialan mukaan

Koko

Huivin leveys kevyesti pingotettuna on 185 cm ja korkeus 90 cm.

Ohje

Luo 4 s langalla A. Neulo 6 krs aina oikein ja neulo jokainen silmukka. Poimi kappaleen reunasta 3 s ja luontireunasta 4 s. Neulo huivin loppuun saakka molempien reunojen neljällä reunimmaisilla silmukoilla aina oikein. Aloita kaavion 1 neulominen keskimmäisillä kolmella silmukalla. Kaavioissa 1–3 ja 5–6 on vain oikeat kerrokset, neulo nurjien kerrosten kummassakin reunassa 4 s oikein ja reunasilmukoiden väliin jäävillä silmukoilla nurin.

Aloita neulomalla kaavio 1.

Jatka huivia kaaviolla 2. Neulo kaavion toistettavia kerroksia 1–9 yhteensä 5 kertaa. Vaihda lankaan B tai jatka loppuun samalla langalla. Tämän jälkeen neulo kerran välikaaviot 3 ja 4, jonka jälkeen neulo kaaviota 5 kahdeksan kertaa. Neulo uudelleen välikaavio 4 ja jatka reunuskaaviolla 6.

Päättele löyhästi.

Viimeistely

Jos haluat sahalaitaisen huivin, pingoita reunuskaavion sileän osuuden keskikohdat erityisen tiukasti tai pujota huivi roikkumaan niistä kuivuessa.

Kaaviot

Teksti ja kuvat

Eeva Saviranta

Lisää Eevasta

Ulla 02/14 - Ohjeet

Johanna Halonen:
Rihmankiertymiä

Suvi Heikkilä:
Daga

Tintti Hohti:
Kin-Kinnas

Senja Jarva:
Extra long tribute

Kristel Nyberg:
Virpi

Eeva Saviranta:
Sointu

Eeva Saviranta:
Teeruusu

Sari Suvanto:
Vibes

Inka Vilén
Heel & toe

Aineiston © sen tuottajalla

Kaupallinen käyttö ehdottomasti kielletty.