Ulla 03/16

Smoke on the water

Deep Purplen kappaleesta tuli mieleeni väriyhdistelmä, jota käytin tässä huivissa. Mallineuleet ovat todella helppoja muistaa. Huivin kokoa on myös helppo muuttaa mallikertoja lisäämällä. Tässä huivin pituus on n. 150 cm ja leveys n. 45 cm. Huivin kokonaispaino on n. 75 g, joten kutakin lankaa kuluu vähemmän kuin kerä. Huivi sopii siis tehtäväksi langanlopuista. Eri väriyhdistelmillä voit kustomoida huivista oman laulusi!

Lanka ja langan menekki

Vesi/Taivas (Water/Sky): Holst Garn Coast, (55 % villaa, 45 % puuvillaa; 50 g / 350 m), 50 g turkoosia
Savu (Smoke): Onion Nettle Sock, (70 % villaa, 30 % nokkosta; 50 g / 185 m), 50 g ruskeaa
Tuli (Fire): Vanhaa, vastaavan paksuista kätköistä löytynyttä, (100 % merseroimatonta puuvillaa) 50 g oranssia

Neuletiheys

22 s ja 36 krs kaksinkertaista helmineuletta Coast-langalla = 10 cm

Puikot

3,5 mm pyöröpuikko

Muut tarvikkeet

Neula langanpäiden päättelyä varten. Vinkki: voit päätellä langanpäät neuloessasi.

Ohje

Vesi / taivas (water / sky)

Luo turkoosilla langalla 7 silmukkaa.

Ensimmäisellä kerroksella neulo 2 oikein, langankierto, seuraavat 3 silmukkaa ensin etureunastaan oikein, sen jälkeen takareunastaan oikein, lk, 2 o = 12 silmukkaa.

Kaksi oikeaa silmukkaa muodostavat huivin reunat ja ne neulotaan aina oikein. Tee lisäykset Vesi/Taivas/Savu-osuuksilla kaavion mukaan: reunasilmukoiden jälkeen joka toisella kerroksella neulo edellisen kerroksen langankierto etureunasta oikein, älä pudota silmukkaa puikolta, tee langankierto ja neulo sama silmukka uudelleen takareunasta oikein. Joka toisella kerroksella tee reunasilmukoiden jälkeen vain langankierto. Näin huivi saa nopeasti pituutta.

Aloita toisella kerroksella kaavio Vesi eli kaksinkertainen helmineule. Tarkkaile neuletta lisäysten jälkeen että oikeat ja nurjat silmukat pysyvät järjestyksessään. Neulo niin korkea Vesi-osuus kuin haluat, mutta lopeta se siinä vaiheessa kun silmukkamäärä ilman reunasilmukoita on 10:llä jaollinen (silmukkamäärä esim. 180, 190, 200...). Tässä neulottu osuutta n. 17 cm korkeimmasta kohdasta mitattuna.

Savu (smoke)

Vaihda lanka ruskealle Savu-osuudelle. Neulo kaavion mukaan niin monta kerrosta mallikertaa kuin haluat. Huom. kavennukset ja langankierrot tehdään sekä oikealla että nurjalla puolella. Neulo reunoissa oikealla oikein ja nurjalla nurin, kunnes silmukoita on taas tarpeeksi uutta 10 silmukan kuviota varten. Tässä neulottu kaaviota 4 kertaa.

Taivas (sky)

Vaihda lanka taas turkoosiksi Taivas-osuutta varten. Jatka kaksinkertaista helmineuletta taas niin paljon kuin haluat. Tarkista lopettaessasi että silmukkamäärä ilman reunasilmukoita on jälleen 10:llä jaollinen + 2 s molemmissa reunoissa. Tässä on neulottu osuudelle korkeutta n. 8 cm.

Tuli (fire)

Vaihda lanka poltetuksi oranssiksi Tuli-osuudelle. Neulo kaavion mukaan. Neulo lisäykset tällä osuudella seuraavasti: joka toisella kerroksella langankierto reunasilmukoiden jälkeen. Huom. jokainen kerros neulotaan aina oikein. Jos haluat leveämmän Tuli-pitsin, jatka kerroksien 17 ja 18 neulomista.

Päättely

Päättele joustavasti silmukat neuleen oikealla puolella: neulo 2 oikein, neulo ne sitten yhteen, neulo 1 oikein, neulo taas molemmat silmukat yhteen jne.

Viimeistely

Päättele langanpäät. Pingota kosteana muotoonsa.

Kaaviot

Ohjeet

Tarja Kaukonen

Lisää Tarjasta

Ulla 03/16 - Ohjeet

Johanna Halonen:
Saniaisponcho

Karoliina Härkönen-Clive:
Asperitas

Emma Karvonen:
Pato

Tarja Kaukonen:
Smoke on the Water

Tarja Kaukonen:
Purple rain

Maija Koskinen:
Lodicula

Reeta Huhtala:
Tuplatwist

Kristel Nyberg:
Shaela

Tiina Väätäinen:
Anna Karenina

Aineiston © sen tuottajalla

Kaupallinen käyttö ehdottomasti kielletty.