ETUSIVULLE - OHJEET - ARTIKKELIT - NEUVOT - KYSY ULLALTA - ULLAKKO - INFO - BLOGI
 

 

Entten tentten - vauvan kirjava pusero

 

Aikani lankakaupassa kirjavia puuvillalankoja hiplailtuani päätin neuloa riemunkirjavasta langasta puuvillapuseron kaverin vauvalle. Koska vauvan sukupuolesta ei ollut tietoa, päädyin neulomaan puseron yksivärisestä vihreästä ja sateenkaarivärisestä langasta. Olin varma, että vauva on poika- ja oikein arvasin!

Itsestään raidoittuvaa lankaa on hauska neuloa, kun langanpätkiä ei tarvitse päätellä. Päätin käyttää raidallista lankaa hihoissa, joustimissa ja etukappaleen kengurutaskussa. Tasku ommellaan lopuksi kiinni etukappaleeseen. Puserossa on pukemista helpottava napitushalkio toisella olkapäällä.

Tarvikkeet

Langat

Schachenmayr Crazy Cotton (100% puuvilla, 50 g=125 m) n. 100 grammaa moniväristä sävyä 89 tai vastaavaa lankaa, esim. Viola tai Erica.

Schachenmayr Catania (100% puuvilla, 50 g=125 m) n. 200 g vihreää 212 tai vastaavaa lankaa.

Neuletiheys: 26 s ja 36 krs sileää neuletta = 10 cm.

Puikot: 2,5 ja 3,5 mm tai käsialan mukaan.

Koko

0-6 kk. Valmiin vaatteen mitat: ympärys 52 cm, pituus 26 cm, hihan pituus 14 cm.

Kusti-palmikkoneule

Ohje

Takakappale

Luo ohuemmille puikoille kirjavalla langalla 68 s ja neulo 2 o 2 -n joustinneuletta 2,5 cm.

Vaihda yksivärinen lanka ja paksummat puikot. Neulo sileää oikeaa neuletta, kunnes kappaleen korkeus on 26 cm.

Päätä muut s:t, mutta jatka olan napitusvara vasemman olan 21 s:lla. Neulo näillä 21 s:lla 2 o 2 n joustinneuletta 5 krs. Päätä silmukat.

Etukappale

Neulo kuten takakappale.

Kun kappaleen korkeus on 23 cm, aloita pääntie. Päätä keskimmäiset 10 s ja kavenna molemmissa reunoissa seuraavasti: 1x3 s, 1x2 s ja 2x1 s. Kun kappaleen korkeus on 26 cm, päätä oikean olan silmukat.

Jatka vasemman olan 26 silmukalla olan napitusvara. Neulo 2 o 2 n joustinneuletta.

Tee 3. krs:lla napinlävet: Neulo 5 s, tee ylivetokavennus (nosta 1 s, neulo 1 s ja vedä nostettu s neulotun yli), neulo 5 s, tee ylivetokavennus, neulo 5 s, tee ylivetokavennus, neulo 5 s. Luo seuraavalla krs:lla kavennettujen silmukoiden kohdalla uudet silmukat. Silmukkamäärä pysyy samana (26 s).

Kun olet neulonut joustinta yhteensä 5 krs, päätä silmukat.

Hihat

Luo 36 s pienemmille puikoille kirjavalla langalla ja neulo 2 o 2 n -joustinneuletta. Neulo n. 2cm ja vaihda paksummat puikot.

Lisää 12x1 s molemmissa reunoissa joka 4. krs =60 s. Kun kappaleen korkeus on n. 14 cm, päätä silmukat.

Neulo toinen hiha samoin. Aloita toinen hiha samasta kohtaa langan kuviota, niin langan väriraidat asettuvat samalla tavalla.

Tasku

Luo paksummille puikoille kirjavalla langalla 30 s. Neulo sileää oikeaa 5 cm. Kavenna sitten molemmissa reunoissa 1 s joka 2. krs 2 s:n päässä reunoissa seuraavasti: oikeassa reunassa ylivetokavennus (nosta 1 s, neulo 1 s, vedä nostettu s neulotun silmukan yli) ja vasemmassa reunassa neulo 2 s oikein yhteen. Tee kavennukset yhteensä 8 kertaa. Päätä loput 14 s kerralla.

Viimeistely

Kostuta kappaleet ja levitä mittoihinsa. Anna kuivua. Ompele oikea olkasauma. Poimi pääntieltä ja napitusvaran reunasta s:t ohuemmille puikoille (1s joka silmukasta ja 1 s joka kerroksesta, parillinen määrä). Neulo kirjavalla langalla 2o 2n –joustinneuletta. Tee 3. krs:n kohdalla vielä yksi napinläpi samaan linjaan muiden napinläpien kanssa. Neulo joustinta 5krs tai haluamasi korkeus. Päättele silmukat.

Aseta vasemmalla olalla etukappaleen reuna takakappaleen napitusvaran päälle (voit harsia kiinni muutamalla pistolla, niin hihan kiinnitys on helpompaa). Ompele hihat kädenteille. Ompele hihasaumat ja sivusaumat. Ompele tasku kiinni (sivuista, alhaalta ja keskeltä ylhäältä) keskelle etukappaletta haluamallesi korkeudelle.

 

Ohje ja kuvat: Tiina Hyttinen

Lisää Tiinasta

-

Ulla 01/04: Neuleohjeet

Johanna Pajakoski: Fifi-huivi

Tiina Hyttinen: Hilma-lapaset

Johanna Koski: Helpot huivit

MinnaProductions: Huovutetut patalaput

Niina Hakkarainen: iPod-kotelo

Tiina Hyttinen: Kusti-palmikkopusero

MinnaProductions: Kuuran kosketus -sukat

Pia Tuononen: Perusukat

Pia Tuononen: Saaga-kaarrokeneule

Marjut Katajala: Setesdalin tapaan -kirjoneule

Johanna Pajakoski: Ylösalaisneule

Virkkausohje

Minna Loponen: Sandran ruusut

 

Aineiston © sen tuottajalla. Kaupallinen käyttö ehdottomasti kielletty.

Lisää tietoa Kysy Ullalta -sivulla.