ETUSIVULLE - OHJEET - ARTIKKELIT - NEUVOT - KYSY ULLALTA - ULLAKKO - INFO - BLOGI
 

 

Ullan 01/05 tekivät

 

Niina Hakkarainen

Niina innostui neulomisesta lukiossa ja onkin siitä lähtien neulonut enemmän ja vähemmän säännöllisesti. Parin vuoden tauon jälkeen neulonta tuntuu taas uudelta ja uusi on myöskin innostus erilaisten ns. parempien lankojen hankkimiseen. Kuvassa hän on toisen harrastuksensa, hyvän ruoan parissa.

Neulomisharrastuksestaan Niina kertoo blogissaan Knitter's Block.

Itseraidoittuvat sukkalangat »

Ota yhteyttä Niinaan: niinushka @ yahoo.com

 

Pertti Jarla

Mies Ullan sarjakuvan takana on syntynyt v.1971 ja piirtänyt mm. Pahkasikaan. Tutustu taiteilijaamme hänen kotisivuillaan!

Nurja puoli »

Ota yhteyttä Perttiin: pertti.jarla @ welho.com

 

Jussi Katajala

Jussi on tietoliikenneinsinööri ja teekkari, joka kuvitteli edellisen tarinansa ”Elämä, maailmankaikkeus - ja lanka” olleen neulomista postmodernissa maailmassa käsittelevän juttusarjan ensimmäinen ja viimeinen osa, mutta hänelle kerrottiin että hän oli väärässä.

Jussin harrastuksiin voi perehtyä Jussin sivuilla.

Fedja-setä, kissa ja 358 kuutioeekkeriä lankaa »

Pyydä Jussi oluelle: jussi @ katajala.net

 

Marjut Katajala

Marjut on neulonut enemmän ja vähemmän innokkaasti viimeiset kymmenkunta vuotta. Hän keräilee lankaa ja harrastaa aviomiehensä kiduttamista pehmeillä neuleilla. Marjut esittelee neuleitaan ja joka paikkaan tunkevia lankaa jäystäviä kissojaan Marjutin neuleet -sivuillaan.

Barbara-tossut »

Crann bethadh -kolmiohuivi »

Safari-sukat, ranteenlämmittimet ja myssy »

Pääkirjoitus »

Ota yhteyttä Marjutiin: marjut @ katajala.net

 

 

Marianne Kuokkanen

Mallin suunnittelija on laiskaninnokas neuloja, joka ei halua haaskata aikaansa ainakaan käsinneulottujen vaatteiden saumojen ompeluun. Mariannen kotisivut ovat osoitteessa www.ekebo.fi

Lasten kaarrokeneule »

Ota yhteyttä Marianneen: marianne.kuokkanen @ ekebo.fi

Kristel Nyberg

Kristel on espoolainen tutkija. Hän on harrastanut neulomista kymmenkunta vuotta yhä kasvavalla pakkomielteisyydellä. Tällä hetkellä harrastukseen käytettävää aikaa rajoittaa töiden asemesta heinäkuussa syntynyt Nea-tytär.

Kristelin neuletöihin voi tutustua tarkemmin Kristelin neulesivuilla.

Marylka-kämmekkäät »

Nea-neuletakki »

Ota yhteytä Kristeliin: kristel @ iki.fi

 

MinnaProductions

MinnaProductions on harjoittanut neuletuotantoa harrastuspohjalta jo lähes kahden vuosikymmenen ajan. Tuotantoprosesseissa koetuista myötä- ja vastoinkäymisistä voi lukea enemmän Pienestä neuleblogista.

Sydämiä ja raitaa -sukat »

Glamour-kaulanauhat »

Ota yhteyttä MinnaProductionsiin: minnaproductions @ yahoo.com

 

Johanna Pajakoski

Johanna on neulonut vaihtelevalla aktiivisuudella 8-vuotiaasta lähtien. Tänä vuonna juhlitaan jo 20-vuotistaiteilijajuhlaa! Pehmolelujen kaulahuiveista Johanna on siirtynyt jo hieman vaativimpiin malleihin, mutta ahkeralla junamatkustajalla on aina tekeillä myös jokin yksinkertainen ja aivoton työ kassissa kuljetettavaksi. Myös suuri osa helpoista ylösalaisinneuleista on syntynyt junassa maisemia katsellessa!

