JOULUEKSTRAN ETUSIVULLE - TAKAISIN ULLAAN 03/05
 

 

Fritidsgarn-pipo

 

Nyt lapsille ja koko perheelle lämpimät ja hauskat myssyt talveksi. Ne syntyvät nopeasti. Muuntele ohjetta vapaasti, älä lue ohjetta kirjaimellisesti, epäonnistua et voi ja valmis myssy on aina arvoitus! Rohkeasti kokeilemaan!!!

Lanka ja langan menekki

Fritidsgarn, 100g

Koko

Tällä ohjeella tulee 6-8 vuotiaan lapsen myssy.
Silmukoita lisäämällä saat isomman ja vähentämällä pienemmän.

Puikot

6 mm pyöröpuikot ja 6 mm sukkapuikot


Huovutusohje

Valmis myssy huovutetaan pyykinpesukoneessa. pyöritä kaksi kertaa jos ensimmäisellä kerralla ei huovu riittävästi. Pese ensimmäisellä kerralla 40 asteessa, lisää hieman pesuainetta ja esimerkiksi farkut tai muuta pyykkiä. Eri väriset langat huopuvat eri tavoin, jotkut värit vaativat vielä toisen pesun. Jos neule ei huovu riittävästi, pese 60 asteessa.

Ohje

Aloita korvaläppien neulomisesta, jos haluat tehdä sellaiset: luo 4 s ja lisää 1 s molemmin puolin joka kierroksella niin kauan, että silmukoita on yhteensä 22 kpl. Neulo oikealla oikein ja nurjalla nurin. Tee toinen korvaläppä samalla tavalla.

Neulo toisen korvaläpän silmukat, luo 26 s (pipon etuosa), neulo toisen läpän silmukat ja luo vielä 20 s (niska), yhteensä 90 s.

Neulo aina oikein 16 cm ja aloita kavennukset. 16 cm matkalla voit halutessasi tehdä esim. raitoja kuten kuvan myssyssä on.

Neulo 5 s välein 2 s oikein yhteen. Neulo 5 kierrosta oikein.

Neulo 4 s välein 2 s oikein yhteen. Neulo 4 kierrosta oikein.


Neulo 3 s välein 2 oikein yhteen. Neulo 3 kierrosta oikein.

Jossakin vaiheessa joudut vaihtamaan pyöröpuikon sukkapuikkoihin. Jatka kaventamista tällä tavoin niin kauan, että jokaisella puikolla on 4 s kullakin.

Viimeistely

Jos neulot jokaisella 4 silmukalla aina oikein, saat pipoon alla olevan kuvan mukaiset "rastat".

Jos haluat ylhäällä olevan kuvan mukaiset "piipulat", joiden päähän voit kiinnittää huovutusvillasta huovutetutu pallot, tee näin: neulo neljä silmukkaa, vedä silmukat takaisin puikon alkuun, älä käännä vaan aloita taas alusta, kunnes putki on sopivan pituinen. Tällä tavalla voit myös tehdä myssyyn solmimisnauhat, eli poimi korvaläpän reunasta 4 silmukkaa ja neulo nyöriä haluamasi pituus.

Jos haluat tasaisen päälaen ilman tupsuja, katkaise lanka ja vedä silmukoiden läpi, kiristä ja päättele hyvin.

Teksti ja kuvat:
Hanna Luoto

Lisää Hannasta

 

Aineiston © sen tuottajalla. Kaupallinen käyttö ehdottomasti kielletty.

Lisää tietoa Kysy Ullalta -sivulla.