ETUSIVULLE - OHJEET - ARTIKKELIT - NEUVOT - KYSY ULLALTA - ULLAKKO - INFO - BLOGI
 

 

Nukkumaijan unisukat

 

Nukkumaijan unisukiksi nimetyt sukat on neulottu pehmeällä unensinisellä Juvel-langalla. Väriksi on tietysti valittu sinisenkirjava sävy, joka on hauskasti sopusoinnussa niiden nimen kanssa. Ja koska sukat ovat naiselle suunnitellut, ne ovat luonnollisesti Nukkumaijan unisukat.

Sukkien päälle muodostuva kuvio on suhteellisen yksinkertainen, mutta näyttävä. Se muodostaa kauniin pitsimäisen neuloksen jalan päälle. Kuviossa oleva 4 oikein yhteen -kohta vaatii sitä, että käsiala on löysähkö tai muuten liian kireiden silmukoiden kanssa joutuu tappelemaan. En kuitenkaan suosittele muuttamaan kuviota, koska kuvio muuttuu muuten toisennäköiseksi. Silmukoita voi kuitenkin neuloessa hieman venytellä, jotta 4 oikein yhteen- neulominen onnistuu.

Lanka ja langan menekki

Idena Juvel, 150 g, sinikirjava (väri 351)

Neuletiheys

19 s = 10 cm

Puikot

Sukkapuikot 3,5 mm tai käsialan mukaan

Koko

Yksi koko (naisen), noin kengännumero 38-39

Ohje

Luo sukkapuikoille 48 silmukkaa, 12 silmukkaa kullekin puikolle. Neulo 10 kerrosta sileää oikeaa kaikilla puikoilla.

Aloita sen jälkeen pitsineulekuvio kaavion mukaan 2. puikon alussa ja toista sitä 2. ja 3 puikon ajan. Neulo 1. ja 4. puikolla sileää oikeaa. Kuvio on 4 kerroksen korkuinen.

Neulo kuvio yhteensä 7 kertaa (ts. 7 x 4 kerrosta). Neulo kuviosta vielä 1. kerros ja aloita samalla kerroksella kantapään neulominen 4. puikolla.

Vahvistettu kantapää: neulo kantapää 1. ja 4 . puikolla (12 + 12 silmukkaa). Neulo oikealla kerroksella 1 o, 1 n, * nosta silmukka neulomatta lanka takana, 1 n *. Toista * - *.

Neulo nurjalla puolella oikeat silmukat oikein ja nurjat nurin.

Neulo kantalappua yhteensä 24 kerrosta ja aloita kantapääkavennukset nurjalla puolella: neulo vahvistetun kantapään mallineuletta ja jatka, kunnes puikolla on jäljellä 9 silmukkaa. Neulo 2 nurin yhteen ja käännä työ.

Neulo oikealla puolella niin, että nostat neulomatta ensimmäisen silmukan (sen, johon teit juuri kavennuksen). Jatka, kunnes puikolla on 9 silmukkaa, ja tee ylivetokavennus. Käännä työ ja nosta nurin neulomatta ensimmäinen silmukka. Neulo, kunnes puikolla on 8 silmukkaa ja neulo 2 nurin yhteen. Käännä jne. Jatka näin kunnes kaikki kantalapun sivusilmukat on neulottu loppuun. Viimeinen kerros neulotaan työn oikealla puolella. (Kantalapussa silmukat jakaantuvat näin: 8 – 8 – 8 (=24 s).

Kantapään jälkeen poimi kantalapun sivuilta molemmista reunoista 18 silmukkaa kummastakin. Jatka kuviota kuviokerroksen 2. kerroksesta alkaen puikoilla 2. ja 3. Tee kiilakavennukset 1. puikon lopussa (2 oikein yhteen) ja 4. puikon alussa (ylivetokavennus), kunnes silmukkamäärä on alkuperäinen eli 12 silmukkaa / puikko.

Neulo sukkaa kantapään jälkeen kaiken kaikkiaan 51 kerrosta.

Neulo sen jälkeen kaikilla puikoilla sileää ja aloita samalla kärkikavennukset: kavenna joka puikon lopussa siten, että neulot 2 oikein yhteen.

Neulo, kunnes silmukoita on yhteensä 8. Katkaise lanka ja pujota se silmukoiden läpi. Päättele hyvin.

Tee toinen sukka samoin.

Kaavio

Ohje ja kuvat: Pia Tuononen

Lisää Piasta

-

Neuleohjeet

Terde:
Almera-poolo

Johanna Pajakoski:
Fanni-poncho

Marianne Kuokkanen:
Lasten kaarrokepusero

Pia Tuononen:
Lumiruudut-palmikkoneule

Kristel Nyberg:
Nea-neuletakki

Ulla asustaa ja sisustaa

Sanna Suvanto:
Aurora-kaulahuivi

Marjut Katajala:
Barbara-tossut

Marjut Katajala:
Crann bethadh -kolmiohuivi

Terde:
Denim-kassi

Sanna Suvanto:
Fair isle -kotisukat

Terde:
Hippystiina-tyynynpäällinen

Kristel Nyberg:
Marylka-kämmekkäät

Pia Tuononen:
Pitsihuivi

Marjut Katajala:
Safari-sukat, kämmekkäät ja myssy

MinnaProductions:
Sydämiä ja raitaa -sukat

Virkkausohje

MinnaProductions:
Glamour-kaulanauhat

 

Aineiston © sen tuottajalla. Kaupallinen käyttö ehdottomasti kielletty.

Lisää tietoa Kysy Ullalta -sivulla.