Fanni-poncho »

Ota yhteyttä Johannaan: ulla @ ullaneule.net

 

Pörrö Sahlberg

Pörrö Sahlberg on taiteilija ja kotiäiti Helsingistä. Pörrö on satunnaisneuloja, jonka neulominen liittyy lähinnä seinätekstiilien taustoihin ja satunnaisiin keskeneräisiksi jääviin projekteihin, joista ei jälkikäteen puhuta isoon ääneen. Pörrö yhdistää neulontaa ja virkkausta myös korutekniikoihin.

Viime aikoina Pörrön nettiaikaa on varannut www.ihanitse.com, kädentaitofoorumi jossa ollaan kiinnostuneita kaikenlaisesta tekemisestä.

Pörröstä lisää blogissa http://blogit.claymountain.com/ike/

Nappeja - ihan itse »

 

Sanna Suvanto

Väkerrettyään aikansa punaista akryylilankaa hikisissä lapsenkäsissä Sanna oppi neulomaan mummin ja äidin esimerkin innoittamana. Harrastus on jatkunut jo yli 20 vuotta ja akryylilanka on sittemmin vaihtunut erityisesti villalankoihin. Kirjoneuleet ovat kovasti sydäntä lähellä ja niitä on mukava neuloa, mutta siitä huolimatta Sanna tykkää eniten pitää yksivärisiä palmikkoneuleita. Neuleharrastuksen enemmän ja vähemmän innostuneina kohteina ovat kaksi- ja nelijalkaiset ystävät. Oma lempineule on peräisin vuodelta 1991.

Aurora-kaulahuivi »

Fair isle -kotisukat »

Ota yhteyttä Sannaan: sannan_oma @ yahoo.co.uk

 

Pia

Pia Tuononen

Pia on koulutukseltaan kansatieteilijä, joka saa innoitusta neuleisiinsa historiasta, arkeologiasta, eri maiden kuvallisesta perinteestä ja luonnosta. Pia on harrastanut neulomista jossain määrin ainakin 15 vuotta ja nykyisin neulomisharrastuksen lisäksi hän maalaa myös akvarelleja.

Neuleista voi lukea lisää Pian neulesivuilta.

Lumiruudut - miesten palmikkoneule »

Nukkumaijan unisukat »

Pitsihuivi »

Neuleen pituuden muuttaminen jälkeenpäin »

Kysymykset Pialle Ullan kautta: ulla @ ullaneule.net

 

Terde

Terde on kutonut teini-iästä lähtien eli siitä hetkestä kun alkoi paremmin ymmärtämään kaiken villaisen hyvän päälle. Kutominen tosin oli unholassa välillä vuosikausia ja sen uudelleen löytymisen jälkeen häntä ei ole kahta kertaa tarvinnut käskeä puikkoihin tarttumaan. Kutomismottona hänellä onkin: "ensin lanka ja sitten inspis", mitä käytännössäkin todistavat kotona olevat lankavuoret sekä alati kasvavien neulekirjojen pino.

Almera-poolo »

Denim-kassi »

Hippystiina-tyynynpäällinen »

Kutomisharrastuksestaan hän kertoo enemmän blogissaan www.terde.net

Ota yhteyttä Terdeen: kilkattaja @ luukku.com


Monica Weckström

Monica on neulonut lapsesta asti. Lukiossa hän neuloi useimmilla tunneilla ja opiskeluaikana tentteihin lukiessaan. Hän neuloo taas tauon jälkeen paljon, etupäässä puseroita ja jakkuja. Sukkia hän kutoi ensimmäiset parit tänä vuonna sitten kouluaikojen.

Monica pitää erityisen paljon erilaisista pintaneuleista kuten palmikoista. Hän lukee myös neuleohjeita ihan mielenkiinnosta. Tällä hetkellä hän on erityisen kiinnostunut eri tavoista viimeistellä neule siististi. Muita harrastuksia ovat purjehdus ja kolme skyenterrieriä.

Rogue tähtenä neulojan taivaalla »

(Monica kuvassa oikealla.)

 

 

Mukana myös...

Susanna: oikoluku

Johanna Koski: Itseraidoittuvat sukkalangat -jutun Raita-kuva

Teemu Hirsimäki: Kristel Nybergin Nea- ja Marylka-ohjeiden kuvat.

 

 

Neuleyhdistys Ulla

Ohjeita kirjoittajille

 

Aineiston © sen tuottajalla. Kaupallinen käyttö ehdottomasti kielletty.

Lisää tietoa Kysy Ullalta -sivulla.