Ulla 02/14

Kin-Kinnas

Kesällä on mukavaa viedä itsetehtyjä tuliaisia mökkivierailuille. Pesukinnas on nopea ja helppo tuliainen. Kintaan sisään voit sujauttaa esimerkiksi palan saippuaa ja lahja on valmis.

Lankaa vaihtamalla saat pesukintaasta karheamman tai pehmeämmän. Olen itse virkannut pesukintaita kalalangasta ja pellavalangasta, kun niitä sattui kotona ylimääräisenä pyörimään. Tämän ohjeen pehmeämpi versio on neulottu bambulangasta.

Tässä mallissa pääset verestämään virkkaamisen taitojasi. Kintaan muodon ansiosta ei ole niin väliä, jos jokin silmukka tulee välillä vähän väärään paikkaan. Samalla voit harjoitella omaa suurpiirteisyyttäsi.

Lanka ja langan menekki

Blend Bamboo (70 % bambua, 30 % puuvillaa; 50 g / 150 m), 50 g petroolinsinistä

Tiheys

Tiheys ei ole tässä mallissa kovinkaan oleellinen. Valitse sellainen koukku, jolla saat aikaan siistiä pintaa, joka ei kuitenkaan ole peltiä.

Koukku

3,0 mm tai käsialan mukaan

Koko

Pituus n. 25 cm, ympärysmitta n. 24 cm

Ohje

Työ aloitetaan kärjestä ja virkataan kohti rannetta. Alussa on kupera ympyrä pylväillä ja varsiosa on tehty ketjusilmukkalenkein. Kärkiympyrä saa mennä hieman kuperaksi, jotta muodosta tulisi paremmin käteen sopiva. Kerroksen ensimmäiset 3 ketjusilmukkaa vastaavat yhtä pylvästä.

1. krs: Virkkaa aloituslenkkiin 3 kjs ja 11 p (= 12 p). Sulje kerros piilosilmukalla 3. ketjusilmukkaan.
2. krs: Virkkaa 3 kjs ja 1 p edellisen kerroksen 3. kjs:aan. Virkkaa 2 p kaikkiin edellisen kerroksen pylväisiin (=24 p). Sulje krs piilosilmukalla.
3. krs: Virkkaa 3 kjs edellisen kerroksen 3. kjs:aan ja 2 p seuraavaan pylvääseen. Virkkaa krs loppuun niin, että joka toiseen edellisen kerroksen pylvääseen tulee kaksi pylvästä. Sulje krs piilosilmukalla. (= 36 p).
4. krs: Virkkaa 3 kjs edellisen kerroksen 3. kjs:aan, 1 p seuraavaan silmukkaan ja 2 p sitä seuraavaan. Jatka krs loppuun niin, että joka kolmanteen edellisen kerroksen silmukkaan tulee kaksi pylvästä. Sulje krs piilosilmukalla. (= 48 p)

Tässä vaiheessa ympyrän halkaisija on n. 6,5 cm.

5.krs: Virkkaa 1 kjs ja 1 ks jokaiseen edellisen kerroksen silmukkaan. Sulje krs piilosilmukalla. Tämä kerros vetää kärjen vielä kuperammaksi.

6. krs: Virkkaa 6 kjs ja ks kolmanteen silmukkaan. Jatka kerros loppuun virkkaamalla 5 kjs ja ks kolmanteen silmukkaan.

Varsiosa virkataan spiraalina. Kun pääset ensimmäisen kerroksen loppuun, virkkaa 5 kjs ja yhdistä ks:lla ensimmäiseen kjs-kaareen. Jatka virkkaamalla kaaria, kunnes varsi on sopivan pituinen. Mitä isompi käsi lahjan saajalla on, sitä pitempi varresta kannattaa tehdä. Mallityön varren pituus on kevyesti venytettynä n. 24 cm.

Viimeinen krs: Voit aloittaa viimeistelykerroksen missä kohdassa tahansa. Virkkaa seuraavaan kjs-ketjuun 7 p, seuraavaan ketjuun ks. Jatka näin, kunnes tulet viimeistelykerroksen alkuun. Yhdistä piilosilmukalla ja katkaise lanka.

Viimeistely

Päättele langanpäät.
Halutessasi voit virkata 60 cm pitkän ketjusilmukkaketjun ja pujottaa se ranteen kohdalle.

Teksti ja kuvat

Tintti Hohti

Lisää Tintistä

Ulla 02/14 - Ohjeet

Johanna Halonen:
Rihmankiertymiä

Suvi Heikkilä:
Daga

Tintti Hohti:
Kin-Kinnas

Senja Jarva:
Extra long tribute

Kristel Nyberg:
Virpi

Eeva Saviranta:
Sointu

Eeva Saviranta:
Teeruusu

Sari Suvanto:
Vibes

Inka Vilén
Heel & toe

Aineiston © sen tuottajalla

Kaupallinen käyttö ehdottomasti kielletty.