Ulla 02/14

Tekijät

Ullan tekijöihin saat yhteyden heidän sähköpostinsa, bloginsa tai Ullan kautta. Jos olet rekisteröitynyt Ravelryyn, voit ottaa yhteyttä myös Ulla Knits -ryhmän kautta.

Lähetä ohjeisiin liittyvät kysymykset osoitteeseen ohjeet @ ullaneule . net

Niina Hakkarainen

Niina innostui neulomisesta lukiossa ja onkin siitä lähtien neulonut enemmän ja vähemmän säännöllisesti. Parin vuoden tauon jälkeen neulonta tuntuu taas uudelta ja uusi on myöskin innostus erilaisten ns. parempien lankojen hankkimiseen. Kuvassa hän on toisen harrastuksensa, hyvän ruoan parissa.

Neulomisharrastuksestaan Niina kertoo Knitter's Block -blogissaan.

Villaa ja villasekoitteita »

Kesäisiä sekoitelankoja »

Ota yhteyttä Niinaan: niina @ iki . fi

Johanna Halonen

Johanna Halonen on virkannut ja neulonut neljävuotiaasta lähtien. Perheen tekemällä pitkällä kesälomamatkalla nyherretyn ensimmäisen sipulipussin jälkeen on syntynyt kaikkea tarpeellista suuritöisistä pitsimekoista pehmeisiin pyyhkeisiin virkaten, koukuten ja neuloen käsin tai neulekoneella. Hän on aina haaveillut käsitöistä ammattina mutta hankkii edelleen leipänsä opettajana. Kotona on laatikoittain lankoja ja kuusi enemmän tai vähemmän käyttökuntoista neulekonetta.

Rihmankiertymiä »

Suvi Heikkilä

Suvi oppi neulomaan jo ennen kouluun menoa ja on neulonut joululahjasukkia ala-asteelta lähtien. Useamman vuoden neuleita ja lankakeriä on kerääntynyt kotiin enenevässä määrin. Parhaiten Suvin puikoilla viihtyvät erilaiset sukkalangat.

Daga»

Villatakkeja moneen menoon»

Kesäisiä sekoitelankoja »

Tintti Hohti

Tintti oppi virkkaamaan kahdeksanvuotiaana ja on siitä asti virkannut ahkerasti. Häntä kutsuttiin jo ala-asteella mummoksi, kun hän virkkasi Barbien mekkoja välitunneilla koulussa. Neulomaan Tintti oppi 12-vuotiaana. Vaikka hän neulookin paljon, on virkkaaminen pysynyt aina "ykköslajina". Virkkaamalla hän irrottelee ja luo uutta. Tintti rakastaa kirkkaita värejä ja kukkia. Tintin käsityötouhuja voi seurata Tintin luomukset -blogissa.

Upeaa historian lehtien havinaa »

Ympyrän virkkaaminen »

Puhdasta puuvillaa »

Kin-Kinnas »

Senja Jarva

Senja opiskelee tietotekniikkaa ja tietointensiivistä liiketoimintaa Aalto-yliopistossa. Opiskelujen vastapainona elämää keventää neulominen, ompeleminen ja muut käsityöt.

Senja oppi neulomaan 6-vuotiaana ja neuloo edelleen (kotona, luennoilla, bussissa, yksin, ystävien tai isoäidin kanssa). Suomen kylmästä säästä huolimatta häntä kiinnostavat eniten lämpimän sään neuleet ja kevyet materiaalit, samoin kaikki ohuesta langasta tehty.

Extra long tribute»

Senjaan voi ottaa yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen: senja [at] jarva.fi

Hanna-Kaisa Hämäläinen

Hanna oppi neulomaan jo pienenä mummonsa avustuksella, mutta hurahti neulomiseen peruskoulun lopussa.

Lisää Hannan neuleharrastuksesta voi lukea hänen neuleblogistaan Hanna menee lankaan.

