JOULUEKSTRAN ETUSIVULLE - TAKAISIN ULLAAN 03/05
 

 

Dance Of Warm Softness

 

Käykö sinulle koskaan niin, että kätesi vain alkavat työhön ja alat työstämään langasta "jotakin", joka sitten muodostuu "joksikin"? Näin kävi minulle, kun eräänä päivänä otin karvaiseen isoon kouraani virkkuukoukun ja kerän vielä karvaisempaa lankaa, josta syntyi "kähee kotsa", pörröinen lierilätsä, joka sopii kylmään ja pimeään vuodenaikaan lämmittämään yhtä hyvin kuin alkuvuoden auringonhohtoisille hangille aurinkolasien kera.

Tässä on helppo ja nopea hattu!

Lanka ja langan menekki

Tarvitset kaksi 100g kerää Novitan Teddy -lankaa. Värin olet vapaa valitsemaan itse. Kuvassa on käytetty edellisen sesongin ruskeakirjavaa Teddyä.

Neuletiheys

10 cm = 10 puolipylvästä

Tarvikkeet

Virkkuukoukku 8 mm tai käsialan mukaan

neula lankojen päättelyä varten

Koko

Yksi koko, joka sopii kaikkien päähän. Hatun syvyyttä säädetään lieriä kääntämällä.

Ohje

Tee lenkki sormesi ympärille. Virkkaa lenkkiin 20 puolipylvästä. Virkkaa jokaiseen puolipylvääseen kaksi puolipylvästä, kunnes yhdessä kerroksessa on 50 puolipylvästä. Jatka sitten virkkaamalla jokaiseen puolipylvääseen yksi puolipylväs, kunnes hatun pituus on 25 cm. Virkkaa sitten yksi kerros puolipylväitä siten, että virkkaat jokaiseen puolipylvääseen kaksi puolipylvästä. Näin saat hatun lierin ja lievän kellotuksen aikaan hatun
muotoon.

Vinkkejä

Voit laittaa hatun lieriä koristamaan kauniin rintaneulan tai vaikkapa virkatun kukkasen. Voit myös virkata samasta langasta näyttävän kaulahuivin. Sen toteutat virkkaamalla 10 mm virkkuukoukulla esimerkiksi puolitoista metriä ketjusilmukkaa. Jos haluat oikein pitkän huivin, virkkaa ketjusilmukoita kaksi metriä. Virkkaa jokaiseen ketjusilmukkaan puolipylväs, kerroksen lopussa kaksi ketjusilmukkaa ja toista, kunnes huivi on haluamasi levyinen tai kunnes langat loppuvat. Yhdestä kerästä Teddyä saat ohuemman asustehuivin. Kolmesta kerästä syntyy jo muhkeampi ja näyttävämpi sekä erittäin lämmin kaulahuivi.

Jos haluat tehdä pienemmän hatun, se käy kätevästi, kun arvioit kuinka monta puolipylvästä kapeampi hatun tulisi olla. Lopeta alun levennykset aikaisemmin, esimerkiksi 46 puolipylvääseen ja tee lopun kuten ohjeissa
sanotaan. Jos teet hatun alle 10-vuotiaalle, myös hatun pituus voi olla muutaman sentin lyhyempi.


Teksti ja kuvat:
Ninni

Lisää Ninnistä

 

Aineiston © sen tuottajalla. Kaupallinen käyttö ehdottomasti kielletty.

Lisää tietoa Kysy Ullalta -sivulla.