Artikkelit

Jussi Katajala:
Jämätarina

Laura Lehtinen:
Jää jämälankojen lumoihin

Ohjeet

Iso Gnu:
Nepal-myssy

KirsiJ:
Omat ja vieraidenkin pyyhkeet

Laura Lehtinen:
Jämiskassi Rollo
Raisa-raitakassi
Villatermos

Laura Uusitalo:
Kaaospeitto

Leena Katto:
Viivin valssimekko

Marja:
Sydänpatalappu

Marjut Katajala:
Hirsimökkitilkku

Naumanni:
Vauvan jämähame

Outi Välimaa-Mustalahti:
Etnohame
Mustikkamaito-laukku
Sulajää-tunika

Sirpa:
Hyvän tuulen laukut

 

Aineiston © sen tuottajalla

Kaupallinen käyttö ehdottomasti kielletty

 

Jämä-Ullan tekijät

Iso Gnu

Iso Gnu on neulonut jo vuosikymmeniä ja ajan saatossa harrastuksen intensiteetti on vaihdellut paljonkin. Kahden aikuisen taloudessa kolmen lapsen lennettyä maailmalle aikaa neulomiseen löytyy taas enemmän ja työn vastapainona neuleet ovat hyvä harrastus ja henkireikä. Toisinaan neuleet valmistuvat nopeasti, joskus vasta vuosien kuluttua tai lopulta muuntautuvat aivan muuksi kuin mikä alkuperäinen suunnitelma oli. Lankoja löytyy tietenkin joka paikasta, ei kuitenkaan jääkaapista.

Nepal-myssy »


Jussi Katajala

Jussi on neulojan aviomies, tietoliikenneinsinööri ja tietotekniikan DI, joka kuvitteli juttunsa ”Elämä, maailmankaikkeus - ja lanka” olleen neulomista postmodernissa maailmassa käsittelevän juttusarjan ensimmäinen ja viimeinen osa, mutta hänelle kerrottiin että hän oli väärässä.

Jussin harrastuksiin voi perehtyä Jussin sivuilla.

Jämätarina »

Pyydä Jussi oluelle: jussi @ katajala.net


Marjut Katajala

Marjut on neulonut enemmän ja vähemmän innokkaasti viimeiset kymmenkunta vuotta. Hän keräilee lankaa ja harrastaa aviomiehensä kiduttamista pehmeillä neuleilla. Marjut esittelee neuleitaan ja joka paikkaan tunkevia lankaa jäystäviä kissojaan Marjutin neuleet -sivuillaan.

Hirsimökkitilkku »

Ota yhteyttä Marjutiin: marjut @ katajala.net


KirsiJ

KirsiJ on neulonut niin kauan kuin jaksaa muistaa eli n. 10-vuotiaasta äidin opissa. Kouluoppi loppui 7. luokkaan monen sattumuksen takia, mutta äidin oppi on jatkunut vinkein edelleen. 90-luvulla oli neulomisessa taukoa, mutta uusi vuosituhat alkoi keväisen neulebuumin myötä.

Sitten  löytyi blogit ja oma blogi syntyi vuonna 2005 Kirsin käsityöpalstana ja jatkui enemmän päiväkirjamaisena vuoden 2007 lopusta sekä Ajatukseni.net-palvelussa että Novitan puolella.

Omat ja vieraidenkin pyyhkeet »


Laura Lehtinen

Laura Lehtinen eli Puputsi on innokas, mutta laiska neuloja, joka vasta suunnittelee ensimmäisiä omia mallejaan. Neulontaharrastusta on kuitenkin takana jo useamman vuoden ajan, vaikka nykyisin neulontaharrastus on painottunut lankahamstraukseen. Aika menee lähinnä töissäkäyntiin, eikä neuletöitä saa pahemmin valmiiksi asti. Sydäntä lähellä ovat myös virkkaaminen, helmitöiden harjoittelu ja massatyöt. Neulonta- ja muita puuhia voit seurata Puputsin puuhat -blogissa.

Jää jämälankojjen lumoihin »

Jämiskassi Rollo »

Raisa-raitakassi »

Villatermos »


Laura Uusitalo

Laura elvytti neuleharrastuksensa jäätyään äitiyslomalle syyskuussa 2007. Lauran blogi Näin kulutan aikaa esittelee myös valmistuneita neuleita.

Kaaospeitto »

Ota yhteyttä Lauraan: laura . uusitalo @ iki . fi


Leena Katto

Leena Katto on harrastanut neulontaa harvakseltaan viitisen vuotta. Aiemmat käsityömuistot liittyvät yläasteaikaisiin ahdistuksen hetkiin, kun hikiset sukkapuikot narskuivat vapisevissa käsissä ja kaiken rutistamisen jälkeen useita kerroksia piti kuitenkin purkaa – tai purkautui itsestään.

Oman neuleblogin (katonkontti.blogspot.com) aloittamisen jälkeen aktiivisuus harrastuksen parissa on taas kasvanut. Leena haluaa rohkaista kaikkia kiinnostuneita mukaan neulomaan. Aloittaminen voi tuntua vaikealta, etenkin jos on koskenut puikkoihin viimeksi oppivelvollisuutta suorittaessaan. Nykyään on onneksi saatavilla runsaasti helppotajuista aineistoa alkeiden kertaamiseen ja uusien vinkkien saamiseen niin Internetissä kuin kirjastoissakin.

Viivin valssimekko »


Marja

---

Sydänpatalappu »


Naumanni

Naumanni on neulonut 6-vuotiaasta lähtien, välillä enemmän, välillä vähemmän. Nykyään, pienen lapsen kanssa neulominen on ykkösharrastus. Lisää Naumannista hänen blogissaan.

Vauvan jämähame »


Outi Välimaa-Mustalahti

Outi Välimaa-Mustalahti harrastaa käsitöitä neulomisesta nypläykseen, kudonnasta kirjontaan, tiffanysta tilkkutöihin periaatteella, että kaikkea on kokeiltava edes kerran.

Outin blogi on nimeltään Pappi puikoissa.

Etnohame »

Mustikkamaito-laukku »

Sulajää-tunika »


Sirpa

Sirpa on kiinnostunut kaikenlaisista kädentaidoista ja harrastuksiin kuuluukin neulonnan lisäksi myös virkkaus, ompelu, pienet puutyöt... Sirpan harrastuksista voi lukea lisää blogista Sipin silmukat.

Hyvän tuulen laukut »