Suunnittelijagurujen sukkia »

Kesäisiä sekoitelankoja »

Pääkirjoitus »

Ota yhteyttä Hannaan paatoimittaja at ullaneule.net

KristaK

Kristak innostui neulomisesta kunnolla vasta kolmikymppisenä. Sen jälkeen harrastus onkin täyttänyt kaiken vapaajana ja komerot. Kristak kirjoittaa tekemisistään osoitteessa http://woolledfinn.blogspot.com/.

Perinneneuleita maailmalta »

Puhdasta puuvillaa »

Kesäisiä sekoitelankoja »

Kristel Nyberg

Kristel Nyberg aloitti käsityöuransa toteamalla ala-asteella, että tämä rättikässä ei ole laisinkaan hänen juttunsa. Onneksi hän myöhemmin havaitsi olleensa väärässä ja ryhtyi isona neulesuunnittelijaksi.

Kristelin Elämänlankaa-blogi löytyy osoitteesta http://elamanlankaa.blogspot.com ja hänet löytää myös Ravelrystä tunnuksella Kristel.

Virpi»

Stitch Mastery – Uutta neulesuunnittelijan työkalupakkiin»

Eeva Saviranta

Eeva Saviranta oppi neulomaan jo pienenä. Neulojana hän useimmiten ensiksi varastoi langan talteen kotiinsa ja vasta sitten suunnittelee käyttötarkoituksen. Kuten monen muunkin neulojan luona, hänenkin kotonaan lankavarastoa vahtii miehen lisäksi kissa.

Eeva dokumentoi neuleharrastustaan /dev/yarnstash/ -blogissaan.

Sointu »

Teeruusu »

Villaa ja villasekoitteita »

Ota yhteyttä Ullan kautta: ulla @ ullaneule.net

Sari Suvanto

Sari Suvanto on neulonut alakouluikäisestä saakka ja viime vuosina yhä enemmän ja enemmän. Neulominen on Sarille osa jokapäiväistä elämää, tilaisuus purkaa työpaineita sekä saada elämyksiä ja oivalluksia. Vielä pari vuotta sitten Sari ei mielestään osannut neuloa sukkia, mutta nyt on homma ryöpsähtänyt käsistä ja myös omia malleja on alkanut syntyä yrityksen ja erehdyksen kautta. Villasukat ja lankojen hamstraus ovat yksi elämän parhaista asioista.

Ravelrysta Sarin löytää nimimerkillä Vinhis ja säännöllisen epäsäännöllisesti Sari päivittää myös blogia Hilppa

Vibes »

Inka Vilén

Inka on kutonut ja virkannut hamasta lapsuudesta asti. Lankatöiden lisäksi Inka ompelee ja tekee koruja. Mottona on: "Glitteriä ei voi olla liikaa - paitsi olohuoneen lattialla."

Keskeneräisiä töitä hänellä pitää olla monta, jotta niistä voi työstää kulloinkin tilanteeseen sopivaa. Inka inhoaa lankojen päättelyä ja neuleiden viimeistelyä. Tästäkin huolimatta aina sillon tällöin joku neuletyö julistetaan valmiiksi - ja joskus niistä jopa saadaan valokuvat ja raportti Cranberries and Cattleyas -blogiin.

Cranberries and Cattleyas -blogi.
Ravelryssa nimellä Karpalo

Heel & toe »

Ota yhteyttä Inkaan : alias.cattleya @ gmail.com

Mari Virtanen

Mari Virtanen on sairastunut startiittiin jo teini-iässä. Neuleita valmistuu harvakseen, ja toisinaan lapsi on odotellessa ehtinyt kasvaa, joten Mari on erikoistunut säätämään neuleen kokoa työn edistyessä.

Kadonneen Arskan metsästys »

Oikolukijat

  • Tintti Hohti
  • Hanna-Kaisa Hämäläinen
  • vi0let
  • Niina Saviranta

Latojat

  • Suvi Heikkilä
  • Tintti Hohti
  • Hanna-Kaisa Hämäläinen
  • Mervi Järvinen
  • Piia R
  • Eeva Saviranta

Sivupohja

Katariina Köngäs

Aineiston © sen tuottajalla

Kaupallinen käyttö ehdottomasti kielletty.