ARTIKKELIT OHJEET ARKISTO ULLAKKO INFO ULLABLOG

Kesämarja -lapaset

 

Ohje ja kuvat:
Elina Aro

Lisää Elinasta

-

Ohjeet

Niina Hakkarainen:
Papillon-huivi

Minna Heimola:
Alice-lapaset

Hanna-Kaisa Hämäläinen:
Ursus-kämmekkäät

Helen Idarand:
Lumipallo-kypärämyssy

Jepy:
Pumpulihuivi

Marjut Katajala:
Jack-lankahamsteri

Suvi Leppänen:
Lumihiutalepipo

Kristel Nyberg:
Bruno-takki

Kristel Nyberg:
Pisara-pusero

Meri Markus:
Gertrude ja Osvald -possut

Kaisa-Liisa Pirkkanen:
Hupsut hapsut -huivi

Tuulia Salmela:
Boleropaita

Eeva Saviranta:
Hönkä-kaulaliina

Eeva Saviranta:
Suomu-kaulaliina

Pia Tuononen:
Laura-lettipipo

Tiina Väätäinen:
Ellan pipo

 

Aineiston © sen tuottajalla. Kaupallinen käyttö ehdottomasti kielletty.

Kesämarja-lapaset tuovat heinäkuisen tuulahduksen keväthankien keskelle ja lämmittävät käsiä säiden lämpenemistä odotellessa.

Lanka ja langan menekki

Asa Gjestal Janne, 50 g, valkoinen (400)
Asa Gjestal Janne, 10 g, vihreä (412)
Asa Gjestal Janne, 15 g, punainen (409)
Asa Gjestal Janne, 15 g, tummansininen (406)

Neuletiheys

22 s ja 26 krs = 10 cm

Puikot

3,5 mm ja 4 mm sukkapuikot tai käsialan mukaan

Koko

Naisen käsi S/M, käsineen pituus 26 cm, leveys noin 9 cm

Mallineule

Ks. kaaviot ohjeen lopusta

 

Ohje

Oikea lapanen

Luo valkoisella langalla 40 silmukkaa 3,5 mm:n puikoille ja neulo 2 oikein, 2 nurin -resoria 6 cm. Vaihda työhön 4 mm puikot ja neulo 3 kerrosta sileää neuletta valkoisella. Aloita sitten mansikkakuvio piirroksen 1 mukaisesti.

Neulo kuvion jälkeen 3 kerrosta sileää valkoisella ja aloita sitten mustikkakuvio piirroksen 2 mukaisesti. Kun olet neulonut mustikkakuvion 4 ensimmäistä kerrosta, tee 4. puikon kohdalle peukalonaukko: neulo 1 s puikon alusta normaalisti kuvion mukaisesti, neulo 8 seuraavaa silmukkaa apulangalle ja viimeinen silmukka taas normaalisti kuvion mukaisesti. Jatka tästä eteenpäin kaikkien silmukoiden neulomista taas ruutupiirroksen osoittamalla tavalla.

Kun mustikkakuvio on valmis, neulo 3 krs sileää neuletta valkoisella langalla ja aloita sitten pienempi mansikkakuvio piirroksen 3 mukaan. Kun tämä kuvio on valmis, neulo vielä 1 krs sileää valkoisella langalla ja aloita sitten kavennukset 1 silmukan päässä puikon reunasta: nosta 1. ja 3. puikon alussa 1 silmukka kuin neuloisit sen oikein ja neulo se sitten oikein yhteen seuraavan silmukan kanssa. Tee 2. ja 4. puikon lopussa kavennukset neulomalla 2 s oikein yhteen. Neulo kavennuskerrosten välillä aina yksi välikerros sileää neuletta. Kun silmukoita on jäljellä enää 8 (2 per puikko), katkaise lanka ja päättele työ.

Poimi puikoille apulangalla odottavat peukalosilmukat ja 8 silmukkaa niiden yläpuolelta. Neulo sinisellä langalla 4,5 cm sileää ja aloita sitten kavennukset: neulo kaksi ensimmäistä silmukkaa oikein yhteen, 7 seuraavaa normaalisti, taas 2 silmukkaa oikein yhteen ja 7 silmukkaa normaalisti. Seuraavalla kerroksella neulo 1 silmukka oikein, 2 oikein yhteen, 6 normaalisti, 1 oikein, 2 oikein yhteen, 6 normaalisti. Jatka samaan malliin siirtäen kavennuskohtaa aina joka kerros yhtä silmukkaa kauemmaksi puikon alusta, kunnes silmukoita on yhteensä jäljellä kuusi. Katkaise lanka ja päättele työ.

Vasen lapanen

Neulo oikean käden lapasen peilikuvaksi. Peukalon aukko sijoittuu tällöin 1. puikolle.

Kaaviot