ETUSIVULLE - OHJEET - ARTIKKELIT - NEUVOT - KYSY ULLALTA - ULLAKKO - INFO - BLOGI
 

 

Neuleohjeet

 

Almera-poolo

Vaihtelua arkipukeutumiseen saat nopeasti tällä Terden hihattomalla mustalla poololla. Lankana on Novitan Isoveli-lanka.

Fanni-poncho

Johanna Pajakosken Fanni-poncho on niin houkuttelevan pehmeä ja pörröinen, että sitä on pakko saada koskettaa! Mohairlangasta neulottuna pinnasta tulee ilmava, mutta poncho lämmittää silti mukavasti kevättalven pakkassäillä. Yhden koon poncho sopii kaikille!

Lasten kaarrokepusero

Marianne Kuokkanen ei erityisemmin pidä neuleiden kokoamisesta: "Senpä takia yritän aina keksiä konsteja millä saumojen määrä voidaan minimoida tai jopa saada olemattomaksi. Tässä on esimerkki puserosta, jossa ei ole ainuttakaan saumaa. Ainoa ommeltava on nappi."

Lumiruudut - miesten palmikkoneule

Pia Tuonosen luonnonvalkoisesta 7 veljeksestä neulottu muhkean lämmin Lumiruudut-villapusero on kuvioiltaan perinteinen ja ajaton. Ruutukuviot hallitsevat mallia sekä edessä että takana ja pienet palmikkorivit ryhdittävät niitä. Hihoissa on pelkästään iso ruutukuvio keskellä nurjan neulepinnan kehystämänä ja korkea joustinneuleinen kaulus lämmittää mukavasti talvipakkasissa.

Nea-neuletakki

Kristel Nybergin pitkään ja hartaasti odotettua vauvaa varten oli neulottu useampi villapaita: "Vauvan synnyttyä ilmeni kuitenkin, että edestä napitettava takki olisi käytännöllisempi asuste. Kaipasin nopeasti neulottavaa yksinkertaista nutun mallia, mutta en tahtonut neuloa pelkkää sileää tai ainaoikeinneuletta. Kun sopivaa ohjetta ei heti löytynyt, päädyin
suunnittelemaan takin itse. Nea, jonka mukaan malli on saanut nimensä,
käyttikin takkia ahkerasti koko syksyn, kunnes haalarikelit alkoivat."

Ulla asustaa ja sisustaa

Aurora –kaulahuivi

Tämän Sanna Suvannon huivin ideana on ollut kokeilla pitsineuletta vähän uudemmalla tavalla: paksuilla puikoilla ja mallikappaleessa jopa pätkävärjätystä langasta. Mallineule on erittäin yksinkertainen ja sopii hyvin aloittelevallekin pitsintekijälle. Huivi valmistuu parissa illassa ilman suurempaa vaivannäköä.

Kevättä kohti Aurora voisi saada lisää silmukoita ja ohuemman puuvilla/viskoosilangan, jolloin malli on taas perinteisempi. Nimensä Aurora on saanut mallin langasta, josta mieleen tulevat revontulet (aurora borealis).

Barbara-tossut

Mitkä ovat lämpöiset ja pörröiset? Marjut Katajalan Barbara-tossut tietenkin! Neulo pörrölankaa yhdessä Huopasen kanssa ja pyöräytä pesukoneessa itsellesi hassunhauskat pörrötossut.

Crann Bethadh -kolmiohuivi

Marjut Katajala päätti kokeilla, mitä tapahtuu, jos huivin lisäykset tekeekin keskellä huivia eikä reunoissa. Lisäyksistä muodostuikin huivin keskelle koristeelliset reikäraidat.

Mutta mistä nimi? Tekovaiheessa tämä mohairhuivi näytti miehen mielestä kelttiläiseltä, joten siitä nimi "Elämän puu".

Denim-kassi

Terden Denim-kassi syntyi ideasta kutoa kassi, johon kerrankin mahtuisi kunnolla käsityötarvikkeita mukaan, siis muutakin, kuin lankakerä ja puikot.

Fair isle -kotisukat

Näiden Sanna Suvannon pikkusukkien idea on jalkaterässä oleva yksinkertainen fair isle –kuviointi, joka samalla tekee sukasta kestävämmän. Sukat syntyvät helposti jäännöslangoista, sillä langanmenekki näissä sukissa ei ole kovin huima. Yhden sukan paino on n. nn grammaa. Sukat sopivat lähes varrettomina kotona töpsyttelyyn eivätkä hiosta lämpimämpänäkään päivänä. Sukassa on kolme eri varsivaihtoehtoa, joista kaksi on taitettavia.

Hippystiina-tyynynpäällinen

Neulomisen ohella viehkeä lilakirjava Hippy-lanka houkutteli myös sisustamaan kotia. Houkutuksen seurauksena sai alkunsa tämä Terden Hippystiina-tyynynpäällinen.

Marylka-kämmekkäät

Kristel Nybergin kämmekkäiden ensimmäinen versio syntyi hetken mielijohteesta, kestämään koleita säitä. Kämmekkäät ovat saaneet nimensä tämän ystävän mukaan.

Nukkumaijan unisukat

Pia Tuonosen Nukkumaijan unisukiksi nimetyt sukat on neulottu pehmeällä unensinisellä Juvel-langalla. Väriksi on tietysti valittu sinisenkirjava sävy, joka on hauskasti sopusoinnussa niiden nimen kanssa. Koska sukat ovat naiselle suunnitellut, ne ovat luonnollisesti Nukkumaijan unisukat.

Pitsihuivi

Pia Tuonosen Kid Mohair-langalla neulottu pitsihuivi on ihanan kevyt ja pehmeä, ja se lämmittää suloisesti kaulalle kiedottuna. Langan ja kuvion yhdistelmä saa aikaan sen, että huivi on ylellisen tuntuinen ja sitä voi pitää ns. parempana huivina esimerkiksi tumman talvitakin kanssa. Väriä vaihtelemalla jokainen saa huivista itselleen mieluisan ja pituutta tai leveyttä lisäämällä siitä voi helposti soveltaa itselleen sopivan huivin.

Safari-sukat, myssy ja kämmekkäät

Marjut Katajalan Safari-setti sai nimensä siitä, kun vihreäsävyisestä Nallesta syntyivät lähes maastokuvioiset sukat, kämmekkäät ja myssy ja maastokuviosta tuli jostain syystä mieleen safari...

Sydämiä ja raitaa

MinnaProductionsin suunnittelemat pikkutytön sydän- ja raitasukat on neulottu 100 % puuvillalangasta. Valitse pitsinen sydänkuvio, reipas raitasukka tai kaksivärinen sydänsukka.

Virkkausohje


Glamour-kaulanauhat

Tässäpä hieman glamouria MinnaProductionsin tyyliin tee se itse -ihmisen juhlalookia täydentämään. Ohjeet on annettu kahteen virkattuun kaulanauhaan: Novita Black -langasta toteutettuun choker-tyyppiseen nauhaan ja Aida-virkkauslangasta tehtyyn pitsisempään malliin.

 

 

Neuleohjeet

Terde:
Almera-poolo

Johanna Pajakoski:
Fanni-poncho

Marianne Kuokkanen:
Lasten kaarrokepusero

Pia Tuononen:
Lumiruudut-palmikkoneule

Kristel Nyberg:
Nea-neuletakki

Ulla asustaa ja sisustaa

Sanna Suvanto:
Aurora-kaulahuivi

Marjut Katajala:
Barbara-tossut

Marjut Katajala:
Crann bethadh -kolmiohuivi

Terde:
Denim-kassi

Sanna Suvanto:
Fair isle -kotisukat

Terde:
Hippystiina-tyynynpäällinen

Kristel Nyberg:
Marylka-kämmekkäät

Pia Tuononen:
Nukkumaijan unisukat

Pia Tuononen:
Pitsihuivi

Marjut Katajala:
Safari-sukat, kämmekkäät ja myssy

MinnaProductions:
Sydämiä ja raitaa -sukat

Virkkausohje

MinnaProductions:
Glamour-kaulanauhat

 

Aineiston © sen tuottajalla. Kaupallinen käyttö ehdottomasti kielletty.

Lisää tietoa Kysy Ullalta -sivulla.